Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| S-a deschis circulația pe un tronson de 9 kilometri de pe autostrada A3: Alba Iulia, Cluj şi Târgu Mureş vor fi conectate la infrastructura vest-europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| S-a deschis circulația pe un tronson de 9 kilometri de pe autostrada A3: Alba Iulia, Cluj şi Târgu Mureş vor fi conectate la infrastructura vest-europeană

De astăzi conducătorii auto pot circula pe încă 4,5 km din Autostrada A3 Transilvania. A fost deschis mini-lotul din zona Târgu Mureș, inclusiv cei 4,5 km de drum național cu două benzi pe sens care leagă A3 de zona Metro/Azomureș.

„Astăzi se deschide circulația pe autostrada Târgu Mureș-Ungheni. Vorbim de 4,5 kilometri care au profil de autostradă și 4,7 kilometri la profil de drum național cu două benzi pe sens. Rezultate concrete! Nu festivism!” a transmis ministrul Grindeanu.

„Nu sunt mulţi kilometri, sunt aprox. 4,5 kilometri plus 4,7 kilometri drum de legătură care este la profil de drum naţional cu patru benzi, practic, va fi recepţionat anul acesta pe 6 decembrie”, a explicat vineri, la B 1 TV, Cristian Pistol, şeful Companiei de Drumuri.

”Odată cu deschiderea circulației, municipiul Târgu Mureș va avea asigurată în mare parte o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeș și Alba Iulia. Spun, în mare parte, deoarece deocamdată nu este finalizat lotul Cețani – Câmpia Turzii. Dar în condițiile în care, tot până la sfârșitul anului, lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeș – Turda va fi deschis pentru circulația rutieră drumul de la Târgu Mureș până la Alba Iulia se va desfășura în condiții de siguranță mult mai mari și în timpi mult mai scurți”, a mai spus șeful CNAIR.

Cluj, Alba Iulia şi Târgu Mureş vor fi conectate la infrastructura vest-europeană de autostrăzi datorită celor 30 de noi kilometri de drum rapid ce sunt inauguraţi astăzi, respectiv în cursul lunii decembrie. În Muntenia şi Moldova proiectele întârzie.

Autostrada A3, denumită și Autostrada Transilvaniei, va porni din nordul Bucureștiului și va traversa Munții Carpați prin Valea Prahovei, va străbate Podișul Transilvaniei pe direcția SE-NV și va ajunge, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș.

Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea. Lungimea totală va fi de 584 de kilometri.

Sursa: mediafax.ro economica.net

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea