Rămâi conectat

Curier Județean

Luptele dintre daci și romani revin la Alba Iulia, în a doua zi de Paște: Primul spectacol va avea loc de la ora 19.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luptele dintre daci și romani revin la Alba Iulia, în a doua zi de Paște: Primul spectacol va avea loc de la ora 19.00

Luni, 25 aprilie, a doua zi de Paște revine spectacolul de reconstituire militară a luptelor dintre daci și romani, la Alba Iulia. Prima reprezentație va avea loc de la ora 19.00, în fața Porții a IV-a a Cetății Bastionare. Urmare a succesului înregistrat în mod constant, Spectacolele de reconstituire militară derulate de Municipiul Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina au fost integrate în programul de evenimente anual ca prioritare datorită potenţialului lor şi atractivităţii în rândul tinerilor, respectiv prin obiectivul de promovare a culturii şi istoriei prin acţiuni de istorie trăită (living history).

Spectacole de reconstituire militară – perioada antică a municipiului Alba Iulia îşi centrează acţiunile pe promovarea turismului cultural prin acţiuni de reenactment, prezentarea unor scene de istorie vie prin reenactori, respective acţiuni de promovare şi conştientizare a bagajului cultural-istoric al municipiului Alba Iulia.

Evenimentul include spectacole cu aspecte legate de lumea antică, oraşul Apulum, armata romană, viaţa cotidiană romană, organizarea dacilor şi momente din istoria acestora. Reenactorii/artiştii vor interpreta roluri de aristocraţi romani, meşteşugari, sclavi, gladiatori, războinici şi aristocraţi barbari (tarabostes) etc.

Vor fi puse în scenă, de la o săptămână la alta, evenimente militare, lupte de gladiatori, târguri de sclavi etc, cu participarea a minim 20 de reenactori, spectacol de tip itinerant cu desfăşurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Muzeul Naţional al Unirii şi esplanada Porţii a IV-a, spectacol tip living-history (istorie-trăită) cu tematică antică pe esplanada Porţii a IV-a, cu o durată de minim 40 minute/reprezentaţie, cu desfăşurare în fiecare zi de vineri în perioada 25 aprilie – 23 septembrie 2022 – 23 reprezentaţii, cu prima reprezentaţie în data de 25 aprilie, a Il-a zi de Paşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea