Rămâi conectat

Actualitate

Lista muzeelor celebre pe care le poți vizita de acasă în această perioadă, virtual, în timpul stării de urgență

Publicat

în

Lista muzeelor celebre pe care le poți vizita de acasă în această perioadă, virtual, în timpul stării de urgență

Cu toții știm că este o perioadă dificilă, dar la care trebuie să ne adaptăm și să respectăm sfaturile autorităților. Perioada stării de urgență, cauzată de epidemia virusului COVID-19 restricționează ciruclația oamenilor și întrerupe accesul oricărei experiențe culturale, religioase sau de divertisment.

Însă, trebuie să privim partea bună a lucrurilor și să ne bucurăm de anumite oportunități, pe care, le-am ignorat de-al lungul timpului. Printre acestea se numără posibilitatea tururilor virtuale a mai multor muzee din România, dar și instituții culturale celebre precum Luvru, Prado sau Muzeele Vaticanului.

Vă prezentăm mai jos, muzeele din România care oferă tururi virutale însoțite de câte un ghid audio sau scris, precum și cele mai celebre muzee din lume.

Electrica Furnizare Discount
Turul virtual prin Ateneul Roman include accesul în cupolă și în galeriile luminoase și oferă priveliști spectaculoase de pe acoperisul clădirii construite în urmă cu 132 de ani, în 1888.

Vă aflați la doar un click distanță de posibilitatea de a vizita grădina dominată de cele opt coloane ionice ale fațadei, care continuă cu vederile splendide de pe acoperiș cu centrul Bucureștiul, prin parterul cu foyer și scara oficiala George Enescu. și mai ales etajul 1 cu una dintre cele mai frumoase săli de concerte din România. Puteți vizta Ateneul accesând acest link.

Muzeul Național Cotroceni, înființat în 1991, păstrează numeroase momente importante din istoria României: de la fostul Palat Regal la o colecție de artă veche decorativă europeană.

Muzeul s-a înscris ca un reper cultural și turistic important al țării, fiind deopotrivă un muzeu de artă, de istorie și memorial. Deține peste 20.000 de piese din cele mai diverse domenii: artă plastică, artă decorativă, istorie, carte veche și documente, numismatică, arheologie.  Biblioteca Regelui Ferdinand, Dormitorul Reginei Maria sau marele Hol de Onoare, în care au fost filmate scenele din filmul „Maria, Regina Romaniei”, pot fi vizitate accesând link-ul acesta.

Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară.

Fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei găzduiește Galeria Națională, cuprinzând Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă, precum și Galeria Europeană, care pot fi vizitate virtual accesând link-ul.

Muzeul Municipiului București oferă tururi virtuale care spun istoria orașului și a personalităților care au redefinit capitala României.

Muzeul București prezintă trei tururi virtuale: Palatul Suțu din Piața Universității, una dintre cele mai vechi reședinte aristocratice din capitală, Muzeul Victor Babeș din Nordul orașului care aduce un omagiu unuia dintre cei mai cunoscuți savanți români și Casa Memorială Nottara a faimosului compozitor român, cu piese de mobilier în stilul Ludovic al XVI-lea, picturi interbelice, statuete antice, porțelan de Sevres și o bibliotecă cu peste 7000 de volume rare, care pot fi vizitate aici.

Muzeul Băncii Naționale a României include istoria numismatică a țării și unele dintre cele mai extravagant decorate camere din București.

Aflat pe strada Lipscani, lângă clădirea Băncii Naționale a României, Muzeul prezintă prima monedă bătută pe teritoriul nostru, cei mai mici bani din hârtie tipăriți și o colecție impresionantă de medalii și monede de aur. Arhitectura clădirii l-a determinat pe maestrul Ion Mincu să o numească una dintre cele mai frumoase clădiri din București.

În turul virtual, va puteți plimba prin Sala Consiliului de Administrație decorată cu picturi de Grigorescu sau Eugeniu Voinescu, în Vechiul Cabinet al Guvernatorului Băncii Naționale și pe holurile unde s-au filmat scene din „Maria, Regina României”.

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Muzeul oferă o plimbare din Delta Dunării până în Antarctica, reușind să creeze în ultimii ani o experiență educațională și distractivă, atât pentru copii, cât și pentru adulți, experiență care poate fi trăită accesând următorul link.

Muzeul Național al Țăranului Român

Acest muzeu este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare.

Muzeul Civilizației Populare Astra

Este unul dintre cele mai mari și frumoase parcuri din România cu o colecție etnografică impresionantă. Pe lângă turul virtual în parcul de poveste de lângă Sibiu, Muzeul Astra reunește arhitectura românească din ultimele secole și meșteșuguri străvechi, devenite tradiționale precum olăritul, morăritul sau strungăritul.

Muzeul de Artă „Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”

Pe lânga bijuteria arhitecturală din Nordul Bucureștiului, păstrată și renovată impecabil, Muzeul familiei Storck include lucrări de sculptura, pictură, desene în tuș, cărbune, pasteluri și guase. Acestea au fost create de Karl Storck, primul profesor de sculptura de la Școala de Arte Frumoase a lui Theodor Amman, Carol Storck, fiul lui Karl și autorul decorațiunilor exterioare de pe Palatul Justiției din București și cuplul Frederick și Ceciclia Cuțescu-Storck, sculptori, pictori și profesori de arte. Cecilia a fost prima femeie profesor într-o academie de artă de stat din Europa. Muzeul familiei Strock poate fi vizitat aici.

Casele memoriale ale marilor scriitori și poeți români

Fiecare dintre casele memoriale ale marilor scriitori și poeți români din cadrul Muzeul Național al Literaturii Române include birourile la care aceștia au creat cele mai mari opere ale lor.

Casa în care a locuit poetul și prozatorul român avantgardist Ion Minulescu, poate fi vizitată aici.

Casa Memoriala Liviu și Fanny Rebreanu, aflată într-un apartament lipit de cel al lui Minulescu care a fost cumparat de Rebreanu pentru fiica sa, poate fi vizitată aici.

Casa Memoriala George și Agatha Bacovia este dominată de simplitate și culori închise, completând universul poetic al artistului – link aici.

Aflată pe strada Mărțișor, Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” include 18 camere discrete în care poetul și-a petrecut ultimii 37 de ani din viață și a strâns numeroase volume, documente și imagini din istoria familiei Arghezi, poate fi vizită aici.

De asemenea, mai multe muzee care dispun de un tur virtual, pot fi găsite accesând următorul link.
Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța și unul dintre cele mai importante muzee din lume

Muzeul cu caracter universal, care posedă opere de artă din epoci diferite ale civilizației, din Antichitate până la 1848, și acoperă o arie geo-culturală întinsă, de la Europa occidentală, Grecia, Egipt până la Orientul Apropiat, la Paris existând, în linii mari, o împărțire a domeniilor de expunere muzeală, poate fi vizitat accesând link-ul următor.

Muzeul d’Orsay

Clădirea care găzduiește Muzeul d’Orsay este o fostă gară, Gara d’Orsay, construită la timp pentru Expoziția Universală din anul 1900. Guvernul Francez a decis în anul 1977 sa transforme gara în muzeu. Muzeul, este probabil cel mai mult cunoscut pentru colectia sa deosebita de capodopere impresioniste ale unor pictori cum ar fi Renoir, Monet sau Cezanne, poate fi vizitat aici.

La inițiativa Uniunii Europene, colecțiile Europeana

Explorează aici aproximativ 60 de milioane de lucrări de artă, artefacte, cărți, înregistrări video și audio din întreaga Europă.

Turul virutal al muzeului național din Țările de Jos, Rijksmuseum, din Amsterdam, poate fi accesat online cu următorul link.
De asemenea, tot din Amsterdam, Muzeul Van Gogh, poate fi vizitat.
Muzeele Vaticanului

Găzduiesc cele mai mari colecții de artă din lume aici fiind locul unde poate fi admirată și Capela Sixtina, capodopera lui Michelangelo, camerele lui Rafael, precum și alte capodopere. Link-ul de acces pentru turul virtual, este aici.

Pinacoteca di Brera, din Milano

Este principala galerie publică pentru picturi din Milano, conținând una dintre cele mai importante colecții de picturi italiene, o extindere a programului cultural al Academiei Brera. Puteți vizita galeria aici.

Muzeul Dalí, din orașul Figueres, Catalunia

Muzeul dedicat emblematicului Dali din orașul său natal, Figueres, este una dintre cele mai neconvenționale atracții turistice din Spania. Astfel, dacă vrei să pătrunzi în universul dalinian și să ai parte de o experiență unică, atunci trebuie neapărat să vizitezi muzeul, cu ajutorul acestui link.

Cu toate că, experiența virtuală a admirării unor picturi/tablouri celebre nu se compară cu cea de a admira o capodoperă la un metru distanță, însă este o sursă utilă pentru pasionații de cultură, dar și pentru cei care vor să „profite” de accesul în locuri deschise mai rar publicului.

 

Publicitate

Actualitate

O categorie de salariați români vor putea ieși la pensie cu 15 ani mai devreme: Legea, adoptată în Parlament

Publicat

în

O categorie de salariați români vor putea ieși la pensie cu 15 ani mai devreme: Legea, adoptată în Parlament

Proiectul de lege prevede care prevede reducerea cu 15 ani a vârstei de pensionare pentru avocații cu handicap grav a fost adoptat la a doua încercare. Documentul a fost primit votul final al Parlamentului. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie semnat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

„Persoanele cu handicap grav care au realizat, în profesia de avocat, cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare în condiţii de handicap grav beneficiază de reducerea cu 15 ani a vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr.1”, se precizează în forma adoptată la deputați a proiectului de lege, aflat pentru a doua oară în Parlament.

La prima formă adoptată, CCR a spus că e neconstituțională condiția preexistenței handicapului dobândirii calității de asigurat în baza Legii nr. 72/2016.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul de lege ”corectat” vizează modificarea Legii nr. 72/2016, document ce stabilește, de acum cinci ani, cadrul legal al sistemului de pensii şi al altor drepturi de asigurări sociale pentru avocaţi.

Potrivit Legii 72/2016, pentru perioada septembrie 2021 – decembrie 2021, vârsta standard de pensionare a avocaților este, în cazul femeilor, de 61 de ani și opt luni, în timp ce, în cazul bărbaților, aceasta este de 65 de ani. Începând din ianuarie 2035, vârsta standard de pensionare va fi aceeași, respectiv 65 de ani, indiferent dacă vorbim despre femei sau bărbați.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Directorul general CFR care îi sfătuia pe jurnaliști să caute ei soluții pentru oamenii blocați în câmp A DEMISIONAT

Publicat

în

Directorul general CFR care îi sfătuia pe jurnaliști să caute ei soluții pentru oamenii blocați în câmp A DEMISIONAT

Ovidiu Vizante și-a dat demisia din funcția de director general al CFR Călători pe 26 august, cu intrarea efectivă în vigoare în data de 1 octombrie 2021. Demisia i-a fost aprobată astăzi de Consiliul de Administrație al CFR Călători.

Mandatul șefului CFR Călători Ovidiu Vizante, cel care le spunea jurnaliștilor să caute soluții pentru oamenii blocați în câmp, a fost prelungit de consiliul de administrație al instituției la jumătatea lunii august.

Citește și: SFIDĂTOR : Tren blocat în câmp. Director CFR Călători : „De ce mă întrebați pe mine?”, „locomotiva nu poate sări peste pom”

Ovidiu Vizante a fost implicat într-un scandal la finalul lunii iulie atunci când un tren cu copii care plecase la ora 19 din Mangalia a ajuns abia a doua zi dimineață la ora opt și jumătate în Gara de Nord. Jurnaliștii Antena 3 au cerut atunci explicații, însă Ovidiu Vizante le-a cerut jurnaliștilor să găsească ei soluții.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, Florin Cîțu spunea că dacă ar fi ministru al Transporturilor l-ar concedia pe șeful CFR Călători.

Citește mai mult

Actualitate

După emoțiile începutului de drum în Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, bobocii au intrat în febra primelor testări

Publicat

în

După emoțiile începutului de drum în Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, bobocii au intrat în febra primelor testări

„Elevii claselor a IX-a susțin în această săptămână teste inițiale cu subiecte unice la disciplinele: limba și literatura română, matematică, fizică și limba engleză. Scopul acestor testări este de a vedea nivelul la care se află elevii la finalul studiilor gimnaziale și începutul celor liceale și de a-i ajuta pe profesori să stabilească traseul didactic pentru elevi.

„Prima săptămână de școală este alocată testelor inițiale pentru a vedea de unde prornim, având în vedere că perioadele în care școala s-a desfășurat față în față au alternat cu cele din online. Elevii de clasa a IX-a susțin aceste teste în așa fel încât noi să ne facem o imagine foarte reală a lucrurilor și să știm exact ce avem de făcut. În urma rezultatelor obținute la aceste teste inițiale vom aloca următoarele săptămâni pentru recapitulări și sistematizarea noțiunilor, iar mai apoi vom intra în programa școlară propriu-zisă”, a spus doamna profesoară Dorina Trifon, directorul adjunct al colegiului.

Bobocii spun că nu au avut mari emoții la teste, subiectele au fost accesibile, dar le-au tratat cu seriozitate, conștienți de cerințele școlare.

Electrica Furnizare Discount

„Până acum testele au fost accesibile, nu am avut emoții la limba română și la matematică pentru că m-am pregătit. Recunosc, am avut unele emoții la fizică, dar sper să obțin un rezultat bun”, a mărturisit eleva Alexandra Petruțiu. „Nu pot să spun că am avut emoții la teste, consider că subiectele au fost accesibile și mă aștept la rezultate bune. În urma acestora o să vedem care este nivelul clasei”, a spus elevul Andrei Mureșan.

Oricare ar fi rezultatele acestor teste și cerințele dascălilor, bobocii sunt încurajați să fie în continuare ambițioși și motivați, pentru că aceste trăsături i-au ajutat să ajungă până aici și îi vor ajuta să obțină performanțe și în continuare.

„Învățământul liceal nu mai seamănă cu învățământul de la gimnaziu, automat este un alt nivel, superior, fapt pentru care elevii trebuie să facă față altor cerințe și evident fiind o treaptă superioară, cerințele sunt mai multe. Suntem o instituție unde se învață și se face carte, dovada fiind clară, prin rezultatele pe care le obținem an de an la nivel național. Nu ai cum să ajungi la aceste rezultate fără muncă. Este de muncit, este de învățat, dar sunt copii care au demonstrat că pot. Au venit în colegiu în urma unei selecții duble, atât evaluare națională cât și testul susținut la limba și literatura română și matematică și pornim de la premisa că toți au aceleași șanse. Trebuie să rămână la fel de ambițioși și la fel de motivați și să nu dea înapoi dacă la un moment dat simt că este mai greu”, a adăugat doamna director adjunct, profesor Dorina Trifon.

Sperăm ca rezultatele testelor să fie pe măsura așteptărilor fiecăruia și le dorim bobocilor să treacă ușor și repede peste perioada de acomodare și să bifeze cât mai multe reușite școlare!”, transmit reprezentanții Colegiului Național Miliar „Mihai Viteazul” Alba Iulia în mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare