Loc de parcare permanent pentru firme, contra unei taxe majorate la 200 de lei pe an – Proiect pus din nou în dezbaterea Consiliului Local Alba Iulia

Administrația locală din Alba Iulia reia demersurile de modificare a regulamentului pentru parcările închiriate din oraș. Se propune din nou acordarea de locuri de parcare permanente, pentru firme, contra unei taxe majorate la 200 de lei/an. Proiectul de hotărâre a mai fost pus în dezbatere în ședința CL din 30 ianuarie și va fi supus din nou la vot, în ședința CL din 22 martie.

”Printre modificările aduse Regulamentului prin HCL nr.309/2017 se numără şi aceea potrivit căreia beneficiarii locurilor de parcare de reşedinţă nu mai au dreptul exclusiv de a folosi locurile de parcare atribuite 24 de ore pe zi, stabilindu-se că aceştia au un drept de folosinţă exclusivă asupra locurilor de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00. iar sâmbăta şi duminica pe tot parcursul zilei, între orele 08.00 – 16.00 ale fiecărei zile, de luni până vineri, locurile de parcare putând fi folosite liber de orice persoană, cu excepţia locurilor atribuite persoanelor cu handicap pentru care beneficiarii acestora beneficiază de un drept exclusiv de folosinţă 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână.

După aprobarea acestor modificări, mai mulţi reprezentanţi ai unor persoane juridice(societăţi comerciale, cabinete medicale, etc.) ne-au semnalat faptul că această modificare a programului de utilizare exclusivă de către beneficiari a locurilor de parcare perturbă buna desfăşurare a activităţilor pe care le desfăşoară având în vedere faptul că aceste entităţi îşi desfăşoară cea mai mare parte din activitate de dimineaţa până seara, unele chiar şi la sfârşit de săptămână, motiv pentru care solicită modificarea Regulamentului pentru a li se permite să utilizeze locurile de parcare ce le-au fost atribuite pentru perioade mai lungi de timp.

Având în vedere cele de mai sus, vă supunem spre dezbatere prezentul proiect de hotărâre, proiect prin care propunem ca persoanele juridice deţinătoare de locuri de parcare în parcările dc reşedinţă de pe raza municipiului Alba Iulia să aibă dreptul de a folosi locurile de parcare cc le-au fost atribuite 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână, urmând ca marcarea acestor locuri să se facă de către aceste persoane juridice cu vopsea de culoare albastră, pentru a le putea distinge cu uşurinţă de celelalte locuri de parcare.

Totodată, deoarece durata de timp în care persoanele juridice pot utiliza exclusiv locurile de parcare atribuite este semnificativ mai mare decât cea a celorlalţi beneficiari dc locuri de parcare, vă propunem să fiţi de acord cu majorarea taxei de parcare pentru aceste entităţi de la 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus la 200 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul.

La ședința Consiliului Local Alba Iulia, din 30 ianuarie, același proiect de hotărâre a fost respins. În prezent, beneficiarii locurilor de parcare plătesc 120 de lei /an și au dreptul să le folosească de luni până vineri, între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica pe tot parcursul zilei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

m 17 martie 2018 at 8:24

Că la alba nicăieri. Se supune la vot de atâtea ori până iasă cum vrea primăria.

dolfi 17 martie 2018 at 12:06

Administratie care esti tu administratie, daca nu esti in stare sa administrezi orasu’ da-ti demisia si lasa pe altii. Sunteti plini de incompetenti – oameni fara viziune – si iresposabili. Faceti odata parcari sa fie suficiente dup-aia veniti cu idei cretze!

Fl 20 martie 2018 at 9:00

Pentru locurile de parcare trebuie făcute licitații. În niciun caz nu trebuie înființate noi locuri de parcare. Deplasarea în localitate cu auto personal trebuie descurajată.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...