Rămâi conectat

Economie

Mai este o lună pentru asigurarea obligatorie a locuinţelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii mai au la dispoziţie 30 de zile pentru a încheia o asigurare obligatorie a locuinţei, altfel riscă să suporte amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Sancţiunile urmează să fie acordate de primării, asta în condiţiile în care acestea dispun de un sistem de monitorizare a proprietăţilor. Deşi termenul iniţial, stabilit de lege, era de 15 ianuarie, Ministerului Administraţiei şi Internelor a anunţat la finele anului trecut că acesta a fost amânat până la 15 iulie 2011.
l Despăgubiri de până la 20.000 de euro
Preţul unei poliţe este de 10 euro pentru locuinţele de tip B – construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic (35% din total), respectiv 20 de euro pentru casele de tip A – cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn (65%). Poliţa are o valabilitate de un an, iar suma asigurată, pe care proprietarul o poate primi în cazul producerii unor daune este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro. Despăgubirile sunt plătite în termen de 10-15 zile de la transmiterea dosarului de daună. Pentru asistaţii social, primele de asigurare vor fi plătite de administraţii, din bugetele locale. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea