Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Lucrări pentru creșterea eficienței energetice a Centrului Comunitar Zlatna: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrări pentru creșterea eficienței energetice a Centrului Comunitar Zlatna: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria orașului Zlatna a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Lucrări de intervenţie în vederea creşterii eficienţei energetice a clădirii aministrative – servicii sociale în oraş Zlatna, judeţ Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.879.485,79 de lei, fără TVA.

Clădirea existentă are regimul de înălţime S/D+P, amplasată în intravilanul oraşului Zlatna, judeţ Alba, pe strada Petru Dobra, într-o zonă centrală a oraşului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Accesul principal se realizează din incintă în partea de sud-est. Pe latura sud-vestică, accesul în demisol se realizează de pe parcela vecină, aparţinând domeniului public al oraşului Zlatna.

Proiectul presupune realizarea lucrărilor de îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare în clădirea administrativă servicii sociale din Zlatna, prin creşterea eficienţei energetice.

Clădirea studiată este dispusă izolat pe parcelă, fiind singura clădire de pe aceasta. Regimul de înălţime este D/S+P, iar acoperişul este tip şarpantă eclectic din lemn de brad.

Zidurile exterioare şi interioare sunt realizate din cărămidă nearmată, iar planşeele sunt din bolţi de cărămidă (peste demisol / subsol) şi din lemn (peste parter).

Având o suprafaţă desfăşurată de 946 mp (existent), clădirea studiată este deservită de un număr de 3 parcări existente în incintă.

Obiectivul tehnic principal al investiţiei propune vizează reducerea amprentei de dioxid de carbon prin reducerea consumului de combustibil / eliminarea cauzelor de pierdere de energie.

Lucrările se vor executa pe baza proiectului tehnic de execuţie şi a fişelor tehnice elaborate de proiectant.

Se vor prevedea măsuri de protecţia vecinătăţilor (transmitere de vibraţii şi şocuri puternice, degajări mari de praf, asigurarea acceselor necesare).

Lucrările ce trebuiesc executate sunt:

– dezafectarea planşeelor din grinzi de lemn de peste parter;
– dezafectarea şarpantei actuale
– dezafectarea coşurilor de fum
– introducerea unor planşee (plăci, grinzi, centuri) din beton armat la nivelul planşeului de peste parter
– introducerea unei şarpante noi (realizată obligatoriu din material lemnos ignifugat), corespunzător ancorată în planşeul din beton armat
– refacerea invelitorii
– suprabetonarea bolţilor din zidărie de peste demisol/subsol
– izolarea termică a faţadei cu polistiren expandat (1 x 15cm);
– izolarea termică a soclului cu polistiren extrudat (1 x 15cm);
– izolarea termică a planşeului superior cu vată minerală bazaltică (2 x 15cm);
– înlocuirea tâmplăriei exterioare din lemn/ PVC, atât uşi de acces în imobil, cât şi ferestrele, cu tâmplărie PVC cu geam termopan în 3 straturi;
– izolarea hidrofugă a soclului şi a pereţilor subsolului
– refacerea pardoselilor din subsol
– curăţarea pereţilor şi bolţilor de la subsol
– refacerea tencuielilor şi finisajelor exterioare;
– refacerea pardoselilor interioare la nivelul parter, refacerea tavanelor şi a zugrăvelilor pereţilor interior la nivelul parter
– reparaţii la finisaje interioare afectate de schimbarea tâmplăriei
– refacerea sistemului de captare a apelor pluviale.

De asemenea, acolo unde este necesar, se va avea în vedere pozarea pe pat de cablu a elementelor necesare instalaţiilor electrice şi de telecomunicaţii existente şi remontarea (de către personal specializat) a echipamentelor care au fost îndepărtate de pe faţadă. Echipamentele voluminoase (contor gaz, tablou electric etc.) se recomandă a fi mascate în cutii din tablă perforată, cu uşă de vizitare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf Vinerea Mare, Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ziua în care Domnul Iisus Hrisos, Mântuitorul lumii, a fost răstignit. Este zi de mare doliu a întregii creştinătăţi. Zi aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea