„Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!”: Un recidivist din Cugir a comis-o, încercând să vândă niște bunuri furate

Un bărbat în vârsta de 38 de ani din Cugir, a primit o condamnare la închisoare în regim de detenţie, în urma insistenței sale de a vinde niște bunuri pe care le-a sustras în mod ilicit dintr-un apartament.

B. Aurel a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la pedeapsa rezultantă de 2 ani, 8 luni şi 20 de zile. Infractorul a ieşit din închisoare în luna iunie 2019, după o condamnare anterioară din care a efectuat aproximativ 18 luni de detenţie. La rămânerea definitivă a acestei sentinţe, se va întoarce după gratii. În noul dosar, B. Aurel este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În actul de sesizare al instanţei, s-a reţinut în esenţă că în data de 11 ianuarie 2018, pe timp de noapte, a pătruns, în locuinţa persoanei vătămate M. E. A. din Cugir, prin escaladarea peretelui imobilului, de unde a sustras suma de 1.800 de euro, două televizoare, un joc Play Station 3, 10 jocuri video, o tabletă şi un lănţişor din aur de 3 grame, cauzându-i acesteia un prejudiciu de aproximativ 2.700 de euro. Proprietarul locuinţei a lipsit de acasă timp de şapte zile, hoţul reuşind să dea lovitura în această perioadă. A fost prins după ce a încercat să vândă unul dintre obiectele furate unei alte persoane care aflase de furtul comis la locuinţa victimei.

”(…) Martorul fost contact de inculpatul B. A dacă nu doreşte să achiziţioneze un Play Station 3 cu preţul de 300 lei. Martorul nu a fost interesat, iar ulterior, a discutat cu persoana vătămată care i-a spus că nişte persoane necunoscute aupătruns în domiciliul său de unde i-au sustras mai multe bunuri, printre care şi un Play Station 3 de culoare albă şi mai multe cd-uri cu jocuri. În aceeaşi zi, a avut o discuţie cu doi poliţişti şi, în prezenţa poliţiştilor, l-a sunat pe inculpat şi i-a transmis că a găsit o persoană interesată de cumpărarea aparatului, solicitându- i fotografii cu acel joc. Inculpatul i-a trimis pe Watsapp fotografii iar martorul i-a comunicat că îi va da un răspuns în cel mai scurt timp.

După circa o oră, l-a sunat işi au stabilit să se întâlnească în Spălătoria (…) din Cugir, unde inculpatul a venit însoţit de fiul său. Martorul i-a dat inculpatului o bancnotă de 50 lei pe care inculpatuli-a dat-o fiului său pentru a plăti contravaloarea cursei taxi, primind restulcuvenit. După câteva minute, la faţa locului a apărut un echipaj de poliţie care l-a controlat pe inculpat şi pe fiul său, găsind asupra lor restul primit de la taximetrist, iar în plasa pe care inculpatul o avea în mână, au identificat un joc Play Station de culoare albă, două manete cabluri de conectareşi 10 CD-uri cu jocuri, inculpatul recunoscând că le-a sustras din apartamentul persoanei vătămate, împreună cu două televizoare pe care le-a vândut la târg”, astfel este relatată modalitatea prin care a fost prins bărbatul care a spart locuinţa din Cugir.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatul a mai fost obligat la plata către victimă, a sumei de 2.500 euro, respectiv echivalentul în lei de la data plăţii, cu titlu de daune materiale, dar şi a sumei de 1.400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

sursa: adevărul

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...