Ziarul Unirea

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, în vizita de lucru din județul Alba: „Suntem astăzi cu șantierele deschise în peste 220 km de autostrăzi, drumuri expres și variante ocolitoare”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Premierul Ludovic Orban, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode se află astăzi, 24 iulie 2020, într-o vizită de lucru în județul Alba. Programul a inclus o deplasare pe DN67C (Transalpina), în vederea recepţiei lucrărilor de reabilitare prin reciclare în situ a 32 km drum şi montare parapeţi, urmată de o vizită pe loturile 1 și 2 a autostrăzii A10 Sebeș – Turda.

În declarațiile de presă, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a discutat despre starea și progresul celor două loturi a autostrăzii, problema alunecării de teren de pe lotul 1, iar în final a transmis un mesaj din partea „celor care guvernează România”.

ELIT

„Pe lotul 1 am constat un miracol pe care trebuie să îl împărtășim, după 4 ani de tergiversări, s-a rezolvat problema liniei electrice, după 4 ani de așteptări și de bătaie de joc, pentru relocarea a patru stâlpi.

Acolo, frontul de lucru este asigurat, progresul fizic este de 90%, nu avem în acest moment niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat, sfârșitul lunii noiembrie, acest an.

Am vazut și problema alunecării de teren, în urma expertizei se va interveni acolo și, credem noi la prima vedere și specialiștii din compania de drumuri, considerăm că în maxim 30 de zile lucrurile pot fi remediate.

Pe lotul 2 am văzut cantitățile care mai trebuiesc puse în operă, este nevoie de o mobilizare foarte bună a antreprenorului, avem angajamentul lor că acest lucru se va întâmpla, din punctul nostru de vedere, solicitarea de a acorda acea extensie de timp este fezabilă și o vom realiza la începutul săptămânii viitoare. Așadar, și pentru lotul 2, cu extensia de timp acordată, termenul de sfârșitul lunii noiembrie, finalizarea acestor lucrări poate fi un termen fezabil, un termen pe care antreprenorul și-l asumă”.

Acesta a încheiat intervenția printr-un mesaj „Cei care guvernăm România astăzi suntem determinați să construim autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare în România, așa cum ne-am angajat prin Programul de Guvernare și prin Planul Național de Relansare Economică. Suntem astăzi cu șantierele deschise în peste 220 km de autostrăzi, drumuri expres și variante ocolitoare, iar până la sfârșitul anului vom da ordinul de începere efectivă a lucrărior la încă 60 km de autostrăzi și drumuri expres”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419