Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Lucraţi la problemele administrative, nu vânaţi primari!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Constatăm că activitatea domnilor vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Alba tinde să se transforme într-o vânătoare. Sperăm să nu fie vorba de vrăjitoare!… Dânşii par să fi rezolvat cu succes toate problemele administrative pe care le reclamă judeţul iar acum sunt preocupaţi de aducerea „pe calea cea bună” a unor domni primari, care nu au reuşit să-şi asigure fondurile prin… autofinanţare.
Vicepreşedinţii din Consiliului Judeţean Alba au devenit, dintr-o dată, foarte interesaţi în promovarea unor interese ale unor aleşi locali. Chipurile aceştia ar dori, probabil, să îngroaşe rândurile portocalii în cursul anului viitor, deoarece în acest an şi-ar risca însuşi mandatul. Se ajunge astfel, la o schemă de presiune la care edilii din comunele judeţului nu pot face faţă, deoarece au redus cheltuielile publice la minimul posibil, făcând economii peste tot pe unde s-a putut: la iluminat, la diferitele lucrări executate în comune, iar acum a venit rândul salariilor pentru profesori, asistenţi personali.
Domnii din conducerea PD-L susţin că formaţiunea pe care o reprezintă „a dovedit că este singurul partid din judeţul Alba interesat să facă ceva pentru cetăţeni, pentru nevoile lor”. Le reamintim cetăţenilor că aceste dovezi ale PD-L constau în: reducerea pensiilor, creşterea şomajului, în închideri de spitale şi tăierea banilor pentru medicamente, un alt exemplu de acest fel fiind creşterea „mortalităţii economice”, prin închiderea a circa 5000 de firme în judeţ. Mai are vreun rost să menţionăm miile de concedieri din mediul privat sau tăierea cu 25% a salariilor personalului din mediul public? Tot o măsură „excelentă” a domnilor de la putere este şi anunţata disponibilizare a angajaţilor din Ministerul de Interne, poliţiştilor, jandarmilor, mai ales lucrători ISU. Singurii care mai sunt cu adevărat în serviciul cetăţeanului, pentru a-i apăra, salva şi a le proteja bunurile. Lucru care nu se poate spune despre cei care administrează acum destinele judeţului nostru!
Populaţia trebuie să ştie că, după venirea la guvernare a PD-L, care nu a ştiut sau nu a vrut să ia măsuri corecte de diminuare a efectelor crizei, numărul de şomeri din Alba a crescut cu mai mult de 66,5%. La sfârşitul anului 2010, numărul mediu de salariaţi din judeţ era cu 15% mai mic decât în 2008, ajungând la numai 78.150 de persoane. Dacă aceasta este bunăstarea pe care domnii de la PD-L o promovează pentru viitorii candidaţi în funcţii publice, vor avea mari probleme în obţinerea voturilor chiar şi de la… prieteni!
Realitatea este jenantă. Având în vedere că partidul dumnealor scade în sondaje, domnilor de la PD-L nu li se mai pare suficient să intre corect în cursa electorală, ce pare a se fi declanşat necontrolat. Primarii din Opoziţie sunt harnici dar condiţionaţi în asigurarea fondurilor necesare în localităţile mai mici, solicitându-li-se acordarea unui viitor sprijin politic, troc nefericit, ţinând cont de oferta demagogică a partidului aflat la putere. În judeţ a scăzut prea mult nivelul de trai şi prea multă lume are de suferit pentru ca astfel de manevre să aibă succes.
Le recomandăm domnilor vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Alba să o lase mai uşor cu declaraţiile triumfaliste din presă şi să se preocupe de actul administrativ cu mai multă pricepere. Oamenii nu au nevoie de primari pedelişti, ci de locuri de muncă plătite cât mai bine, de spitale şi şcoli moderne şi funcţionale, de investiţii pe baza unor programe coerente şi de respect. Şantajul şi minciuna nu au mirosit niciodată bine!
Simion CREŢU,
Mihai NICUŞOR, vicepreşedinţi ai PNL Alba – consilieri judeţeni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea