Rămâi conectat

Curier Județean

Limbenii s-au dus la Mureş pentru „Seara Pescarilor”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Duminică seara, la Limba, pe marginea râului Mureş s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a concursului de pescuit sportiv tradiţional „Seara Pescarilor”, organizat de Asociaţia „Limbenii”, în strânsă colaborare cu Primăria Ciugud, competiţie care de la an la an devine tot atractivă. Au participat aproximativ 20 de concurenţi. Concursul a fost gândit şi ca un mod de a învăţa cum se confecţionează o undiţă improvizată. Astfel, organizatorii au pus la dispoziţia celor înscrişi beţe de alun, cuie mici, sârmă pentru „ochiuri”, aţă pentru matisat, plută din cocean de porumb, plumb, cârlige, nailon, precum şi sculele necesare. Bunicii şi părinţii şi-au învăţat nepoţii şi copiii cum să-şi aleagă un băţ, să lege un cârlig, să pună un plumb şi o plută şi au rememorat cu nostalgie vremea când ofertele pentru cele necesare pescuitului nu erau atât de multe.
„Regulamentul concursului prevede ca atunci când a finalizat confecţionarea undiţei, concurentul primeşte momeala pusă la dispoziţie şi îşi ocupă locul în standul amenajat din timp pe malul apei. La ora fixată prin regulamentul de desfăşurare s-a trecut la cântărirea capturilor şi la stabilirea ierarhiei”, a declarat Dorin Bucur, preşedintele Asociaţiei „Limbenii”.
Clasamentul final a fost stabilit astfel: *Copii: 1. Robert Dan, 2. Darius Bucea, 3. Diana Câmpean; *Juniori: 1. Ana Maria Piştănilă, 2. Raul Măriuţă, 3. Ionuţ Cernău; *Adulţi: 1. Ioan Dumitru Popa, 2. Rareş Bucur, 3. Iulian Briciu. Premiile au constat în diplome şi obiecte pentru pescuit, iar celor care au concurat le-au fost oferite diplome de participare. Îmbucurător a fost faptul că în anul acesta s-au înscris mulţi concurenţi la categoria copii, vârstele celor înscrişi pe foaia de concurs fiind între 3 ani şi 60 ani.
„După festivitatea de premiere a început petrecerea pescarilor, şi nu numai. Vremea bună a făcut ca în corturile amenajate de organizatori pe marginea râului să se adune multă lume care, la o muzică, „un mic şi o bere”, să depene poveşti pescăreşti şi poveşti despre importanţa Mureşului în viaţa satului Limba. Aprinderea focului de tabără la lăsarea serii a fost primit cu aplauze şi imediat s-a încins dansul la lumina impresionantă a acestuia. Ultimele flăcări care mai pâlpâiau înaintea miezului nopţii au închis muzica şi participanţii s-au retras pe la casele lor cu luminiţe jucăuşe în ochi, furate probabil din jarul pe care organizatorii se munceau să-l stingă”, a spus Dorin Bucur, preşedintele Asociaţiei „Limbenii”, un ONG activ care se implică în foarte multe acţiuni pentru locuitorii satului Limba.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Voucherele sociale vor putea fi folosite și în magazinele LIDL. Retailerul deține 3 magazine în Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

LIDL a transmis că plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se poate face începând din această lună, şi în magazinele sale din ţară, însă numai cu cardurile emise de Sodexo (județul Alba) şi UP România.

Mai exact, începând de azi, 10 august 2022, beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru cumpărături.

Compania precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseană că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”!

Atmosfera de festival este deschisă pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat faptul că postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia a fost ocupat de către Ana Maria Bleanț, în urma câștigării concursului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu doamna Ana Maria Bleanț, care va ocupa, în urma câștigării concursului, postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și cu doamna Adina Gădălean, fostul director interimar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doamna Ana Maria Bleanț vine cu o experiență vastă, de aproximativ 20 de ani, în domeniul asistenței sociale, dobândită în cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, care sunt sigur că o va ajuta la o bună coordonare și conducere a Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Pe această cale transmit un mesaj de mulțumire doamnei Adina Gădălean, pentru profesionalismul și dedicarea de care a dat dovadă în desfășurarea activității sale, iar doamnei director Ana Maria Bleanț îi urez mult succes, putere de muncă și reușite în noua funcție din cadrul instituției”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea