Ziarul Unirea

Limbenii s-au dus la Mureş pentru „Seara Pescarilor”

Duminică seara, la Limba, pe marginea râului Mureş s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a concursului de pescuit sportiv tradiţional „Seara Pescarilor”, organizat de Asociaţia „Limbenii”, în strânsă colaborare cu Primăria Ciugud, competiţie care de la an la an devine tot atractivă. Au participat aproximativ 20 de concurenţi. Concursul a fost gândit şi ca un mod de a învăţa cum se confecţionează o undiţă improvizată. Astfel, organizatorii au pus la dispoziţia celor înscrişi beţe de alun, cuie mici, sârmă pentru „ochiuri”, aţă pentru matisat, plută din cocean de porumb, plumb, cârlige, nailon, precum şi sculele necesare. Bunicii şi părinţii şi-au învăţat nepoţii şi copiii cum să-şi aleagă un băţ, să lege un cârlig, să pună un plumb şi o plută şi au rememorat cu nostalgie vremea când ofertele pentru cele necesare pescuitului nu erau atât de multe.
„Regulamentul concursului prevede ca atunci când a finalizat confecţionarea undiţei, concurentul primeşte momeala pusă la dispoziţie şi îşi ocupă locul în standul amenajat din timp pe malul apei. La ora fixată prin regulamentul de desfăşurare s-a trecut la cântărirea capturilor şi la stabilirea ierarhiei”, a declarat Dorin Bucur, preşedintele Asociaţiei „Limbenii”.
Clasamentul final a fost stabilit astfel: *Copii: 1. Robert Dan, 2. Darius Bucea, 3. Diana Câmpean; *Juniori: 1. Ana Maria Piştănilă, 2. Raul Măriuţă, 3. Ionuţ Cernău; *Adulţi: 1. Ioan Dumitru Popa, 2. Rareş Bucur, 3. Iulian Briciu. Premiile au constat în diplome şi obiecte pentru pescuit, iar celor care au concurat le-au fost oferite diplome de participare. Îmbucurător a fost faptul că în anul acesta s-au înscris mulţi concurenţi la categoria copii, vârstele celor înscrişi pe foaia de concurs fiind între 3 ani şi 60 ani.
„După festivitatea de premiere a început petrecerea pescarilor, şi nu numai. Vremea bună a făcut ca în corturile amenajate de organizatori pe marginea râului să se adune multă lume care, la o muzică, „un mic şi o bere”, să depene poveşti pescăreşti şi poveşti despre importanţa Mureşului în viaţa satului Limba. Aprinderea focului de tabără la lăsarea serii a fost primit cu aplauze şi imediat s-a încins dansul la lumina impresionantă a acestuia. Ultimele flăcări care mai pâlpâiau înaintea miezului nopţii au închis muzica şi participanţii s-au retras pe la casele lor cu luminiţe jucăuşe în ochi, furate probabil din jarul pe care organizatorii se munceau să-l stingă”, a spus Dorin Bucur, preşedintele Asociaţiei „Limbenii”, un ONG activ care se implică în foarte multe acţiuni pentru locuitorii satului Limba.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Da mai sunt pesti-n Mures ? 28 iulie 2011 at 12:03

Cred ca de pe timpul lui Ceausescu nu mai baga AJPS-ul puiet in Mures iar otravurile deversate din unele societati ce-si curata rezidurile fac ca-n Mures sa nu mai fie peste viu.Se zice ca Elittul spala halele cu substante si nici mustele nu mai sunt prin zona si oare unde se scurge spalarea de acolo auzi apele romane ??????

Comentariile sunt oprite