Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO/ FOTO: Repetiții pentru PARADA militară de 1 Decembrie, de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima repetiție pentru Parada militară de Ziua Națională a început, miercuri, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Sunt planificate cel puțin o defilare întrunită a tuturor detașamentelor cu trupe și tehnică și mai multe treceri la trupelor.

Sunt 23 de detașamente de defilare pe jos cu aproximativ 1.600 de persoane din Ministerul Apărării Naționale (Statul Major al Forțelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii și Comandamentul pentru Forțele pentru Operații Speciale), Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției (Administrația Națională a Penitenciarelor) și Serviciul Român de Informații – și tehnică și echipamente de luptă – 18 detașamente de defilare pe roți cu aproximativ 150 mijloace tehnice (transportoare amfibii blindate, instalații aruncătoare proiectile reactive, diferite complexe de artilerie antiaeriană, inclusiv autopropulsată, complexe de rachete antiaeriene, sisteme de rachete sol-aer, autospeciale de geniu, tunuri și aruncătoare de diferite calibre, sisteme de comunicații și informatică, tehnică de luptă ale forțelor pentru operații speciale, radare mobile, autospeciale ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională) și 23 de aeronave militare (elicoptere IAR-330 Puma, avioane C-27J Spartan, IAR-99 Șoim, F-16 Fighting Falcon).

CITEȘTE ȘI: 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia: Parada și PROGRAMUL ceremoniilor militare – 1.800 militari și specialiști, cu 185 de mijloace tehnice, la activitățile dedicate Centenarului 

În blocul de ceremonie se vor regăsi și formațiuni pe jos și îmbarcate ale armatei poloneze. Pe timpul defilării trupelor vor fi executate 21 de salve de artilerie.

Toate efectivele și mijloacele tehnice planificate să participe la ceremoniile din zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2018, au fost deja dislocate în Alba Iulia, Deva, Sibiu și Turda și sunt gata pentru desfășurarea activităților comemorative și aniversative planificate în orașul Marii Uniri.

Citește și: PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia, de Centenarul MARII UNIRI: Ceremonial militar, inagurarea Podului și Monumentului Unirii, concerte și cântece patriotice

Reamintim că se vor desfășura repetiții și antrenamente generale care vor afecta, pentru scurte perioade de timp, activitățile curente din centrul orașului, și joi, 29 noiembrie.

[nggallery id=6484]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea