Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Lovitură fără precedent dată producătorilor de ţigări, în Canada. Daune de 12 miliarde de dolari pentru victimele fumatului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei producători de ţigări – Imperial Tobacco Canada, subsidiară a British American Tobacco Plc (BAT), Rothmans, Benson & Hedges, o subsidiară a Philip Morris International şi JTI – MacDonald, parte a Japan Tobacco Inc Group – au fost obligați de un tribunal canadian să plătească 15,5 miliarde de dolari canadieni (12 miliarde de dolari americani), compensaţii pentru victimele fumatului, transmite BBC.

fumatDecizia este una fără precedent în Canada, fiind vorba despre cele mai mari compensaţii pentru despăgubiri din istoria ţării.

Apropae 100.000 de reclamanţi au fost înaintate începând cu 1998, însă audierile în acest caz au fost demarate doar în 2012. Canadienii care au depus plângeri susţin că nu au reuşit să se lase de fumat sau suferă de emfizem, cancer la gât sau la plămâni. Aceștia și-au justificat demersul prin faptul că firmele nu şi-au avertizat în mod corespunzător clienţii şi nu şi-au îndeplinit datoria de a nu cauza prejudicii altei persoane.

Decizia tribunalului nu este definitivă, producătorii de ţigări anunţând deja că vor contesta sentința, scrie Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea