Rămâi conectat

Curier Județean

Loc de parcare permanent pentru firme, contra unei taxe majorate la 200 de lei pe an – Proiect pus din nou în dezbaterea Consiliului Local Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația locală din Alba Iulia reia demersurile de modificare a regulamentului pentru parcările închiriate din oraș. Se propune din nou acordarea de locuri de parcare permanente, pentru firme, contra unei taxe majorate la 200 de lei/an. Proiectul de hotărâre a mai fost pus în dezbatere în ședința CL din 30 ianuarie și va fi supus din nou la vot, în ședința CL din 22 martie.

”Printre modificările aduse Regulamentului prin HCL nr.309/2017 se numără şi aceea potrivit căreia beneficiarii locurilor de parcare de reşedinţă nu mai au dreptul exclusiv de a folosi locurile de parcare atribuite 24 de ore pe zi, stabilindu-se că aceştia au un drept de folosinţă exclusivă asupra locurilor de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00. iar sâmbăta şi duminica pe tot parcursul zilei, între orele 08.00 – 16.00 ale fiecărei zile, de luni până vineri, locurile de parcare putând fi folosite liber de orice persoană, cu excepţia locurilor atribuite persoanelor cu handicap pentru care beneficiarii acestora beneficiază de un drept exclusiv de folosinţă 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână.

După aprobarea acestor modificări, mai mulţi reprezentanţi ai unor persoane juridice(societăţi comerciale, cabinete medicale, etc.) ne-au semnalat faptul că această modificare a programului de utilizare exclusivă de către beneficiari a locurilor de parcare perturbă buna desfăşurare a activităţilor pe care le desfăşoară având în vedere faptul că aceste entităţi îşi desfăşoară cea mai mare parte din activitate de dimineaţa până seara, unele chiar şi la sfârşit de săptămână, motiv pentru care solicită modificarea Regulamentului pentru a li se permite să utilizeze locurile de parcare ce le-au fost atribuite pentru perioade mai lungi de timp.

Având în vedere cele de mai sus, vă supunem spre dezbatere prezentul proiect de hotărâre, proiect prin care propunem ca persoanele juridice deţinătoare de locuri de parcare în parcările dc reşedinţă de pe raza municipiului Alba Iulia să aibă dreptul de a folosi locurile de parcare cc le-au fost atribuite 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână, urmând ca marcarea acestor locuri să se facă de către aceste persoane juridice cu vopsea de culoare albastră, pentru a le putea distinge cu uşurinţă de celelalte locuri de parcare.

Totodată, deoarece durata de timp în care persoanele juridice pot utiliza exclusiv locurile de parcare atribuite este semnificativ mai mare decât cea a celorlalţi beneficiari dc locuri de parcare, vă propunem să fiţi de acord cu majorarea taxei de parcare pentru aceste entităţi de la 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus la 200 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul.

La ședința Consiliului Local Alba Iulia, din 30 ianuarie, același proiect de hotărâre a fost respins. În prezent, beneficiarii locurilor de parcare plătesc 120 de lei /an și au dreptul să le folosească de luni până vineri, între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica pe tot parcursul zilei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea