Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Lovitură sub centură pentru directorul AIDA-TL, Dorin Nistor – colegii de partid îi scad salariul cu 25%

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul director al AIDA-TL Alba Iulia, Dorin Nistor, nu are viață ușoară la cârma asociației ce se ocupă de transportul public local. Pe lângă atacurile primite din partea unor reprezentanți ai USL Alba care au criticat destul de dur modul în care acesta a ”aterizat” într-o funcție foarte bine plătită, Nistor primește lovituri chiar din partea colegilor de partid.

Astfel, salariul său va suferi o diminuare considerabilă dacă solicitarea consilierului PDL Ioan Bogățan va fi aprobată. Acesta consideră că Nistor merită o retribuție cu 25% mai mică deoarece este responsabil de urmărirea derulării unui singur contract, cel cu STP Alba Iulia. Fostul viceprimar a declarat că Nistor are venituri mai mari decât unii primari care sunt responsabili de zeci de contracte, iar acest lucru nu este corect.

Dorin Nistor a fost numit director al AIDA-TL prin hotărârea consiliului de administrație format din: Mircea Hava – președinte și Gheorghe Damian (primarul comunei Ciugud), Ioan Iancu Popa (primarul comunei Sîntimbru, Romulus Raica (primarul comunei Galda de Jos), Emil Lupșan (primarul comunei Cricău), Traian Rusu (primarul comunei Ighiu) și Teodor Florea (primarul comunei Întregalde) – membrii.

Cheltuielile estimate pentru funcționarea AIDA-TL în 2013 sunt în valoare de 276.085 de lei din care, 147.600 de lei reprezintă salarii (adică 12.300 de lei pe lună pentru director și încă 2 angajați) iar 40.985 de lei (3.415 lei pe lună) reprezintă contribuții aferente salariilor.

Tot pentru buna funcționare a asociației au fost prevăzute pentru acest an cheltuieli de 6.000 de leipentru deplasări, 10.000 de lei pentru mobilier, 9.000 de lei pentru ”aparatură birotică” și 71.000 de lei pentru ”cheltuieli prestații” (autorizații, studii, servicii de contabilitate).

Veniturile asociației provin din din cotizații și contribuții (1 leu/locuitor) ale membrilor AIDA-TL: Alba Iulia, Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Cricău, Ighiu și Întregalde, banii fiind plătiți din bugetele locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea