Locul PAȘAPORTULUI românesc în TOPUL MONDIAL! În câte țări avem acces fără viză și cât trebuie să muncim pentru a ni-l permite

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pașaportul românesc ocupă locul 34 în topul celor mai “puternice” pașapoarte la nivel mondial, într-un clasament care i-a în considerare numărul țărilor în care posesorul pașaportului are acces fără viză, prețul eliberării documentului și numărul mediu de ore pe care un cetățean trebuie să le lucreze  pentru a putea obține în țara sa documentul.

Cetățenii români stau din acest punct de vedere mai prost decât cei din Grecia, Ungaria, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania, Polonia, Slovenia etc, având acces fără viză în 148 de țări, fiind nevoiți să plătească 50 de lire sterline pentru eleberarea pașaportului, sumă pentru care sunt nevoiți să lucreze, la salariul minim, 56 de ore.

USR - Alegeri parlamentare 2020

 

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cetățenii din Suedia sunt suficient de norocoși pentru a avea cel mai puternic pașaportul din lume, potrivit studiului realizat recent de GoEuro.

Au fost evaluate pașapoarte din 51 de țări pe baza accesului fără vize la nivel transfrontalier, de stabilire a prețurilor și a numărului de ore de un cetățean ar trebui să lucreze la salariul minim pentru a obține pașaportul națiunii lor.

Deși alte patru țări – Finlanda, Germania, Marea Britanie și SUA – au acces fără viză în 174 de țări din întreaga lume, cetățenii suedezi au nevoie doar de o oră de muncăpentru a putea plăti pașaportul.

 

Cetățenii din Afganistan au între timp cel mai puțin puternic pașaport – cu acces fără viză în doar 28 de țări – în timp ce liberieni trebuie sa lucreze 278 ore înainte de a putea să-și permită un pașaport.

Lista cu cele mai puternice pașapoarte din lume, clasificate în ordine descrescătoare:

Top pasapoarte

 

Top pasapoarte2

 

Top pasapoarte3

 

Top pasapoarte4

B.P.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Aşa zis-a Burebista 4 iulie 2015 at 11:09

1. „i-a”
2. „de ore de un cetățean” – de ore pe care un cetățean
3. titlul tabelului apare scris peste tabel

3 beri mai pui deoparte până când ne vom vedea.

Comentariile sunt oprite