Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Începutul anului universitar 2023-2024, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Sute de studenți fac primii pași spre învățământul superior

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

LIVE VIDEO| Începutul anului universitar 2023-2024, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Sute de studenți fac primii pași spre învățământul superior

Astăzi, studenții din Alba Iulia își încep anul universitar 2023-2024, conform structurii anului școlar 2023-2024, care a fost publicată în Monitorul Oficial. Vom prezenta detaliile acestui an universitar, inclusiv perioada de cursuri și vacanțele planificate.

Este important de menționat că universitățile au autonomie în stabilirea propriilor structuri de an universitar, cu mici variații între ele.

Anul universitar 2023-2024 începe astăzi, pe 2 octombrie 2023, la majoritatea universităților din țară. Cursurile vor începe de marți, 3 octombrie, cu o zi dedicată festivităților de deschidere.

La majoritatea instituțiilor de învățământ superior, anul universitar se va desfășura fără întrerupere până la vacanța de iarnă, care va începe pe 23 decembrie și se va încheia pe 7 ianuarie. Activitățile didactice vor fi reluate pe 8 ianuarie, iar studenții vor intra în sesiunea de examene în perioada 22 ianuarie – 11 februarie 2024.

Vacanța intersemestrială este programată între 12 și 18 februarie, urmată de sesiunea de licență și dizertație.

Semestrul al II-lea va începe la Universitatea București pe data de 19 februarie 2024.

Într-o veste relevantă, numărul locurilor la studiile de master în universitățile românești pentru anul universitar 2023-2024 a crescut, datorită unei hotărâri de guvern aprobate în data de 3 august. Această hotărâre actualizează decizia anterioară care a redus numărul de locuri la masterat în primăvară. Astfel, există acum mai multe locuri disponibile pentru cei care doresc să urmeze studii de master în acest an universitar.”


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU în Apuseni: O anexă gospodărească din Vadu Moților a luat foc. Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Apuseni: O anexă gospodărească din Vadu Moților a luat foc. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit mați dimineața, în jurul orei 7.00, în localitatea Răzești din comuna Vadu Moților. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Locatarii de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia au chemat pompierii în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare