Rămâi conectat

Politică Administrație

Lucrări importante la infrastructura de alimentare cu apă din județul Alba, în zona Văii Secașelor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ion DumitrelPreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a vizitat astăzi șantierul lucrărilor de alimenatre cu apă ce se execută pentru racordarea rețelei existente în comuna Gîrbova la Sistemul Microregional de alimentare cu apă din zona Văii Secașelor.

Aici se lucrează pentru a extinde conducta ce mergea inițial până la Cîlnic, cu încă 5,7 km, până în satul Reciu din comuna Gîrbova. Se realizează astfel racordarea rețelelor existente deja în comuna Gârbova la Sistemul Microregional din zona Văii Secașelor, sistem ce face alimentarea cu apă din sursa Valea Sebeșului.

Lucrările au demarat la începutul acestei săptămâni și vor încheia circa două luni, având o valoare de aproximativ 800.000 lei.

O altă lucrare importantă din zona Secașelor, este racordarea comunei Ohaba la Sistemul Microregional, prin realizarea aducțiunii de apă între localitățile Berghin și Ohaba. Aici lucrările sunt aproape finalizate, mai trebuind doar să fie racordat la energie electrică grupul de pompe ce deservește sistemul. Lungimea lucrării realizate este de circa 4,8 km, valoarea investițiilor fiind de aproximativ 300.000 lei.

Atât la Gîrbova cât și la Ohaba exista deja apă din surse propii, din captări de izvoare. În ultmii doi ani, mai ales la Ohaba, au fost însă probleme mari cu aceste surse de apă din cauza secetei. Am considerat că este oportun să racordăm și aceste localități la Sistemul Microregional care aduce apa din Valea Sebeșului, unde nu sunt probleme de debit.” –  a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea