Rămâi conectat

Curier Județean

Limbenii s-au dus la Mureş pentru „Seara Pescarilor”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Duminică seara, la Limba, pe marginea râului Mureş s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a concursului de pescuit sportiv tradiţional „Seara Pescarilor”, organizat de Asociaţia „Limbenii”, în strânsă colaborare cu Primăria Ciugud, competiţie care de la an la an devine tot atractivă. Au participat aproximativ 20 de concurenţi. Concursul a fost gândit şi ca un mod de a învăţa cum se confecţionează o undiţă improvizată. Astfel, organizatorii au pus la dispoziţia celor înscrişi beţe de alun, cuie mici, sârmă pentru „ochiuri”, aţă pentru matisat, plută din cocean de porumb, plumb, cârlige, nailon, precum şi sculele necesare. Bunicii şi părinţii şi-au învăţat nepoţii şi copiii cum să-şi aleagă un băţ, să lege un cârlig, să pună un plumb şi o plută şi au rememorat cu nostalgie vremea când ofertele pentru cele necesare pescuitului nu erau atât de multe.
„Regulamentul concursului prevede ca atunci când a finalizat confecţionarea undiţei, concurentul primeşte momeala pusă la dispoziţie şi îşi ocupă locul în standul amenajat din timp pe malul apei. La ora fixată prin regulamentul de desfăşurare s-a trecut la cântărirea capturilor şi la stabilirea ierarhiei”, a declarat Dorin Bucur, preşedintele Asociaţiei „Limbenii”.
Clasamentul final a fost stabilit astfel: *Copii: 1. Robert Dan, 2. Darius Bucea, 3. Diana Câmpean; *Juniori: 1. Ana Maria Piştănilă, 2. Raul Măriuţă, 3. Ionuţ Cernău; *Adulţi: 1. Ioan Dumitru Popa, 2. Rareş Bucur, 3. Iulian Briciu. Premiile au constat în diplome şi obiecte pentru pescuit, iar celor care au concurat le-au fost oferite diplome de participare. Îmbucurător a fost faptul că în anul acesta s-au înscris mulţi concurenţi la categoria copii, vârstele celor înscrişi pe foaia de concurs fiind între 3 ani şi 60 ani.
„După festivitatea de premiere a început petrecerea pescarilor, şi nu numai. Vremea bună a făcut ca în corturile amenajate de organizatori pe marginea râului să se adune multă lume care, la o muzică, „un mic şi o bere”, să depene poveşti pescăreşti şi poveşti despre importanţa Mureşului în viaţa satului Limba. Aprinderea focului de tabără la lăsarea serii a fost primit cu aplauze şi imediat s-a încins dansul la lumina impresionantă a acestuia. Ultimele flăcări care mai pâlpâiau înaintea miezului nopţii au închis muzica şi participanţii s-au retras pe la casele lor cu luminiţe jucăuşe în ochi, furate probabil din jarul pe care organizatorii se munceau să-l stingă”, a spus Dorin Bucur, preşedintele Asociaţiei „Limbenii”, un ONG activ care se implică în foarte multe acţiuni pentru locuitorii satului Limba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea