Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările de reabilitare a celor 24 de străzi din oraşul de jos sunt în grafic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul privind reabilitarea a 24 de străzi din oraşul de jos al municipiului Alba Iulia a ajuns la jumătate şi lucrările se află în grafic, susţin reprezentanţii Primăriei Alba Iulia. Singurele străzi pe care lucrările nu au fost începute încă sunt Iaşilor, Siretului şi Plevnei, restul de 21 aflându-se în diferite faze de reabilitare. De altfel, potrivit Silviei Moldovan, director tehnic în cadrul Primăriei Alba Iulia, până la sfârşitul acestui an vor fi finalizate majoritatea străzilor, deşi termenul prevăzut în proiect este luna aprilie 2012. Momentan se pune accent pe străzile Andrei Mureşanu şi Bucureşti, întrucât acestea urmează să preia traficul după închiderea, în jurul datei de 11 iulie, a pasajului de pe DN1 spre Sebeş, dată când încep lucrările şi la calea de rulare. De altfel pe Bucureşti, Gheorghe Doja şi Dobrogea au fost finalizate lucrările la infrastructură. „În afară de Iaşilor, Siretului, Plevnei şi probabil Traian, avem speranţa ca toate celelalte străzi să fie gata până la sfârşitul acestui an. Există anumiţi timpi tehnici care ne întârzie, cum ar fi lucrările la reţeaua de gaz. De asemenea, lucrările la partea carosabilă trebuie corelate cu cele de apă şi canalizare efectuate de Apa CTTA”, a precizat Silvia Moldovan ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Iată indicatorii care s-au realizat până acum pe fiecare stradă în parte: lPe strada Lucian Blaga au fost terminate în totalitate trotuarele împreună cu 23 de parcări, s-au turnat şi cele două straturi de asfalt necesare; lPe strada Munteniei s-a realizat în întregime reţeaua de apă în lungime de 242 ml, s-au executat trotuarele şi se lucrează în prezent la infrastructura drumului; lÎn cazul străzii Traian s-a finalizat reţeaua de apă pe ambele sensuri până la intersecţia cu strada Dimitrie Cantemir şi s-a turnat primul strat de asfalt pe tronsonul cuprins între strada Ardealului şi strada Munteniei; lStrada Nicolae Titulescu (Zorilor) a beneficiat de execuţia trotuarelor şi s-a turnat stratul de uzură; lPe strada Mihai Viteazul s-au încheiat lucrările la trotuarul din zona magazinului Megavox şi se lucrează la infrastructura drumului; lLucrările de pe strada Dobrogei au depăşit toate fazele de execuţie inclusiv stratul de binder, trotuarele şi accesele la proprietăţi; lPe străzile Florilor şi Ion Arion au fost depăşite etapele de realizare a reţelei de canalizare pe 252 ml, trotuare şi acces la proprietăţi, infrastructura drumului, primul strat de asfalt şi s-au amenajat spaţiile verzi; lStrada Oituz are finalizate reţeaua de canalizare, infrastructura drumului, 80% din trotuare şi accese la proprietăţi, iar primul strat de asfalt a fost turnat; lPe strada Morii s-a realizat reţeaua de apă şi se lucrează la branşamente; lPe strada Andrei Mureşanu au început lucrările la infrastructura drumului.
Valoarea totală a proiectului „Reparaţii capitale străzi cu dotare tehnico-edilitară în municipiul Alba Iulia” are o valoare de 32,9 milioane de lei, din care 27,5 milioane de lei cheltuieli eligibile, şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa 1. Acesta este cel mai extins proiect derulat în prezent de administraţia albaiuliană, aria pe care se desfăşoară cuprinzând 10 hectare. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea