Rămâi conectat

Politică Administrație

Lovitură pentru studenți – ce gratuitate ar putea să le fie anulată, fiind considerată ilegală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Studenții ar putea primi o lovitură dură dacă o gratuitate de care beneficiază ar putea să le fie anulată, fiind considerată ilegală.

COTAR, o organizație patronală reprezentativă la nivel național a transportatorilor rutieri de persoane, școlilor de conducători auto, a transportatorilor în regim de taxi și închiriere, precum și a service-urilor auto din România, pune tunurile pe ministrul Finanțelor și îi cere explicații. Organizația consideră că gratuitatea transportului cu trenul pentru studenți este ilegală, aceasta fiind văzută ca o strategie politică.

Reprezentanții COTAR sunt nemulțumiți de faptul că gratuitatea studenților se aplică doar în cazul transportului feroviar, nu și pentru cel rutier sau naval și ce să se facă publice datele unui control referitor la gratuitatea oferită studenților.

„Considerăm că această gratuitate este nelegală și se aplică discriminatoriu, doar transportului pe calea ferată, atât pentru CFR Călători, cât și pentru operatorii privați, excluzând, însă, transportul rutier sau naval, deși sunt zone din țară în care studenții nu ar putea ajunge cu trenul. Considerăm, așadar, că strategia lansată la începutul acestui an are scop politic, targetul fiind susținerea anumitor categorii de transportatori și obținerea de avantaje bănești din banii publici”, se precizează într-un comunicat al confederației sindicale.

Pe de altă parte, COTAR solicită o verificare referitoare la subvenția de 80% acordată transportului feroviar doar pentru „obținerea de fonduri de la bugetul de stat”.

„Pe de altă parte, cerem o verificare referitor la subvenția de 80%, acordată, de asemenea, doar transportului feroviar, subvenție care are ca target, de asemenea, obținerea de fonduri de la bugetul de stat, având în vedere faptul că se aplică indiferent dacă locurile din garnitura de tren sunt ocupate sau nu”, se mai menționează în comunicat.

În acest context, COTAR dorește să i se comunice când a fost efectuat ultimul control din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală, ANAF, Direcția de Control, sau Curtea de Conturi, în cadrul companiilor feroviare ce primesc ajutoare bănești nejustificate de la bugetul statului.

„Având în vedere faptul că gratuitatea acordată celor 450.000 de studenți se face fără a se putea ține o evidență reală a biletelor cumpărate, ‘fără număr’, este clar că se pot emite tichete de călătorie pentru această categorie, tot ‘fără număr’ și fără a se putea verifica vreodată dacă operațiunea este fictivă ori reală, în lipsa încasărilor, oricât de mici, în casierie, pentru fiecare bilet. Astfel, dl. Ionuț Mișa (ministrul Finanțelor n.r.) este obligat de funcția pe care o deține să sesizeze organele de urmărire penală, pentru a stabili cine a lăsat aceste breșe și în ce scop”, se menționează în documentul citat.

Sursa: bugetul.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Alegeri locale la Poșaga, turul doi: Prezență de peste 40% la urne, la ora 12.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alegeri locale la Poșaga, turul doi: Prezență de peste 40% la urne, la ora 12.00 Alegerile se repetă în ziua de Rusalii, duminică 23 iunie în comuna Poșaga după ce la alegerile locale din 9 iunie, cei doi candidaţi, Aurelia Popa, propusă de PSD, şi Ionel Bulgăr, propus de PNL, primar în funcţie, au avut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea