Ludvic Orban despre majorarea pensiilor: „Pot să crească doar prin dezvoltare economică, prin creşterea numărului de salariaţi”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pensiile pot creşte doar prin dezvoltare economică, pentru că se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale ale persoanelor angajate, a afirmat, sâmbătă, 23 octombrieprimul ministru Ludovic Orban.

„Obiectivul nostru este să creştem pensiile, să creştem veniturile românilor, dar să creştem pe baze reale – pe baza creşterii economice, pe baza dezvoltării economice a României. Orice creştere care nu poate fi susţinută din punct de vedere al veniturilor bugetare este o creştere care până la urmă face rău. PSD iar o să vină în campanie şi o să promită creşterea de 10 ori a pensiilor sau mai ştiu eu ce promisiuni. Pensiile pot să crească doar prin dezvoltare economică, prin creşterea numărului de salariaţi, prin creşterea salariului mediu pe economie, pentru că pensiile se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale pe care le plătesc persoanele active, persoanele angajate”, a declarat Orban la Timişoara.

USR - Alegeri parlamentare 2020

El a adăugat că orice creştere de pensie trebuie să aibă la bază creşterea numărului de angajaţi şi a salariului mediu pe economie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Obiectivul nostru tocmai acesta este, să crească numărul de angajaţi, să generăm locuri de muncă, să generăm locuri de muncă bine plătite într-un număr cât mai mare, să asigurăm creşterea salariului mediu prin creşterea productivităţii, prin creşterea calităţii investiţiilor care se fac în România. Atunci când vor fi îndeplinite aceste obiective automat vor creşte pensiile şi vor creşte pensiile astfel încât să crească şi puterea de cumpărare a pensiilor”, a adăugat premierul.

Potrivit lui Ludovic Orban, PNL realizat cea mai mare creştere a punctului de pensie.

„A fost realizată această creştere a punctului de pensie cu 14% în condiţiile în care am redus inflaţia de la 5% la 2,48%. Obiectivul nostru este să creştem veniturile românilor în orice domeniu, dar pe baze reale economice, pentru că altfel orice creştere nesustenabilă se întoarce împotriva întregii societăţi”, a explicat Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ovidiu 24 octombrie 2020 at 16:43

DOMNUALE STAT SA FACI BINE SA NE DAI BANII DE PENSII INAPOI DIN CE AM CONTRIBUIT O VIATA DE MUNCA
ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU

vali 25 octombrie 2020 at 9:29

Dar cum ramane cu respectarea si implementarea prevederilor noii legi a pensiilor pe care si PNL-ul a votat-o in parlament si pe care Presedintele Romaniei a promulgat-o. Este normal ca un guvern sa anuleze legea prin Ordonanta de urgenta? Cred ca un executiv care nu are respect pentru lege nu are ce cauta la guvernare.

Comentariile sunt oprite