LIVE VIDEO: Concerte extraordinare pe scena din Piața Cetății de la Alba Iulia – Lupii lui Calancea, Lăutarii lui Botgros și VAMA încheie sărbătorile Centenarului

Paul Voicu - Primar 2020

Serbările Centenarului de la Alba Iulia se încheie, duminică seara, cu două concerte extraordinare. Începând cu ora 19.00, pe scena din Piața Cetății vor răsuna melodii populare și lăutărești, cântate într-un stil original de formațiile Lupii lui Calancea și Lăutarii lui Botgros. Tot acolo, de la ora 20.30, trupa Vama va continua să-i țină ”în priză” pe spectatorii care s-au luptat cu frigul pentru a participa la concert.

Manifestările de la Alba Iulia au durat în acest an 3 zile. În 30 noiembrie au fost programate ceremonii militare la statuile iluștrilor înaintași care au contribuit la unire, unde vor fi depuse coroane de flori,arborarea drapelului în Piața Tricolorului, lansarea unor volume de artă și concerte de muzică ușoară și clasică..

ELIT

Ziua de 1 Decembrie a început cu oficierea Serviciului Religios, la Catedrala Încoronării iar de la ora 8.00 a avut loc Marșul Unirii cu zeci de mii de români veniți din mai multe județe, Republica Moldova și diaspora.

Pe lângă inaugurarea Monumentului Marii Uniri și tradiționala primire a Soliilor din Cetățile de Scaun ce a avut loc la Sala Unirii, oaspeții au asistat și la parada miitară., după care au fost invitați la o masa populară unde au fost oferite gratuit 36.000 de porții de mâncare.

Mihail David - 2020

În această zi au avut loc numai concerte de muzică populară și cântece patriotice, iar seara s-a încheiat cu spectacolul de artificii și cu un omagiu adus sunetului românesc, cu un recital de nai și orgă.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Astăzi, în ultima zi, au mai fost programate un spectacol pentru copii și reconstituirea momentului de intrare a Armatei Române în oraș.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...