Rămâi conectat

Actualitate

Ludovic Orban, despre planul economic: ,,Urmăm un model care este bazat pe investiții, pe digitalizare, pe transfer tehnologic”

Publicat

în

Vorbind despre planul de relansare economică a României elaborat de Guvern, Ludovic Orban a precizat:

„Urmăm un model care este bazat pe investiții, pe digitalizare, pe transfer tehnologic, pe creșterea productivității.

În programul pe care l-am elaborat împreună cu președintele României am încercat să ținem cont de problemele cu care se confruntă România, probleme accentuate de criza de COVID-19.

Electrica Furnizare Discount

Am constatat că accesul companiilor la resurse, la tot ceea ce înseamnă resursele care pot fi mobilizate din fonduri europene și zona bancară este dificil și restrâns.

Am gândit să asigurăm lichidități în companii. De la viteza de ramburasare a TVA, de contare a concediilor, suspendarea executărilor, împreună cu IMM Invest. Pe lângă IMM Invest, vom primi aprobarea pentru garantarea creditelor care nu sunt IMM-uri.

Vom garanta creditul comercial pentru a putea să mai pasăm printr-o schemă economică eventuale blocaje dintre companii.

Am gândit un întreg sistem de granturi pentru companii, în special pentru IMM-uri, în special din fonduri europene.

E momentul ca liderii politici să iasă din mlaștina demagogiei și populismului, din discursul SF care nu are nici o legătură cu realitățile economice. Vremea când politicienii promiteau marea cu sarea și ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze.

Dezvoltarea economică nu se poate baza decât pe investiții, pe creșterea competitivității, iar aici Guvernul trebuie să aibă voiță, viziune.

Degeaba avem gaz dacă gazul este vândut la un preț mai mare ca media europeană. degeaba avem gaz dacă randamentele în CET-urile din România este sub 50 la sută.

La fel este și în cazul energiei electrice”, a declarat Ludovic Orban.

Surse: stiripesurse.ro

Publicitate

Actualitate

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Publicat

în

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că circulația este întreruptă la kilometrul 26 al Autostrăzii A1 pe sensul dinspre Pitești către București, în zona localității Poenari, județul Giurgiu.

Întreruperea circulației este cauzată de un accident în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, în cursul dimineții de marți. În urma impactului două persoane au decedat, alte trei fiind în evaluare medicală.

Traficul urmează să fie deviat între kilometrii 30 și 23, prin localitatea Bolintin Vale.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Administratorii „speciali” de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir au fost eliberați din funcție

Publicat

în

Administratorii „speciali” de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir au fost eliberați din funcție

„De data aceasta este vorba de administratorii „speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună.

Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt.

Electrica Furnizare Discount

Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului. Continuăm Revoluția Bunei Guvernări.”, a transmis Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa din mediul de socializare, marcând astfel un nou capitol din lupta de eliminare a sinecurilor.

Citește mai mult

Actualitate

Accident GRAV: Un bărbat a murit şi alte cinci persoane au fost transportate la spital. Traficul pe DN1 este blocat

Publicat

în

Accident GRAV: Un bărbat a murit şi alte cinci persoane au fost transportate la spital. Traficul pe DN1 este blocat

Un bărbat a murit şi alte cinci persoane au fost transportate la spital în urma unui accident produs, marţi dimineaţă, pe DN 1, în judeţul Braşov, fiind implicate trei autovehicule. Traficul este blocat între Beclean şi Dridif, transmite news.ro.

Accidentul a avut loc pe DN 1, la km 241, între localităţile Beclean şi Dridif din judeţul Braşov, fiind implicate 3 autovehicule.

„În urma impactului au rezultat 6 victime, 5 dintre acestea fiind transportate la spital. Pentru cea de-a 6-a persoană, respectiv unul dintre conducătorii auto, a fost declarat decesul de către cadrele medicale sosite la faţa locului”, a anunţat Poliţia Judeţeană Braşov.

Electrica Furnizare Discount

La testarea celorlalţi doi şoferi din punctul de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii accidentului rutier.

Traficul este blocat pe DN 1, iar circulaţia este deviată între localităţile Voila şi Făgăraş, prin DJ 103E şi DJ 104A.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare