Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Locuitorii din Ighiu îşi pot înscrie gratuit proprietăţile la cadastru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

A început procesul de înregistrare gratuită a proprietăţilor din România, în consecinţă, ne spune primarul din Ighiu, Traian Rusu, proprietarii celor 19.560 de imobile din comuna Ighiu, vor economisi aproximativ 1,3 milioane de lei. Şi cele 12.776 de hectare de teren ale comunei vor fi măsurate şi înregistrate gratuit în cartea funciară prin proiectul CESAR. Până în anul 2013, prin proiectul CESAR, finanţat printr-un împrumut al statului român de la Banca Mondială, se vor înregistra în evidenţele de cadastru şi în cartea funciară, peste un milion de proprietăţi din 15 judeţe.
Până acum înscrierea proprietăţilor în cadastru şi în cartea funciară s-a făcut sporadic, la cererea proprietarilor. Pentru a crea o evidenţă completă şi unitară, Guvernul României a decis să susţină înregistrarea tuturor proprietăţilor imobiliare, de pe întreg teritoriul ţării.
„Acest proiect aduce beneficii atât statului prin susţinerea proiectelor de mediu, infrastructură, dezvoltare regională şi politici mai bune în domeniul agriculturii (consolidarea terenurilor agricole, planificare rurală şi altele) cât şi cetăţenilor care vor putea să tranzacţioneze rapid şi sigur proprietatea, îşi pot transforma acest capital inactiv într-o avuţie reală utilizabilă, vor obţine mai uşor credite de la bănci, vor putea accesa fonduri europene” a subliniat primarul comunei Ighiu, Traian Rusu. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO ȘTIREA TA: „S-a dat” cu mașina pe pista de biciclete. Cum a fost surprins un șofer pe Bulevardul Transilvaniei

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA: „S-a dat” cu mașina pe pista de biciclete. Cum a fost surprins un șofer pe Bulevardul Transilvaniei Un șofer a fost surprins conducând o mașină pe Bulevadrul Transilvaniei pe pista de biciclete, 28 mai, în jurul orei 09:40. Citește și: VIDEO ȘTIREA TA: Aproape de tragedie pe trecerea de pietoni, în Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea