Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări de asfaltare pe Podul Vezii din Blaj. Din 15 noiembrie se va circula pe ambele sensuri de mers

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Blaj, se lucrează în ritm susținut pe cel de-al doilea sens de mers de pe Podul Vezii, în vederea turnării primelor două straturi de asfalt.

Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, până în data de 15 noiembrie, acestea vor fi așternute, astfel că, începând cu această dată, se va putea din nou circula cu mașina pe ambele sensuri de mers de pe Podul Vezii, precum și pe unul dintre trotuarele destinate pietonilor.

Reabilitarea completă a Podului Vezii a început în luna mai 2018 și se va încheia anul viitor. Investiția era foarte necesară, după ce o expertiză tehnică a constatat că Podul Vezii se află într-o stare de degradare avansată, riscând să nu mai poată fi folosit pentru circulația rutieră. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.246.000 lei (fără TVA), investiția fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În puțin peste 6 luni, administrația locală blăjeană reușește să redea în totalitate circulației un obiectiv ce deservește un număr de aproximativ 6.000 de locuitori ai Blajului, fiind singura legătură rutieră dintre zona centrală a municipiului Blaj cu cartierele Veza, Berc, Ciufud și Tiur și una dintre principalele rute de acces spre comunele de pe Valea Secașelor.

Lucrările de suprafață vor continua cu finalizarea amenajării trotuarelor, a balustradelor protejate acum cu gard de plasă, dar fără a mai afecta circulația rutieră. Stratul final de asfalt, cel de uzură, urmează a fi turnat în primăvara anului viitor, asta dacă nu cumva vremea va ține cu constructorul, dar și cu beneficiarul, și se va putea așterne până la sfârșitul acestui an. Lucrarea continuă în 2019 cu consolidarea albiei râului, între timp podul putând fi folosit în cele mai bune condiții atât în ceea ce privește partea carosabilă, cât și a iluminatului din zonă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea