Rămâi conectat

Actualitate

Liviu Dragnea vrea să mute direcţiile deconcentrate la autorităţile locale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că majoritatea direcţiilor deconcentrate ale ministerelor vor trece din subordinea prefecturilor la consiliile judeţene şi că Guvernul vrea să elimine posibilitatea pe care o au prefecţii de a suspenda actele administrative ale autorităţilor locale.

Într-o conferinţă de presă, Liviu Dragnea a spus că rolul prefectului ar trebui să se concentreze pe coordonarea „mult mai fermă” a acţiunilor în perioadele de calamităţi, pe verificarea modului de aplicare a programului de guvernare şi că Guvernul ia în calcul posibilitatea ca prefecţii să primească competenţe în ceea ce priveşte controalele la nivel local.

Totodată, vicepremierul a precizat că Guvernul vrea ca suspendarea actelor emise de autorităţilor locale să nu mai intre în atribuția prefectului şi că acest drept ar trebui să-l aibă numai instanţele de judecată.

Vă pot spune cu certitudine că nu mai dorim ca prefecţii să aibă la îndemână un instrument îngrozitor şi incorect şi anume posibilitatea ca atunci când atacă un act administrativ al unei autorităţi locale acel act să se suspende de drept. Numai o instanţă judecătorească trebuie să aibă această competenţă, deci practic nu este posibil ca un funcţionar public, chiar dacă este înalt funcţionar public, să poată, printr-o decizie a lui, să suspende o decizie a unei autorităţi locale. Pentru asta este nevoie de modificarea Constituţiei şi în procesul de modificare a Constituţiei avem şi astfel de obiectiv„, a spus Dragnea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea