Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări de reparație și modernizare a drumului județean 106L, pe raza comunei Șpring. Proiectul de hotărâre, pe masa consilierilor județeni

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Lucrări de reparație și modernizare a drumului județean 106L, pe raza comunei Șpring. Proiectul de hotărâre, pe masa consilierilor județeni

În cadrul ședinței Consiliului Județean Alba, din data de 23 martie, pe ordinea de zi se află un proiect pentru repararea și modernizarea drumului județean DJ 106L, de pe raza comunei Șpring.

Proiectul de act administrativ iniţiat vizează predarea temporară în administrarea Consiliul Local al Comunei Spring a unui tronson din drumul judeţean DJ 106 L: Şpring -Ungurei – Roşia de Secaş, situat în intravilanul localităţii Spring, în vederea realizării lucrărilor de reparare şi modernizare.

Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii drumurilor judeţene şi locale, în concordanţă cu normele europene pentru această categorie de drumuri, constituie o prioritate a Consiliului Judeţean Alba. Strategia de dezvoltare a reţelei de drumuri are la bază în primul rând asigurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă şi confort, asigurarea circulaţiei între oraşe şi municipii, precum şi între acestea şi reşedinţele de comuna.

Sectoarele de drum judeţean situate în intravilanul localităţilor se suprapun, în general cu străzi ale localităţilor rurale. Situaţie similară se regăseşte şi pe drumul judeţean DJ 106 L: Şpring – Ungurei – Roşia de Secaş.

Conform Inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba, drumul judeţean DJ 106 L: Şpring – Ungurei – Roşia de Secaş se află cuprins în domeniul public al Judeţului Alba, la poziţia cu nr. crt. 44, având lungimea de 16,300 km.

Starea tehnică generală a spaţiilor adiacente străzilor, implicit a tronsoanelor din drumului judeţean DJ 106 L: Şpring – Ungurei – Roşia de Secaş, respectiv trotuarele, acostamentele, şanţurile şi rigolele din localităţile mai sus menţionată, denotă o degradare continuă, care în pofida lucrărilor de întreţinere executate de administratorii străzilor nu satisfac condiţiile minime de confort şi siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale impuse de normele naţionale şi internaţionale în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea