Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| CONCERT de folclor „ALBA UNEȘTE ROMÂNIA”, de 1 Decembrie: Lansarea primei orchestre de uniune națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
LIVE VIDEO| CONCERT de folclor „ALBA UNEȘTE ROMÂNIA”, de 1 Decembrie: Lansarea primei orchestre de uniune națională

Astăzi, 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, are loc un concert extraordinar de folclor „Alba unește România” și lansarea Orchestrei Române de Folclor.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Orchestra Română de Folclor își are nucleul la Alba Iulia, capitala de suflet a românilor, este constituită din artiști instrumentiști profesioniști din toate zonele istorice ale României și va lua partea la proiectele de importanță națională și internațională ale Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”. În cadrul concertului de lansare a orchestrei, concertul ALBA UNEȘTE ROMÂNIA, dedicat Zilei Naționale a României de anul acesta, au fost prezenți peste 65 de artiști din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, Bucovina și Republica Moldova.

Inițiator și dirijor al orchestrei este Alexandru Pal, discipol al Maestrului Gheorghe Zamfir, Manager al Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Concertul extraordinar de folclor ALBA UNEȘTE ROMÂNIA se bucură de prezența celor mai importanți artiști de folclor din țară, atât din generația de aur, cât și din generația tânără: Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu, Ioan Bocșa, Veta Biriș, Gheorghița Nicolae, Mariana Anghel și Adriana Anghel, Traian Jurchela, Alexandru Pugna, Cornel Borza, Roxana Reche, Anghelina Timiș, Leontina Fărcaș, Alina Pinca, Mirela Mănescu, Ilie Medrea, Maria Filimon, Forin Boita, Iustina Irimia, Floricica Moga, Roxana Bădescu, Ioana Ardelean, Elena Nistor, Lucreția Goagea, Ciprian Zopota, Mihaela Grec, Bogdan Toma, Daniel Pop, Cristian Țăran, Dorina Narița, Ioana Breda Morar, Nicolae Plută.

Accesul publicului la acțiunile desfășurate în spații special amenajate (spații interioare, spații exterioare de eveniment special delimitate) va fi permis, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție, doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea