Ziarul Unirea

Lucraţi la problemele administrative, nu vânaţi primari!

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Constatăm că activitatea domnilor vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Alba tinde să se transforme într-o vânătoare. Sperăm să nu fie vorba de vrăjitoare!… Dânşii par să fi rezolvat cu succes toate problemele administrative pe care le reclamă judeţul iar acum sunt preocupaţi de aducerea „pe calea cea bună” a unor domni primari, care nu au reuşit să-şi asigure fondurile prin… autofinanţare.
Vicepreşedinţii din Consiliului Judeţean Alba au devenit, dintr-o dată, foarte interesaţi în promovarea unor interese ale unor aleşi locali. Chipurile aceştia ar dori, probabil, să îngroaşe rândurile portocalii în cursul anului viitor, deoarece în acest an şi-ar risca însuşi mandatul. Se ajunge astfel, la o schemă de presiune la care edilii din comunele judeţului nu pot face faţă, deoarece au redus cheltuielile publice la minimul posibil, făcând economii peste tot pe unde s-a putut: la iluminat, la diferitele lucrări executate în comune, iar acum a venit rândul salariilor pentru profesori, asistenţi personali.
Domnii din conducerea PD-L susţin că formaţiunea pe care o reprezintă „a dovedit că este singurul partid din judeţul Alba interesat să facă ceva pentru cetăţeni, pentru nevoile lor”. Le reamintim cetăţenilor că aceste dovezi ale PD-L constau în: reducerea pensiilor, creşterea şomajului, în închideri de spitale şi tăierea banilor pentru medicamente, un alt exemplu de acest fel fiind creşterea „mortalităţii economice”, prin închiderea a circa 5000 de firme în judeţ. Mai are vreun rost să menţionăm miile de concedieri din mediul privat sau tăierea cu 25% a salariilor personalului din mediul public? Tot o măsură „excelentă” a domnilor de la putere este şi anunţata disponibilizare a angajaţilor din Ministerul de Interne, poliţiştilor, jandarmilor, mai ales lucrători ISU. Singurii care mai sunt cu adevărat în serviciul cetăţeanului, pentru a-i apăra, salva şi a le proteja bunurile. Lucru care nu se poate spune despre cei care administrează acum destinele judeţului nostru!
Populaţia trebuie să ştie că, după venirea la guvernare a PD-L, care nu a ştiut sau nu a vrut să ia măsuri corecte de diminuare a efectelor crizei, numărul de şomeri din Alba a crescut cu mai mult de 66,5%. La sfârşitul anului 2010, numărul mediu de salariaţi din judeţ era cu 15% mai mic decât în 2008, ajungând la numai 78.150 de persoane. Dacă aceasta este bunăstarea pe care domnii de la PD-L o promovează pentru viitorii candidaţi în funcţii publice, vor avea mari probleme în obţinerea voturilor chiar şi de la… prieteni!
Realitatea este jenantă. Având în vedere că partidul dumnealor scade în sondaje, domnilor de la PD-L nu li se mai pare suficient să intre corect în cursa electorală, ce pare a se fi declanşat necontrolat. Primarii din Opoziţie sunt harnici dar condiţionaţi în asigurarea fondurilor necesare în localităţile mai mici, solicitându-li-se acordarea unui viitor sprijin politic, troc nefericit, ţinând cont de oferta demagogică a partidului aflat la putere. În judeţ a scăzut prea mult nivelul de trai şi prea multă lume are de suferit pentru ca astfel de manevre să aibă succes.
Le recomandăm domnilor vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Alba să o lase mai uşor cu declaraţiile triumfaliste din presă şi să se preocupe de actul administrativ cu mai multă pricepere. Oamenii nu au nevoie de primari pedelişti, ci de locuri de muncă plătite cât mai bine, de spitale şi şcoli moderne şi funcţionale, de investiţii pe baza unor programe coerente şi de respect. Şantajul şi minciuna nu au mirosit niciodată bine!
Simion CREŢU,
Mihai NICUŞOR, vicepreşedinţi ai PNL Alba – consilieri judeţeni

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| Noua EMBLEMĂ și LOGO a companiei Dacia. Producătorul de mașini își schimbă identitatea vizuală

Noua identitate vizuală a Dacia este una pentru „o marcă modernă și mai digitală”, iar noul logo exprimă „simplitate și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

ana 4 iunie 2011 at 0:23

Realitatea, ciobane ii ca ramaneti voi „gasca de la Cujer”, sa si comandati si sa si executati in Partidul PeNaL Alba, deci sa si centrati, dar sa si dati cu capul! Apropo, va-ti facut din timp un cerc pe perete, daca nu grabitivati, ca se termina timpul!

gogu 4 iunie 2011 at 9:25

prietene „ana” tu esti mai vechiul aurelian sau si mai vechii hornet, sinedru, samd. de fapt ai ramas acelasi sava dorin, esti usor de recunoscut fiindca prostia si rautatea pedelista te tradeaza indiferent sub ce pseudonime de „doamne” te ascunzi.

ana 4 iunie 2011 at 9:50

Tu de4 fapt esti „pupincuristul de serviciu”, la „gasca de la Cujer”!

gogu 4 iunie 2011 at 10:35

mai sava dorin uita-te putin in oglinda ! de cand piticul porno bok ne-a bagat in dezastru observ ca nu mai gasesti motive sa-ti pupi in fund stapanii si atunci arunci cu laturi in adversari. ia mars si lauda taierea salariilor si pensiilor, a alocatiilor si desfiintarea spitalelor si praduirea a 20 de miliarde de euro de la fmi pentru clientela portocalie!

cl 4 iunie 2011 at 10:16

asta este atricol de presa? in cazul asta nu trebuie sa ne mire faptul ca pleaca lumea din pnl. la nivel central vede toata lumea ca pnl a devenit jenant de cand cu aliantele dezastruase ale crinului, dar vad ca nici in judete nu se sta mai bine. chiar asa penibilii astia doi sunt vicepresedinti pnl?

ana 4 iunie 2011 at 12:16

Bine, Cretul cred ca a semnat fosrtat acest articol, care sigur a fost conceput de mintea celuilalt, de mintea ciobanului. De unde atata cultura, de la intorsul oilor?

Costel 4 iunie 2011 at 12:38

Nu am prea inteleg ce aveti cu oile pentru ca cel mai mare specilist in mioare este domnul Flutur. Ce mandru era dumnealui atunci cand pe obcinele bucovinene scrisese cu oile acele frumoase indemnuri…ma rog…venea sefu.

ana 4 iunie 2011 at 18:47

Costele draga, Nicusor, din cioban adevarat se crede acum „pastor” de porimari, asa ca nu am nimic cu oile, nici cu ciobanii adevarati, ci cu cultura acestui „pastor ” de primari, avansat vice la judet la PeNaLi!

Circotasul 4 iunie 2011 at 17:51

Comentariile sunt oprite