Rămâi conectat

Actualitate

Liviu Dragnea trimis în judecată de DNA pentru întâlnirea cu Donald Trump, cu doar 48 de ore înainte de discutarea contestației de eliberare condiționată din penitenciar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liviu Dragnea trimis în judecată de DNA pentru întâlnirea cu Donald Trump, cu doar 48 de ore înainte de discutarea contestației de eliberare condiționată din penitenciar

Cu doar două zile înainte de discutarea contestaţiei formulate de fostul şef al PSD împotriva respingerii cererii de liberare condiţionată, programată pentru miercuri, Liviu Dragnea este trimis în judecată de DNA.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA, luni, în dosarul finanţării vizitei sale în SUA, în 2017, fiind acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Alături de fostul lider PSD a mai fost deferit justiţiei şi fostul său consilier parlamentar, Gheorghe Dimitrescu, pentru cumpărare de influenţă, precum şi şi trei oameni de afaceri.

Trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea în acest nou dosar vine cu 48 de ore înainte de discutarea contestaţiei formulate de fostul şef al PSD împotriva respingerii cererii de liberare condiţionată, programată pentru miercuri.

În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în:

– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfăşurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obţinut prin intermediul unui om politic şi de afaceri american, vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial de Inaugurare,

– asigurarea, cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby şi consultanţă politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiţi, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice şi conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri)”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie arată că Liviu Dragnea a mai acceptat de la acelaşi om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai – iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalţi oficiali din SUA.

În acest context, Dragnea ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influenţa reală pe care o avea faţă de prim-ministrul şi alţi membri ai Guvernului României, promiţându-i că îi va determina pe aceştia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar şi al intelligence, pe care respectivul le avea în România.

Cum a obţinut Dragnea o finanţare ilegală pentru PSD

Totodată, DNA transmite că în perioada mai – octombrie 2017, Liviu Dragnea şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa ce decurg din calitatea de preşedinte al PSD faţă de Gheorghe Dimitrescu, precum şi faţă de alte două persoane, în scopul de a obţine, în aceeaşi perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD (din care 45.000 de euro ar fi fost achitaţi de Dimitrescu).

„Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea şi perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalţi oficiali americani.În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat în favoarea acestuia, influenţa reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promiţând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe primul în funcţia de consul general al României la Bonn, lucru care s-a şi întâmplat”, mai arată DNA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea