Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LISTĂ| Peste 3000 de elevi de la 13 școli din Alba vor avea programul „Masă Caldă”, în anul școlar 2023-2024: Care sunt acestea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 3000 de elevi de la 13 școli din Alba vor avea programul „Masă Caldă”, în anul școlar 2023-2024: Care sunt acestea

Ministerul Educației a dezvăluit, în sfârșit, lista mult așteptată a școlilor care vor participa la programul „Masă Caldă” în anul școlar 2023-2024, o veste care a atras multă atenție în rândul părinților și elevilor. Această listă a fost publicată recent în Monitorul Oficial, punând capăt suspansului și curiozității cu privire la unitățile de învățământ selectate pentru a beneficia de această inițiativă importantă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu puțin timp în urmă, în luna octombrie, Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică lista inițială de 450 de școli incluse în programul „Masă Caldă”. Știrea din culise este că lista a păstrat o continuitate notabilă cu cea din anul precedent, cu excepția a 7 școli din 5 județe și București, care au fost înlocuite de altele.

Vineri, cu ocazia ședinței de Guvern, premierul Ciolacu a adus confirmarea mult așteptată, anunțând solemn validarea finală a celor 450 de școli unde se va pune în aplicare programul „Masa Caldă” în anul școlar 2023-2024. „Tot azi validăm și lista celor 450 de școli din programul pilot de acordare a unei mese calde pe zi pentru preșcolari și elevi,” a declarat premierul în mod entuziast.

Programul-pilot, care oferă un suport alimentar esențial pentru preșcolari și elevii din aceste unități de învățământ preuniversitar de stat, primește o finanțare de 133.441.000 de lei în acest an. Este demn de menționat că această sumă este aceeași ca cea a anului trecut, în conformitate cu o Hotărâre de Guvern emisă în data de 28 septembrie.

Programul pilot al mesei calde a avut un drum interesant și evolutiv în ultimii ani. În septembrie anului precedent, cuprindea inițial aproximativ 300 de școli, selecționate, se spune, pe criterii politice, conform unei analize a Edupedu.ro de la începutul anului școlar. Ulterior, lista a fost extinsă la 350 de unități de învățământ și a atins apoi numărul de 450 de școli în noiembrie 2022.

Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 a adus cu sine și angajamentul Ministerului de a oferi un program intitulat „Masă Sănătoasă în Școli” pentru cel puțin 1.000.000 de elevi, potrivit Articolului 77, alineatul 4. Această inițiativă este menită să sprijine participarea la educație a tuturor copiilor din țară și să ofere un cadru adecvat pentru dezvoltarea lor într-un mediu propice învățării. Cu această veste proaspătă, se anunță un an școlar 2023-2024 plin de speranță și oportunități pentru elevi și preșcolari în ceea ce privește nutriția și educația lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Accident MORTAL în dimineața de Paști, pe DN 14, în Sibiu: Un bărbat de 38 de ani, din Alba, DECEDAT după ce a pătruns cu mașina pe calea ferată și a fost lovit de un tren

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident MORTAL în dimineața de Paști, pe DN 14, în Sibiu: Un bărbat de 38 de ani, din Alba, DECEDAT după ce a pătruns cu mașina pe calea ferată și a fost lovit de un tren Un bărbat de 38 de ani, din Alba, a decedat duminică dimineața după ce a pătruns cu mașina pe  […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea