Rămâi conectat

Curier Județean

Limbenii s-au dus la Mureş pentru „Seara Pescarilor”

Publicat

în

Duminică seara, la Limba, pe marginea râului Mureş s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a concursului de pescuit sportiv tradiţional „Seara Pescarilor”, organizat de Asociaţia „Limbenii”, în strânsă colaborare cu Primăria Ciugud, competiţie care de la an la an devine tot atractivă. Au participat aproximativ 20 de concurenţi. Concursul a fost gândit şi ca un mod de a învăţa cum se confecţionează o undiţă improvizată. Astfel, organizatorii au pus la dispoziţia celor înscrişi beţe de alun, cuie mici, sârmă pentru „ochiuri”, aţă pentru matisat, plută din cocean de porumb, plumb, cârlige, nailon, precum şi sculele necesare. Bunicii şi părinţii şi-au învăţat nepoţii şi copiii cum să-şi aleagă un băţ, să lege un cârlig, să pună un plumb şi o plută şi au rememorat cu nostalgie vremea când ofertele pentru cele necesare pescuitului nu erau atât de multe.
„Regulamentul concursului prevede ca atunci când a finalizat confecţionarea undiţei, concurentul primeşte momeala pusă la dispoziţie şi îşi ocupă locul în standul amenajat din timp pe malul apei. La ora fixată prin regulamentul de desfăşurare s-a trecut la cântărirea capturilor şi la stabilirea ierarhiei”, a declarat Dorin Bucur, preşedintele Asociaţiei „Limbenii”.
Clasamentul final a fost stabilit astfel: *Copii: 1. Robert Dan, 2. Darius Bucea, 3. Diana Câmpean; *Juniori: 1. Ana Maria Piştănilă, 2. Raul Măriuţă, 3. Ionuţ Cernău; *Adulţi: 1. Ioan Dumitru Popa, 2. Rareş Bucur, 3. Iulian Briciu. Premiile au constat în diplome şi obiecte pentru pescuit, iar celor care au concurat le-au fost oferite diplome de participare. Îmbucurător a fost faptul că în anul acesta s-au înscris mulţi concurenţi la categoria copii, vârstele celor înscrişi pe foaia de concurs fiind între 3 ani şi 60 ani.
„După festivitatea de premiere a început petrecerea pescarilor, şi nu numai. Vremea bună a făcut ca în corturile amenajate de organizatori pe marginea râului să se adune multă lume care, la o muzică, „un mic şi o bere”, să depene poveşti pescăreşti şi poveşti despre importanţa Mureşului în viaţa satului Limba. Aprinderea focului de tabără la lăsarea serii a fost primit cu aplauze şi imediat s-a încins dansul la lumina impresionantă a acestuia. Ultimele flăcări care mai pâlpâiau înaintea miezului nopţii au închis muzica şi participanţii s-au retras pe la casele lor cu luminiţe jucăuşe în ochi, furate probabil din jarul pe care organizatorii se munceau să-l stingă”, a spus Dorin Bucur, preşedintele Asociaţiei „Limbenii”, un ONG activ care se implică în foarte multe acţiuni pentru locuitorii satului Limba.
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele, afișate ASTĂZI pe EDU.RO

Publicat

în

Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele, afișate ASTĂZI pe EDU.RO

Examenul scris din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice a avut loc pe 21 iulie 2021.

Click AICI pentru rezultatele la Titularizare 2021, în județul Alba

Click AICI pentru rezultatele la Titularizare 2021, în România

Primele rezultate vor fi afișate în astăzi, 27 iulie 2021, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Electrica Furnizare Discount

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4- 5 august.

Citește mai mult

Curier Județean

Înființarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale, în comuna Beghin: Primăria a depus solicitarea acordului de mediu din partea APM Alba

Publicat

în

Înființarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale, în comuna Beghin: Primăria a depus solicitarea acordului de mediu din partea APM Alba

Primăria Berghin a decis înființarea unei rețele de distribuție cu gaze naturale, ]n vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor comunei. Astfel, primăria a solicitat emiterea acordului de mediu.

Electrica Furnizare Discount

Berghin este o comună în judeţul Alba, Transilvania, România, situată la o distanta de 20 de Km fata de reşedinţa de judeţ (AlbaIulia).

Alimentarea cu gaze naturale a comunei Berghin, cu satele aparţinătoare Berghin, Henig, Straja şi Ghirbom, judeţul Alba se va realiza conform Avizului de Principiu emis de Transgaz nr. DD 35222/25.06.2020, din Staţia de reglare – măsurare predare (SRMP) proiectată la limita UAT Henig, comuna Berghin.

Cea mai apropiată reţea de gaze naturale este conducta de înaltă presiune, Band — Ganesti — Botorca — Bacia (Vest Il), DN 600, PN 40 bar, a unui modul SRM de PN 40 bar, cu o capacitate tehnologica de Q= 7.000 Sm3 /h (din solicitare), ce va fi situată la limita administrativ teritorială a localității Berghin, în satul Henig, la circa 2km.

În funcţie de soluţia de alimentare, traseul conductei va urma traseele drumurilor de acces in comuna pentru alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor, pe ambele parti ale drumului.

Reţeaua de gaze naturale va fi amplasată pe domeniul public al comunei Berghin. Branşamente de gaze naturale de presiune medie, cu posturi de reglare la capăt, pentru 1.233 imobile şi instituţii publice.

Conducta va fi amplasată în afara carosabilului la o distanta de 1-1,50 m de limitele de proprietate cu respectarea normelor tehnice impuse de NTPEE – 2018 referitoare la proiectarea si exploatarea retelelor de gaze naturale.

Lungimea traseului va fi de aproximativ 38.000 m (38 km) rețea distribuţie și 3.400 m (3,4 km) de racord de înaltă presiune și dimensionarea acestuia va fi facută după obținerea tuturor avizelor și a soluției de alimentare.

Citește mai mult

Curier Județean

Și-a agresat și amenințat soția: Ordin de protecție și dosar penal pentru un bărbat de 56 de ani, din Galda de Jos

Publicat

în

Și-a agresat și amenințat soția: Ordin de protecție și dosar penal pentru un bărbat de 56 de ani, din Galda de Jos

Un bărbat de 56 de ani, din Galda de Jos, s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție după ce și-ar fi agresat și amenințat soția.

Electrica Furnizare Discount

Polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat şi ameninţat soţia. Acesta s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie şi ameninţare și a fost reținut.

La data de 25 iulie 2021, polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 52 de ani, din comuna Galda de Jos, cu privire la faptul că a fost agresată de soţ.

Polițiștii s-au deplasat la locuința celor doi, iar din primele cercetări a rezultat că, în urma unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, și-ar fi agresat şi ameninţat, cu acte de violență, soţia.

Femeia s-a prezentat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, unde i-a fost eliberat un certificat, conform căruia aceasta necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului, iar, în urma interpretării rezultatelor, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, prin care bărbatului i s-a interzis să se apropie de femeie.

Ulterior, față de acesta, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ameninţare şi violență în familie, urmând ca în cursul zile de azi, 26 iulie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea