Rămâi conectat

Actualitate

Lucruri pe care ar trebui să le știi despre piscinele din fibră de sticlă, înainte să faci achiziția (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Cu fiecare sezon de înot, piscinele din fibră de sticlă devin din ce în ce mai populare. Încă de la debutul lor la sfârșitul anilor ’60, piscinele din fibră de sticlă au bulversat piața, oferind o alternativă mai „verde” la piscina tradițională.  Imaginează-ți o piscină care necesită jumătate din întreținerea piscinelor normale, se instalează mai repede și durează mai mult. Aceasta este, pe scurt, o piscină fibră de sticlă. În acest articol, răspundem la cele mai frecvente întrebări despre piscina fibră de sticlă și îți spunem tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra.

Ce este o piscină fibră de sticlă?

Piscinele din fibră de sticlă sunt „piscine dintr-o singură bucată”. Ele sunt pre-fabricate dintr-o matriță într-o fabrică și sunt expediate la locație.

Și, în caz că te întrebi, piscinele din fibră de sticlă nu sunt făcute doar din fibră de sticlă.

Piscina este compusă din mai multe straturi care adaugă rezistență și suport. Straturile fuzionează împreună pentru a forma o carcasă din fibră de sticlă rezistentă și flexibilă.

Piscinele din fibră de sticlă sunt disponibile într-o varietate de forme, de la dreptunghiuri și cercuri până la forme combinate cu scaune și trepte încorporate.

Ce întreținere are nevoie o piscină fibră de sticlă?

Dintre toate tipurile de piscină exterioară, piscinele din fibră de sticlă necesită cea mai puțină întreținere. Și cu o marjă mare.

Vorbim de mai puțin de jumătate din lucrările de întreținere pe care ar trebui să le faci pentru beton sau vinil.

Și totul se datorează acoperirii cu gel impermeabil de pe suprafața tuturor piscinelor din fibră de sticlă. Acest strat creează un strat neporos care face aproape imposibilă absorbția apei sau a substanțelor chimice – o problemă frecventă în cazul piscinelor din beton și vinil.

În plus, stratul de gel acționează, de asemenea, ca un scut împotriva algelor din piscină și a micro-deșeurilor. Deoarece este în mare parte neporos, este mai greu pentru contaminanți precum algele să se agațe de pereți și să se răspândească.

Concluzie: Cu o piscină din fibră de sticlă, nu trebuie să periați, să speli sau să adăugați substanțe chimice la fel de mult ca în cazul unei piscine din beton sau vinil.

Din ce sunt făcute piscinele din fibră de sticlă?

Piscinele din fibră de sticlă sunt alcătuite din 6 straturi diferite. Am menționat deja de câteva ori stratul de gel al piscinelor din fibră de sticlă. Și, deși este cu siguranță unul dintre cele mai proeminente straturi ale piscinei, există cel puțin încă 5 straturi în spatele acestuia. Și fiecare strat este realizat dintr-un material diferit care se combină cu celelalte pentru a forma carcasa piscinei.

Cât durează piscinele din fibră de sticlă?

Piscinele din fibră de sticlă durează mai mult de 30 de ani, cu ușurință.

Mai devreme am menționat că piscinele din fibră de sticlă au apărut abia în anii ’60. Ei bine, multe dintre aceste piscine sunt folosite și astăzi.

Desigur, în ciuda durității lor, o piscină de fibră de sticlă necesită o anumită întreținere. Deși nu trebuie să fie refăcută sau căptușită din nou, ea are nevoie de o înlocuire a stratului de gel la fiecare 15 ani.

Din fericire, acest lucru este incredibil de ieftin în comparație cu întreținerea necesară pentru piscinele din beton și vinil.

Și, din acest motiv, este ușor să păstrezi o piscină fibră de sticlă în familie timp de zeci de ani, deoarece necesită doar puțină întreținere pentru a-și face treaba.

Ce tip de piscină este cel mai puternic?

Piscinele din fibră de sticlă sunt cele mai durabile și mai rezistente la deteriorări.

Piscinele din beton arată frumos și pot lua o multitudine de forme. Dar sunt susceptibile la o problemă foarte supărătoare: fisurile. În cele din urmă, tencuiala de pe pereții unei piscine din beton va începe să se crape din cauza anilor de expunere la substanțe chimice, a mișcării solului și a uzurii generale.

Dar cu o piscină fibră de sticlă, nimic din toate acestea nu reprezintă o problemă. Și totul se datorează structurii lor unice cu 6 straturi pe care am menționat-o mai devreme.

Piscinele din fibră de sticlă sunt flexibile în comparație cu piscinele din beton și, din acest motiv, sunt aproape imune la crăpare. Orice fisuri care apar sunt doar fisuri de suprafață pe stratul de gel. Toate acestea sunt ieftin de reparat și, de obicei, apar doar la fiecare 10 ani sau cam așa ceva.

Și, deoarece stratul de gel al piscinelor din fibră de sticlă este, de asemenea, neporos, oferă mai multă protecție împotriva deteriorării chimice și a apei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea