Rămâi conectat

Ştirea zilei

Locuințe sociale și ansamblu cu spații socio-culturale și educative, în cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

În vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii, creşterii coeziunii sociale, îmbunătăţirii mediului de viaţă şi creşterea economică, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află proiectul „Ansamblu Urban cu Spaţii Socioculturale, Educative şi de Locuit, Cartier Gheorghe Şincai, Alba lulia”.

Consiliul Local al municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă extraordinară cu convocare de îndată pentru ziua de marți, 6 iulie, de la ora 15:00, în regim de videoconferință.

Proiectul „Ansamblu Urban cu Spaţii Socio-Culturale, Educative şi de Locuit, Cartier Gheorghe Şincai, Alba Iulia”, cod SMIS 139939 a fost depus spre finanţare de către Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 — Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiţii 9.1 -Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunităţii (DLRC) Obiectiv specific 9.1 Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin măsuri integrate.

Proiectul mai sus menţionat are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată Alba Iulia, alături de îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, îmbunătăţirea mediului de viaţă şi creşterea economică în teritoriul SDL, prin crearea şi dezvoltarea infrastructurii specifice în teritoriul vizat, privind accesul nediscriminatoriu la condiţii decente de locuire, servicii medico-sociale de calitate, un învăţământ de calitate, ocupare, utilităţi de bază, servicii social – cultural -recreaţionale, sportive etc, un mediu de viaţă /înconjurător (peisaj urban) civilizat.

Obiective specifice:

Crearea spaţii publice urbane în ZUM Alba Iulia Alba Iulia: sistematizare şi echipare infrastructurală, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare

Crearea de facilităţi pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii) în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Modernizare spaţiu public urban – Piaţa TALCIOC în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Crearea spaţii verzi: scuaruri, grădină în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare

Construire Centru Multifuncţional cu funcţiuni socio-comunitare în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Construire locuinţe sociale în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Valoarea totală a proiectului este de 22.241.809,37 lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă de proiect este de 20.242.342,94 lei.

Publicitate
Publicitate

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Un Cod Galben de inundații valabil în județul Alba miercuri, până la ora 24:00, a fost emis pentru bazinel hidrografic Arieș, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Electrica Furnizare Discount
COD GALBEN

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Alba și Cluj.

FENOMENELE VIZATE

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

BAZINE AFECTATE

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Publicat

în

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Codul Galben de furtună care vizează Municipiul Alba Iulia a făcut ravagii în cursul zilei de miercuri, 28 iulie, în mai multe zone ale orașului.

Electrica Furnizare Discount

Așa cum se poate observa și în imagini, ploaia cu gheață a fost relativ măruntă, dar efectele sale au fost foarte vizibile.

Reamintim că în județul Alba a fost emisă o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină până joi, 29 iunie, la ora 02.00.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea