Rămâi conectat

Sport

LIVE-TEXT, Ripensia Timișoara – Performanța Ighiu 2-1 (1-0) | Înfrângere dramatică, în minutul 90 pentru formația lui Mihai Manea!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa lui Mihai Manea, Performanța Ighiu a pierdut dramatic, pe Arena „Ciarda Roșie”, cu Ripensia Timișoara, scor 1-2 (0-1), meci contând pentru etapa a 2-a a returului Seriei a 4-a din Liga a 3-a, golul victoriei gazdelor fiind marcat în minutul 90 de Zaluschi.

Gruparea ighiană a fost aproape de a cucerit un punct important, de moral, în fieful uneia dintre fruntașele seriei, dar a fost învinsă în final, după ce a reușit să egaleze.

Performanța rămâne cu multe regrete după acest joc, în care a lăsat o impresie plăcută, mai ales că în actul secund a irosit oportunități importante, prin M. Cristea (75), când scorul era egal – și Seiwerth (90+1). Scăpată din chingi, Ripensia s-a impus la potou, profitând de o fază fixă „specialitatea casei”.

Oaspeții au oferit o replică mai îndrăzneață după pauză și în minutul 62 o minge strecurată în careul ripensist e reluată fără speranțe, din apropiere, de nou intratul Coltor. Peste alte cinci minute a fost nevoie de o dublă intervenție a lui Georgios Gakos pentru ca Ighiul să nu treacă în avantaj.  Aproape când nimeni nu se mai aștepta, în minutul 90, o minge deviată la colțul lung după un corner e reluată în centrul careului de Vlădia iar Zaluschi, un alt om intrat pe parcurs, are inspirația să trimită sub bară deși avea destui oameni în fața. Mijlocașul a punctat decisiv pentru 2-1 și a sărbătorit aruncându-și în aer cunoscuta cască de protecție. După acest gol Performanța a mai avut o oportunitate bună prin Seiwerth, dar șutul său a trecut peste buturile lui Gakos.

Cu excepția lui Oniche, titularizat în detrimentul lui Trifa, Mihai Manea a început cu aceeași distribuție ca și în cealaltă rundă, însă cu modificări de poziții: Miroiu – fundaș dreapta, Iclănzan – apărător central și I. Grozav avansat în linia mediană.

 

Gazdele au condus cu 1-0, reușită Popa (9), dar Mihai Manea s-a dovedit inspirat și l-a introdus la pauză pe Coltor, care a egalat în minutul 63.

*Oniche înlocuit din motive medicale în prima repriză

În urma unui duel aerian cu un adversar, Oniche a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 17. Jucătorul oaspeților a fost transportat cu ambulanța la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

 

Etapa viitoare, Performanța va avea un meci de foc, acasă cu CSM Reșița, care a învins astăzi liderul Național Seiș cu 3-1, grație golurilor marcate de Fabian Himcinschi – dublă și Poiană, ambii plecând de la Ighiu în această iarnă.

Echipe de start: *Ripensia: Gakos – Vlădia, Hecsko, Apro, Cl. Toma – Ad. Popa, Mânecan, Stoi, Mediop, Dumiter, Golda; rezerve Răduslecu – Nanu Briciu, Bobină, Zaluschi, Matiș, Semeniuc. Antrenor Remus Steop.

Performanța: Dr. Pop – Miroiu, Iclănzan, Potopea, An. Mărginean – Oniche, I. Grozav – Fetița, S. Turuș, Circov – Seiwerth; rezerve Zăvoi, Trifa, M. Cristea, Cl. Oara, Coltor, D. Mărginean, Tineiu. Antrenor Mihai Manea.

Minutul 91. Seiwerth, ocazie bună de a egala, însă șutul său de la 16 metri trece mult deasupra.

Minutul 90. GOOOL RIPI! Zaluschi, la capătul unui corner.

Minutul 88. Briciu îl înlocuiește Mânecan.

Minutul 87. Oară intră în locul lui Grozav.

Minutul 76. Semeniuc intră în locul lui Dumiter.

Minutul 75. Șansă bună pentru Cristea, după o fază creată de Fetița.

Minutul 70. Cartonaș galben văzut de Vlădia.

Minutul 66. Zaluschi intră în locul lui Stoi.

Minutul 65. Cristea intră în locul lui Turuș.

Minutul 63. Coltor, după o minge aruncată de oaspeți și bâlbâită în careul advers, restabilește egalitatea.

A început a doua repriză. Hecsko, înlocuit la pauză cu Nanu. La oaspeți, Coltor a intrat în locul lui Circov.

minutul 36. Corner periculos pentru „Ripi”, finalizat cu o lovitură de cap a lui Golda. Balonul trece deasupra porții lui Pop.

Minutul 30. Partidă destul de anostă de la marcarea golului ripensist. Roș-galbenii au în continuare inițiativa în joc, par însă ușor vulnerabili la încercările de contraatac ale oaspeților.

*min. 17: înlocuire la oaspeți, Oniche, din pricina unei accidentări, substituit de Trifa.

Minutul 9. Mediop reușește o acțiune frumoasă pe partea stângă, îi așează o minge lui Popa în fața porții goale, iar căpitanul Ripensiei pune latul pentru 1-0.

Minutul 3. Seiwerth primește o minge bună în centrul careului, iar șutul acestuia este blocat în ultimul moment de Hecsko

Informații în timp real de la acest joc în link-ul de mai jos:

http://ripensiatimisoara.ro/live-text-ora-15-ripensia-timisoara-performanta-ighiu/

Echipa din Alba încearcă, într-o distribuție nouă, să cucerească puncte din Banat

Sursa foto: www.pressalert.ro

[nggallery id=3568]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea