Ludovic Orban, despre planul economic: ,,Urmăm un model care este bazat pe investiții, pe digitalizare, pe transfer tehnologic”

Paul Voicu - Primar 2020

Vorbind despre planul de relansare economică a României elaborat de Guvern, Ludovic Orban a precizat:

„Urmăm un model care este bazat pe investiții, pe digitalizare, pe transfer tehnologic, pe creșterea productivității.

ELIT

În programul pe care l-am elaborat împreună cu președintele României am încercat să ținem cont de problemele cu care se confruntă România, probleme accentuate de criza de COVID-19.

Am constatat că accesul companiilor la resurse, la tot ceea ce înseamnă resursele care pot fi mobilizate din fonduri europene și zona bancară este dificil și restrâns.

Mihail David - 2020

Am gândit să asigurăm lichidități în companii. De la viteza de ramburasare a TVA, de contare a concediilor, suspendarea executărilor, împreună cu IMM Invest. Pe lângă IMM Invest, vom primi aprobarea pentru garantarea creditelor care nu sunt IMM-uri.

Vom garanta creditul comercial pentru a putea să mai pasăm printr-o schemă economică eventuale blocaje dintre companii.

Am gândit un întreg sistem de granturi pentru companii, în special pentru IMM-uri, în special din fonduri europene.

E momentul ca liderii politici să iasă din mlaștina demagogiei și populismului, din discursul SF care nu are nici o legătură cu realitățile economice. Vremea când politicienii promiteau marea cu sarea și ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze.

Dezvoltarea economică nu se poate baza decât pe investiții, pe creșterea competitivității, iar aici Guvernul trebuie să aibă voiță, viziune.

Degeaba avem gaz dacă gazul este vândut la un preț mai mare ca media europeană. degeaba avem gaz dacă randamentele în CET-urile din România este sub 50 la sută.

La fel este și în cazul energiei electrice”, a declarat Ludovic Orban.

Surse: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...