Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ceremonialul de primire a Familiei Regale a României, la Alba Iulia, cu ocazia Centenarului Încoronării

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LIVE VIDEO| Ceremonialul de primire a Familiei Regale a României, la Alba Iulia, cu ocazia Centenarului Încoronării

Membrii Familiei Regale, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, alături de Alteța Sa Regală Principesa Sofia, se vor afla astăzi la Alba Iulia, pentru a lua parte la o serie de manifestări dedicate Centenarul Încoronării din 15 octombrie 1922, a Regelui Ferdinand şi Reginei Maria.

În aceste momente Familia Regală este întâmpinată de către primarul municipiului Alba Iulia, urmând ca de la gară, oficialitățile să se îndrepte către Catedrala Încoronării, unde Familia Regală va lua parte la un Te Deum și la Parada Încoronării, de pe Pietonala Mihai Viteazul, precum şi la prezentarea de volume regale din Sala Unirii.

Citește și: 13-16 octombrie 2022: Centenarul Încoronării, la Alba Iulia. Foc de artificii de zi, paradă cu torțe, concerte și primirea Familiei Regale. PROGRAM

În urmă cu 100 de ani, Familia Regală a ajuns cu trenul regal, fiind întâmpinată de primul-ministru Ionel Brătianu şi primarul oraşului din acea perioadă. Ulterior, cei doi regi, împreună cu prinţul moştenitor Carol şi soţia sa Elena, au fost transportaţi în două caleşti până la Catedrală, iar pe traseu au fost întâmpinaţi de o parte şi de alta a bulevardului de mii de oameni cu flori.

Regele Ferdinand şi Regina Maria au ocupat în Catedrală cele doua tro­nuri impărăteşti, aşezate unul în fata celui­lalt, iar patru mitropoliţi din toate provinciile României Mari au oficiat slujba specială de încoronare.

Regele a primit coroana de la preşedintele Senatului şi şi-a aşezat-o singur pe cap, iar regina îngenuncheată, în timp ce Ferdinand i-a pus coroana pe cap, a ridicat-o de jos şi a sărutat-o pe frunte.

După terminarea dineului, Familia Regală a ieşit în partea de vest a Cetăţii, unde a avut loc o impresionată paradă militară la care au participat 50.000 de soldaţi. Onorul a fost dat de rege şi regină, fiecare călărind în faţa regimentelor proprii, regele fiind însoţit de Regimentul I Vânătorii Regelui Ferdinand, iar regina de Regimentul Roşiori Regina Maria. Parada militară a încheiat festivităţile organizate la Alba Iulia în 15 octombrie 1922.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea