Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările de întreținere a Cetății Alba Carolina, câștigate de firme din Cluj și Constanța

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cetatea Alba Iulia aerian CIDacă până de curând contractele pentru serviciul de salubrizare în municipiul Alba Iulia, respectiv pentru intretinere si reparații în cetatea bastionară de tip Vauban, organizate de primărie erau câștigate de firme din județul nostru, lucrurile par să se fi schimbat radical spre profunda nemulțumire a câtorva oameni de afaceri locali.

Prima mare schimbare de trend în acest sens s-a petrecut anul trecut, când după zece ani de supremație, firma “Salprest Alba Iulia” S.R.L. deținută de omul de afaceri Petru Constantinescu a pierdut contractul pentru serviciul de salubritate în municipiu, care a fost adjudecat de Societatea Polaris M Holding din Constanța controlată de deputatul PSD Eduard Martin (n.a. cunoscut ca un apropiat al lui Radu Mazăre).

În 2014 a început să fie știrbită și supremația grupului de firme controlate de frații Sabău din Alba Iulia în ceea ce privește lucrările de întreținere a Cetății Alba Carolina. Grup Corint a realizat toate lucrările de reabilitare și punere în valoare a cetății în formă de stea și adminstrează cele aproape 11 hectare din spațiile fortificației de tip Vauban, concesionate de la primărie pentru 49 de ani.

În luna aprile, “Grup Corint” SA pierde licitația pentru lucrările de întreținere a spațiilor verzi din zona istorică (cetatea plus Parcul Unirii), adjudecată, pe criteriul ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere financiar, de societatea Sport Turism SRL din Constanţa. Contractul este valabil pentru o durată de 4 ani și are o valoare de 2,3 milioane de lei cu TVA, pe an.

O firmă din Cluj a fost desemnată câștigătoarea licitației organizate de Primăria Alba Iulia în luna septembrie 2014, pentru “lucrari de intretinere si reparatii in cetatea bastionara de tip Vauban”.

Și de această dată, firma SC General Game, controlată de frații Sabău, pierde în fața ofertei celei mai avantajoase, făcute de Asocierea Transilvania Prest Solution, din Cluj. Această societate nu este străină de lucrările din zona istorică a municipiului Alba Iulia, fiind una dintre societățile care, în subantrepriză la Grup Corint, au montat o parte din pavajele din cetate.

Valorile ofertate pe 4 ani (sume fara TVA) au fost următoarele: SC General Game – 1.761.194 lei;  Asocierea Transilvania Prest Solution SRL si SC Romdanini SRL – 1.545.835 lei și Florida Gold – 1.633.930 lei. Contractul se ridică la circa 90.000 de euro pe an, timp de patru ani. Bugetul aprobat pana la sfarsitul anului 2014 este de 100 000 lei.

Lucrările de întreținere și reparații în cetate reprezintă: reparatii elemente de lemn – vopsit, lacuit, ignifugat, reparatii piese din bronz, elemente metalice stalpi etc, intretinere GS, reparatie sisteme de irigatie, componente artistice din piatra, zidarie si socluri, pavaje din piatra, locuri de joaca. In afara de cele aflate in garantie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea