Rămâi conectat

Curier Județean

Loteria morţii în meseria de taximetrist

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pe vremuri de criză şi foamete, meseria de taximetrist a devenit mai periculoasă decât cea de şerif în Vestul Sălbatic. Exemple stau taximetristul de 59 de ani omorât în bătaie zilele trecute la Bucureşti şi, mult mai aproape de noi, chiar în Alba Iulia, taximetristul de 56 de ani pe care doar Dumnezeu l-a salvat de aceeaşi soartă săptămâna trecută. Taximetristul din Alba Iulia a fost tâlhărit în noaptea de 15/16 februarie de trei tineri clienţi pe care i-a luat din parcarea hotelului Cetate. Aceştia i-au cerut să-i ducă în satul Ghirbom iar pe drum s-au răzgândit şi au cerut să-i ducă în satul Dumitra. Pe marginea drumului comunal care face legătura între DJ 107 şi satul Dumitra, pe raza localităţii Sântimbru, clienţii i-au cerut taximetristului să oprească, pe motiv că vor la… tufiş. Apoi, în timp ce savurau câte o ţigară, au plănuit scoaterea taximetristului din circuit şi tâhărirea lui. Au revenit şi l-au izbit puternic peste faţă, până când aproape că şi-a pierdut cunoştinţa. L-au jefuit de 190 de lei (încasări slabe, cine se mai plimbă azi cu taxi-ul?) şi i-au furat şi telefonul mobil, pentru a nu putea suna după ajutor. Pentru a-i tăia orice legătură cu lumea, i-au distrus şi staţia de emisie recepţie din taxi, prin care taximetristul şi-ar fi putut chema colegii în ajutor. După ce i-au dat o bătaie soră cu moartea, cei trei şi-au abandonat victima, plină de sânge, şi şi-au continuat drumul, pe jos, pănă în Teleac. Acolo s-au oprit la un bar, unde au mai consumat ceva alcool. Pentru că era totuşi obositor să se întoarcă până în Berghin pe jos, doi dintre tâlhari au sunat din nou după un taxi, de această dată la altă companie. Al doilea taximetrist a fost mult mai norocos, scăpând nevătămat şi cu toată cursa plătită până în Berghin: 32 de lei (din banii furaţi de la celălalt taximetrist…). Ba, mai mult, acest taximetrist s-a ”bucurat” şi de… compasiunea tâlharilor care l-au întrebat… îngrijoraţi dacă nu cumva îi este frică să lucreze noaptea pe taxi…!
Între timp, taximetristul tâlhărit şi-a revenit şi, pentru că cei trei nu-i furaseră şi maşina, a reuşit să conducă până la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba, unde a primit ajutor. Se pare că acesta necesită un tratament medical prelungit pentru refacerea pe cale chirurgicală a feţei. Poliţiştii albaiulieni au intrat rapid pe fir şi în mai puţin de o jumătate de zi au identificat şi reţinut tâlharii. Se pare că aceştia mai au la activ şi alte fapte comise cu violenţă.
Judecătoria Alba Iulia a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile faţă de M.V., de 20 de ani, din comuna Berghin şi B.S.V., de 18 ani, din comuna Ciugud, iar faţă de D.N.A., de 20 de ani, din comuna Ciugud instanţa a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 28 zile. Pentru propria lor securitate, o parte dintre taximetriştii care fac de serviciu acum noaptea, s-au dotat cu spray-uri lacrimogene.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe „Draga noastră colegă, Camelia Lazăr, ne-a părăsit astăzi de dimineaţă, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea