Rămâi conectat

Actualitate

Liderul sindical Marius Sepi, fost politician, acum vicepreședinte SANITAS România: Cam toți factorii politici sunt o apă și-un pământ

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Sepi este președintele filialei Alba a Sindicatului SANITAS și din 2011 vicepreședinte al organizației la nivel național. În cadrul unui interviu acordat de acesta ziarului “Unirea”, liderul sindical, originar din județul Alba, a precizat care sunt principalele preocupări și direcții de lucru ale Sindicatului SANITAS și a făcut câteva referiri la ce se întâmplă în acest moment în zona politică, zonă în care a activat mai mulți ani.

Marius Sepi a fost vicepreședinte al organizației județene a PSD Alba până în mai 2011, când a demisionat și a plecat la București pentru o funcție de conducere sindicală.

“În primul rând suntem interesați de partea de legislație, cum este legea sănătății. Ne dorim o lege socială care să respecte principiile pentru care a fost concepută, ne dorim controale mai radicale și finalizate, pentru că în parcursul meu prin țară am descoperit foarte mari scurgeri de bani.

Suntem preocupați în a asigura un echilibru între tot ceea ce se dorește prin lege pentru pacient și dar să fie recunoscută și munca colegilor pe care noi o reprezentăm, acei prestatori de servicii medicale, cum mai nou li se spune, pentru că dacă nu se intră într-un cerc vicios, în condițiile în care se duc foarte mulți bani în zona pacientului, dar nu mulțumești și pe cei care ar trebuii să asigure serviciile medicale, atunci lucrurile nu converg înspre bine.

O altă problemă este Legea medicinel școlare, pentru că sunt mari probleme în acest domeniu. Legea creșelor reprezintă de asemenea  o preocupare a Sanitas-ului. Încercăm să reprezentăm cât mai bine atât pe colegii noștrii din sistemul sanitar, dar și din asistență socială și funcționari publici.

Una din preocupările foarte importante este moficarea Legii Dialogului Social, cu care fosta guvernare a încercat să ne pună în dificultate. Încercăm să reorganizăm mișcarea sindicală din România în așa fel încât oamenii să-și recapete încredere în noi, iar noi, până la urmă, să ne asumăm acel rol de a-i reprezenta cu cinste și cu rezultate, de ce nu.

Am încercat este adevărat și zona politică. Eu am însă o vorbă pe care mi-o mențin, din păcate, cam toți actorii, factorii politici sunt o apă și-un pământ. În ce privește campania electorală, eu mi-aș dori să văd dezbateri pe proiecte, dezbareri pe idei, pe lucruri care să ducă la un o bunăstare pentru poporul român”, a declarat Marius Sepi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea