Rămâi conectat

Curier Județean

„Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!”: Un recidivist din Cugir a comis-o, încercând să vândă niște bunuri furate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat în vârsta de 38 de ani din Cugir, a primit o condamnare la închisoare în regim de detenţie, în urma insistenței sale de a vinde niște bunuri pe care le-a sustras în mod ilicit dintr-un apartament.

B. Aurel a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la pedeapsa rezultantă de 2 ani, 8 luni şi 20 de zile. Infractorul a ieşit din închisoare în luna iunie 2019, după o condamnare anterioară din care a efectuat aproximativ 18 luni de detenţie. La rămânerea definitivă a acestei sentinţe, se va întoarce după gratii. În noul dosar, B. Aurel este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În actul de sesizare al instanţei, s-a reţinut în esenţă că în data de 11 ianuarie 2018, pe timp de noapte, a pătruns, în locuinţa persoanei vătămate M. E. A. din Cugir, prin escaladarea peretelui imobilului, de unde a sustras suma de 1.800 de euro, două televizoare, un joc Play Station 3, 10 jocuri video, o tabletă şi un lănţişor din aur de 3 grame, cauzându-i acesteia un prejudiciu de aproximativ 2.700 de euro. Proprietarul locuinţei a lipsit de acasă timp de şapte zile, hoţul reuşind să dea lovitura în această perioadă. A fost prins după ce a încercat să vândă unul dintre obiectele furate unei alte persoane care aflase de furtul comis la locuinţa victimei.

”(…) Martorul fost contact de inculpatul B. A dacă nu doreşte să achiziţioneze un Play Station 3 cu preţul de 300 lei. Martorul nu a fost interesat, iar ulterior, a discutat cu persoana vătămată care i-a spus că nişte persoane necunoscute aupătruns în domiciliul său de unde i-au sustras mai multe bunuri, printre care şi un Play Station 3 de culoare albă şi mai multe cd-uri cu jocuri. În aceeaşi zi, a avut o discuţie cu doi poliţişti şi, în prezenţa poliţiştilor, l-a sunat pe inculpat şi i-a transmis că a găsit o persoană interesată de cumpărarea aparatului, solicitându- i fotografii cu acel joc. Inculpatul i-a trimis pe Watsapp fotografii iar martorul i-a comunicat că îi va da un răspuns în cel mai scurt timp.

După circa o oră, l-a sunat işi au stabilit să se întâlnească în Spălătoria (…) din Cugir, unde inculpatul a venit însoţit de fiul său. Martorul i-a dat inculpatului o bancnotă de 50 lei pe care inculpatuli-a dat-o fiului său pentru a plăti contravaloarea cursei taxi, primind restulcuvenit. După câteva minute, la faţa locului a apărut un echipaj de poliţie care l-a controlat pe inculpat şi pe fiul său, găsind asupra lor restul primit de la taximetrist, iar în plasa pe care inculpatul o avea în mână, au identificat un joc Play Station de culoare albă, două manete cabluri de conectareşi 10 CD-uri cu jocuri, inculpatul recunoscând că le-a sustras din apartamentul persoanei vătămate, împreună cu două televizoare pe care le-a vândut la târg”, astfel este relatată modalitatea prin care a fost prins bărbatul care a spart locuinţa din Cugir.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatul a mai fost obligat la plata către victimă, a sumei de 2.500 euro, respectiv echivalentul în lei de la data plăţii, cu titlu de daune materiale, dar şi a sumei de 1.400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

sursa: adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea