Rămâi conectat

Curier Județean

„Lumini! Cameră! Publicitate!” – ediţia a IV-a, un proiect de succes al studenţilor albaiulieni

Publicat

în

Deşi m-am exprimat critic la adresa unei oarecare superficialităţi cu care studenţii români (iar cei albaiulieni nu fac excepţie) se apleacă asupra cuvântului tipărit, făcând referire la proiectul „Lumini! Cameră! Publicitate!” (edişia a IV-a), trebuie să recunosc că desfăşurarea practică a evenimentelor cuprinse în programul manifestării, în ansamblu, m-a surprins în mod plăcut.

Astfel, la workshop-ul cu tema „Social media – Facebook” au fost prezenţi 25 de studenţi de la Cercul de Marketing al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, coordonat de către conf.univ.dr. Andreea Muntean. Lucrările workshop-ului s-au desfăşurat sub „bagheta” lui Andrei Aroneţ şi sper că studenţii (pe unii dintre aceştia îi cunosc ca fiind foarte activi, implicându-se în activităţile de voluntariat) şi-au însuşit în mod temeinic cunoştinţele necesare cu privire la mass media şi la modul în care se păstrează conexiunea şi relaţiile cu reprezentanţii acesteia…

Expoziţia realizată în cadrul proiectului, cu sprijinul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale ale României mi s-a părut, de asemenea, foarte reuşită. Prezentarea acesteia publicului larg, la Framm’s, s-a dovedit a fi unul dintre momentele cele mai originale găzduite de acest club şi a fost apreciată ca atare.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, vizionarea de clipuri şi spectacolul de stand up comedy, susţinut de trupa de improvizaţie „Backstage Boys”, au făcut deliciul publicului format, în mare majoritate, din tineri. Proiectul „Lumini! Cameră! Publicitate!”, coordonat de conf.univ.dr Andreea Muntean, a fost finanţat (toate cele patru ediţii ale sale) de către Cosniliul Judeţean Alba şi de către Pirmăria Municipiului Alba Iulia. Din echipa organizatoare au făcut parte Ion Bena, Lorendza Cadar, Roxana Ciobotaru, Paula Ciortea, Ana Dimineţ, Roxana Dinea, Ioana Drogoţel, Sorin Guran, Tatiana Lazari, Iulia Lobonţ, Ioan Mihalcea, Daniel Mortură, Claudia Ţoţonea şi Crsitian Ţoţonea. De menţionat faptul că proiectul a cuprins şi un concurs, ai cărui câştigători au fost Gabriela Costea, Ioana-Andreea Ţerfea şi Radu Ghe. Viţălaru. În timp ce vizitam expoziţia am avut ocazia de a sta de vorbă cu directorul tehnic al Consiliului Judeţean Alba, Dan Popescu, care şi-a exprimat mulţumirea pentru modul în care studenţii se implică, în calitate de voluntari, la evenimentele organizate de către autorităăţile administraţiei publice locale şi judeţene, sperând că munca lor nu ve trece nebăgată în seamă de presă. Fireşte, l-am asigurat pe directorul Popescu de atenţia pe care presa o dă voluntarilor şi în special studenţilor, de la care sunt mari aşteptări în ceea ce priveşte ziua de mâine! Aşadar, suntem cu atenţia îndreptată asupra studenţilor (nu numai asupra voluntarilor) şi ne vom strădui să consemnăm, în măsura în care vom avea acces real în mediul universitar, atât aspectele pozitive ale vieţii studenţeşti din municipiul nostru, cât şi pe cele negative. Oricum, cei ce au realizat proiectul prezentat mai sus merită felicitaţi pentru iniţiativă, pentru efortul depus şi pentru imaginaţie!

Ioan HĂNŢULESCU

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

LISTA actualizată cu localitațile din Alba unde apa este raționalizată: PROGRAM

Publicat

în

LISTA actualizată cu localitațile din Alba unde apa este raționalizată: PROGRAM

Din cauza caniculei care a cuprins aproape toată ţara și ca urmare a dezechilibrului sistemului de alimentare cu apă potabilă produs în urma avariei majore a conductei de aducțiune, SC APA CTTA SA ALBA este nevoita sa rationalizeze apa în mai multe localităţi din județ în următoarele zile.

Astfel, începând cu dată de 09.08.2022 va comunicăm următorul program de întrerupere a furnizării apei potabile:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • Întreruperea furnizării în localitatea Ungurei
  • Întreruperea furnizării apei potabile, între orele 22.00-06.00 în următoarele localități:

– comună Valea Lungă

– localitățile Săliste, Tărtăria

În următoarele localități furnizarea apei potabile se va efectua după următorul program:

– 06.00-10.00 Ohaba

– 06.00-09.00 și 18.00-22.00- com. Lopadea Nouă (Asinip, Ciuguzel), Com. Hoparta (Silivaș, Turdas, Spalnaca)

De asemenea, în comunele Cergau (satele Cergau Mare, Cergau Mic și Lupu) și Roșia de Secas (satele Roșia de Secas și Tău), nu poate fi asigurată continuitatea alimentării cu apă potabilă a locuințelor aflate în zonele mai înalte.

Comună Garda de Sus ( Ghețari, Ocoale, Mununa, Hanasesti, Dealu Frumos și Garda Seacă), furnizarea se va face în funcție de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare

Facem, în continuare, apel către populație să folosească apă potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu și nu în agricultură!!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba după ce și-a amenințat mama și a distrus o ușă: Polițiștii au emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba după ce și-a amenințat mama și a distrus o ușă: Polițiștii au emis și un ordin de protecție

La data de 08 august 2022, în jurul orei 23,00, în urma unui apel prin 112, polițiștii din Alba Iulia au intervenit la o locuință din municipiu, de unde o femeie a reclamat faptul că fiul său are un comportament violent.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul, în vârstă de 50 de ani, și-ar fi amenințat mama și ar fi distrus geamurile unei uși din locuință.

Polițiștii au emis, față de acesta, ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care i-au interzis să se apropie de mama sa și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18 – 21 AUGUST 2022| Zilele municipiului Sebeș. Lou Bega, Sasha Lopez, Manuel Riva, Krypton, Radu Pietreanu și Nicolae Furdui Iancu, printre cei care vor întreține atmosfera

Publicat

în

18 – 21 AUGUST 2022, Zilele orașului Sebeș. Vor fi prezenți la Zielele Sebeșului: Lou Bega, Sasha Lopez, Manuel Riva, Krypton, Radu Pietreanu și Nicolae Furdui Iancu, printre cei care vor întreține atmosfera

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”! Parcul Arini va găzdui majoritatea spectacolelor, iar Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor, spunând povestea frumoasă a acestor locuri.

Deschiderea oficială a evenimentelor va avea loc vineri, 19 august, începând cu ora 11.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, atunci când vor fi primite delegațiile din țară și din străinătate, vor fi premiate persoane din viața de zi cu zi a urbei, copiii și tinerii Sebeșului care au excelat în diverse domenii – educație, artă și voluntariat.

Atmosfera de sărbătoare este redată pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni. În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Artiștii locali și invitații de renume vor urca pe scena din Parcul Arini pentru a oferi publicului cea mai reușită petrecere a verii. Lou Bega este primul solist internațional invitat la acest gen de evenimente la Sebeș, aducând cu el ritmurile de „mambo no. 5″, care l-au făcut inconfundabil. Cu un bilanț de 60 de ani de activitate, trupa Phoenix va demonstra, încă o dată, că rockul va trăi etern. Hiturile din topurile radiourilor vor fi aduse de Emaa, Bruja, Holy Molly, Sasha Lopez, Manuel Riva și Krypton. Trupele locale vor avea cazia reîntâlnirii cu publicul – Green Line, Dublu Click, Loutfire, Red Ravine Band și Nexxt Band.

Tradiționalele momente de folclor, avându-i ca invitați pe Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul folcloric Jidvei, Adina Hada, Georgiana Petrescu, Maria Dan Păucean, Alina Andrei, Fluierașii de la Șugag, alături de mulți alți artiști din zona noastră etnofolclorică și muzica Fanfarei din Petrești vor face parte din programul zilei de duminică.

Buna dispoziție va fi întreținută de actorul Radu Pietreanu și de toți cei responsabili cu animația pe scena din Parcul Arini – Andreea Bogdan, MC Kotto și Ionuț Lemeny.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și SPAP Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare