Rămâi conectat

Curier Județean

Locul PAȘAPORTULUI românesc în TOPUL MONDIAL! În câte țări avem acces fără viză și cât trebuie să muncim pentru a ni-l permite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pașaportul românesc ocupă locul 34 în topul celor mai “puternice” pașapoarte la nivel mondial, într-un clasament care i-a în considerare numărul țărilor în care posesorul pașaportului are acces fără viză, prețul eliberării documentului și numărul mediu de ore pe care un cetățean trebuie să le lucreze  pentru a putea obține în țara sa documentul.

Cetățenii români stau din acest punct de vedere mai prost decât cei din Grecia, Ungaria, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania, Polonia, Slovenia etc, având acces fără viză în 148 de țări, fiind nevoiți să plătească 50 de lire sterline pentru eleberarea pașaportului, sumă pentru care sunt nevoiți să lucreze, la salariul minim, 56 de ore.

 

Cetățenii din Suedia sunt suficient de norocoși pentru a avea cel mai puternic pașaportul din lume, potrivit studiului realizat recent de GoEuro.

Au fost evaluate pașapoarte din 51 de țări pe baza accesului fără vize la nivel transfrontalier, de stabilire a prețurilor și a numărului de ore de un cetățean ar trebui să lucreze la salariul minim pentru a obține pașaportul națiunii lor.

Deși alte patru țări – Finlanda, Germania, Marea Britanie și SUA – au acces fără viză în 174 de țări din întreaga lume, cetățenii suedezi au nevoie doar de o oră de muncăpentru a putea plăti pașaportul.

 

Cetățenii din Afganistan au între timp cel mai puțin puternic pașaport – cu acces fără viză în doar 28 de țări – în timp ce liberieni trebuie sa lucreze 278 ore înainte de a putea să-și permită un pașaport.

Lista cu cele mai puternice pașapoarte din lume, clasificate în ordine descrescătoare:

Top pasapoarte

 

Top pasapoarte2

 

Top pasapoarte3

 

Top pasapoarte4

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea