Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Locuințe sociale și ansamblu cu spații socio-culturale și educative, în cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii, creşterii coeziunii sociale, îmbunătăţirii mediului de viaţă şi creşterea economică, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află proiectul „Ansamblu Urban cu Spaţii Socioculturale, Educative şi de Locuit, Cartier Gheorghe Şincai, Alba lulia”.

Consiliul Local al municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă extraordinară cu convocare de îndată pentru ziua de marți, 6 iulie, de la ora 15:00, în regim de videoconferință.

Proiectul „Ansamblu Urban cu Spaţii Socio-Culturale, Educative şi de Locuit, Cartier Gheorghe Şincai, Alba Iulia”, cod SMIS 139939 a fost depus spre finanţare de către Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 — Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiţii 9.1 -Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunităţii (DLRC) Obiectiv specific 9.1 Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin măsuri integrate.

Proiectul mai sus menţionat are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată Alba Iulia, alături de îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, îmbunătăţirea mediului de viaţă şi creşterea economică în teritoriul SDL, prin crearea şi dezvoltarea infrastructurii specifice în teritoriul vizat, privind accesul nediscriminatoriu la condiţii decente de locuire, servicii medico-sociale de calitate, un învăţământ de calitate, ocupare, utilităţi de bază, servicii social – cultural -recreaţionale, sportive etc, un mediu de viaţă /înconjurător (peisaj urban) civilizat.

Obiective specifice:

Crearea spaţii publice urbane în ZUM Alba Iulia Alba Iulia: sistematizare şi echipare infrastructurală, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare

Crearea de facilităţi pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii) în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Modernizare spaţiu public urban – Piaţa TALCIOC în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Crearea spaţii verzi: scuaruri, grădină în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare

Construire Centru Multifuncţional cu funcţiuni socio-comunitare în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Construire locuinţe sociale în ZUM Alba Iulia, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Valoarea totală a proiectului este de 22.241.809,37 lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă de proiect este de 20.242.342,94 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor Vineri, 17 mai 2024,  între orele 09:30 – 10:30, angajații din ARHIVELE NAȚIONALE – SERVICIUL JUDEȚEAN ALBA au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Angajații din Arhivele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea