Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Logo-ul oficial al Preşedinţiei Consiliului UE a fost creat de un adolescent de 15 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Priorităţile României pentru Preşedinţia Consiliului UE au fost stabilite în urma unor consultări publice, transparente la nivel naţional, care au implicat instituţii publice, ONG-uri şi publicul larg iar logo-ul oficial a fost creat de un adolescent în vârstă de 15 ani, a transmis miercuri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, în cadrul audierilor din Comisia pentru Comerţ Internaţional din Parlamentul European.

„Logo-ul oficial al Preşedinţiei a fost creat de un adolescent de 15 ani şi selectat în urma unei competiţii naţionale. Aceste exemple arată în mod clar că publicul se poate implica şi poate aduce o valoare adăugată în dezvoltarea politicilor publice dacă i se oferă oportunităţi adecvate. În calitate de Preşedinţie, vom încerca să menţinem şi să îmbunătăţim participarea efectivă a societăţii civile şi a cetăţenilor UE în general în procesul de elaborare a politicii comerciale comune. Politicile publice în general, şi politica comercială a UE în mod deosebit, trebuie să aducă beneficii tuturor cetăţenilor UE”, a completat Oprea.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că, deşi întreprinderile mici şi mijlocii au un rol important în economia europeană, acestea nu sunt suficient reprezentate în comerţul internaţional.

„Ca ministru al Comerţului, dar şi al Mediului de Afaceri şi Antreprenoriatului în Guvernul României, menţionez rolul important pe care îl joacă întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) în economia europeană. Acestea reprezintă 99% din totalul întreprinderilor şi au generat 85% din totalul locurilor de muncă în ultimii 5 ani. Cu toate acestea, după cum a remarcat recent şi comisarul Malstrom, IMM-urile nu sunt suficient reprezentate în comerţul internaţional. Politica comercială a UE trebuie să aducă beneficii IMM-urilor şi cetăţenilor UE în general. Acest deziderat trebuie urmărit şi în contextul adoptării unor decizii dificile, cum ar putea fi cele referitoare la viitorul relaţiilor comerciale cu UK post-Brexit. Acest deziderat, şi referirea la valorile comune al UE ne vor ghida ca Preşedinţie în următoarele 6 luni”, a încheiat Oprea.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea