Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Societate

Locuitorii din Munţii Cugirului, obligaţi să se reîntoarcă la transportul cu atelajele din secolul trecut

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Conducerea Primăriei Oraşului Cugir face apel la instituţiile abilitate să vină in sprijinul locuitorilor din satele de munte aparţinătoare Cugirului, care sunt obligaţi să se întoarcă la transportul cu calul şi căruţa. Timp de patru ani, aceşti cetăţeni au putut circula strict în zona de munte şi pe raza localităţii cu autoturisme de teren înregistrate la Consiliul local. Acest lucru a fost posibil ca urmare a demersurilor făcute de conducerea administraţiei locale, care, în anul 2007 a introdus „vehiculele destinate accesului în zonele de munte” în Regulamentul pentru înregistrarea, evidenţa şi radierea vehiculelor de pe raza oraşului Cugir, care nu se supun înmatriculării. Acest regulament a primit avizul favorabil al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare (nr. 23028/2007), fiind apoi aprobat de către Consiliul local şi înaintat Prefecturii Judeţului Alba.
Din păcate, aceeaşi instituţie care a avizat regulamentul, a trimis administraţiei locale, în luna martie a.c., adresa cu numărul 4427, prin care atenţionează că vehiculele în cauză nu fac parte din categoria celor nesupuse înmatriculării. Conducerea administraţiei locale a solicitat şi punctul de vedere al Registrului Auto Român, care a avut un răspuns similar, motiv pentru care cele 61 de autoturisme 4×4 deţinute de locuitorii satelor de munte vor fi radiate începând cu 1 iunie a.c.
Aceste precizări sunt necesare ca urmare a articolului „Primăria din Cugir va fi dată în judecată”, astfel încât opinia publică să beneficieze de o informare completă. Înţelegând nemulţumirea deţinătorilor de autoturisme înregistrate la Cugir, conducerea primăriei îi îndeamnă pe cei în cauză să ceară sprijinul Prefecturii Judeţului Alba, Consiliului Judeţean Alba şi parlamentarilor din colegiul Cugir, senatorului Alexandru Pereş şi deputatului Teodor Atanasiu. Beneficiind de susţinerea acestora, e posibil să fie găsită o cale legală pentru ca locuitorii satelor de munte să poată să se deplaseze în continuare cu mijloace civilizate, aşa cum au făcut-o în ultimii ani.(Biroul de presă al Primăriei Oraşului Cugir)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

28 mai: Memorandumul Transilvaniei. Liderii românilor din Transilvania prezintă petiția împăratului Austro-Ungariei Franz Josef

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 mai: Memorandumul Transilvaniei. Liderii românilor din Transilvania prezintă petiția împăratului Austro-Ungariei Franz Josef Memorandumul a reprezentat o petiţie semnată de liderii românilor din Transilvania şi adresată în 1892 împăratului austro-ungar Franz Joseph. Acesta prezenta consecinţele instaurării dualismului austro-ungar şi cuprindea principalele revendicări ale românilor transilvăneni, printre care se număra recunoaşterea drepturilor politice şi confesionale. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea