Ziarul Unirea

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Îl somez public pe Mircea Hava să respecte Legea asistenței sociale în cazul persoanelor evacuate din blocul G2 (Turturica)

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Evacuarea celor peste 60 de familii din blocul G2 (Turturica), în urma hotărârii instanței de judecată, mă îngrijorează profund, în condițiile în care primarul municipiului Alba Iulia și majoritatea din consiliul local nu au depus niciun fel de diligențe pentru ocrotirea persoanelor fără adăpost.

Chiar dacă evacuarea este una legală, s-a creat o situație prin care persoanele evacuate, care până decurând aveau un domiciliu, au devenit persoane fără locuință. Circumstanța este cu atât mai agravantă cu cât multe dintre aceste familii au copii, copii care, conform Constituției României, ar trebui să se bucură de un regim special de protecție din partea statului, deci nu să fie lăsați să doarmă pe stradă.  De asemenea, există persoane în vârstă care, aflate în stare de neputință fizică, au fost nevoite să se mute cu celeritate sau, mai grav, au rămas pe drumuri.

ELIT

În primul rând, conform art. 58, alin. (1) din Legea nr. 292/2011 a asistenței sociale, autorităţile administraţiei publice locale au responsabilitatea înfiinţării, organizării şi administrării serviciilor sociale pentru persoanele fără adăpost.

În al doilea rând, conform alineatului 2, pentru copiii străzii, pentru persoanele vârstnice singure sau fără copii şi persoanele cu dizabilităţi care trăiesc în stradă, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a înfiinţa pe raza lor teritorială servicii sociale adecvate şi adaptate nevoilor acestora.

În al treilea rând, conform alineatului 3, pentru persoanele care trăiesc în stradă, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a organiza adăposturi de urgenţă pe timp de iarnă.

Primarul municipiului Alba Iulia nu a instiuit nicio măsură de protecție pentru persoanele rămase fără adăpost, neaplicând dispozițiile legale din gravă neglijență și rea-credință.

Îl somez public pe primarul municipiului Alba Iulia să aplice de îndată Legea nr. 292/2011 a asistenței soviale în cazul persoanelor evacuate din blocul G2 și aflate în situația de a nu avea adăpost pe timp de iarnă. De asemenea, îi solicit să propună consiliului local alocarea de urgență a unor sume destinate operaționalizării serviciilor sociale adresate persoanelor fără adăpost: adăposturi de noapte, centre rezidențiale cu găzduire pe perioadă determinată și echipe mobile de intervenţie în stradă sau servicii de tip ambulanţă socială.

Nu în ultimul rând, îi solicit prefectului județului Alba, în calitatea sa de garant al respectării legii și a ordinii publice la nivel local, să asigure, la nivelul municipiului Alba Iulia, respectarea de către primar și consiliul local a Legii asistenței sociale.

Viața, integritatea fizică și psihică a cetățenilor, dar mai ales ocrotirea minorilor, trebuie să reprezinte prioritatea numărul unu pentru toți politicienii. Nu admit să nu se soluționeze de urgență problema persoanelor evacuate din blocul G2 și rămase fără adăpost. Dacă primarul, consilierii locali sau prefectul nu înțeleg că rezolvarea problemei ține de îndeplinirea atribuțiilor lor de serviciu, mă voi asigura personal de tragerea la răspundere penală a celor vinovați de rămânerea pe drumuri, pe timp de iarnă, a unor părinți cu copii.


Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

dolfi 12 octombrie 2017 at 19:02

Nu vrei matale si cu Hava sa va autosomati public si sa-i luati pe acei paraziti din turturica cu care toti, da absolut toti care ati venit de 27 de ani la putere ati jucat ping-pong?
Ce zici, ca tot esti afacerist, de ce nu-i duci la tine la fabricuta?

ineptul 12 octombrie 2017 at 21:45

…putem specula orice , oricind si oricum. Nu inteleg, sau poate nu este pe intelegerea mea o astfel de pozitionare vizavi de un demers mai putin obisnuit . Dar a-l folosi , cind Partidul meu ,Guvernul meu este la putere, asta chiar n-o mai pricep. Apoi Domnule Deputat, bagati ceva malai si rezolvati aceste suflete, sunt bani pentru tot felul de lucruri, dati-le cu bunavointa si acestor oameni sarmani, doar nu s-a face gaura in cer!, …unde este bunavointa ?, unde este compasiunea si iubirea Bisericii ?, a Puterii ?, a Prefecturii?,…al celor care propovaduiesc binele fiintei umane?, …multe vorbe, putine fapte,…

Nelu 12 octombrie 2017 at 22:32

Ba da ce smecher este darzu ca se foloseste de treaba asta cu talibanii astia, ce mafiot poate sa fie apropo de ce nu i duce la el acasa .

Ionel 13 octombrie 2017 at 10:06

Da,da,da si tovarasu asta Vitrinar duce lipsa de imagine. De ce nu ii someaza pe ai lui sa nu mai faca atattea scumpiri ?

Calin 13 octombrie 2017 at 13:20

Hava a lovit in electoratul lui darzu !

calator 13 octombrie 2017 at 14:33

darzule, oamenii aia traiau acolo mai rau decat in Evul Mediu. De ce n-ai facut nimic pentru ei? Cumva din prea multa mandrie (ca esti roman)?

CIUFU 13 octombrie 2017 at 17:44

DIRZULE IAI LA TINE NU MAI COMENTA , FACI UN BINE SI TU.

Laurentiu 14 octombrie 2017 at 19:17

Cred Darzule, catii foarte mult, la „pasarile” ce au fost „cazate”, in Turturica”, lupta cu dintii, ca sa-i aperi, ca daca isi i-au „zborul”, pierzi „clientii”, pentru conservele tale expirate!

A FI OM E LUCRU MARE 14 octombrie 2017 at 21:30

Va felicitam domnule Darzu pentru ca ati luat apararea unor oameni napastuiti de soarta. In memoria mea veti ramane pt totdeauna ca OMUL CARE A LUAT APARAREA UNOR OAMENI. Indiferent de etnie , religie, culoare sau apartenenta politica,toti suntem OAMENI.
Felicitari inca odata si nu uitati ca toate lucrurile bune si umane se vor rasplatii si deasemenea se contabilizeaza atat aici jos pe pamant cat si sus un ceruri. Ma bucur ca ati facut un gest crestinesc.

dolfi 14 octombrie 2017 at 23:50

Sa faca domnu’ Dirzu gesturi crestinesti pe banii lui, ca unii muncim pentru existenta noastra, nu parazitam pe „crestinii” care muncesc… Omul e ala care sfinteste locul, vorba proverbului.
Ai vazut pozele si filmarile facute cu ocazia evacuarii in blocul ala? CIne a distrus acea cladire de nenumarate ori? Cine a distrus zugraveala, geamurile, usile, baile, peretii???

Dupa ce ca li s-a dat GRATIS – pe banii contribuabililor de buna credinta- nu au pastrat nimic. Basca si-au batut joc au stat si stau in continuare cu mana intinsa. Nu cred ca e nimic crestinesc ca unii sa munceasca ca prostii pentru orice in timp ce altii primesc gratis casa, caldura iarna si banuti de buzunar doar pentru ca sunt „defavorizati”: NU LE PLACE MUNCA.
Sa se termine odata cu discriminarea pozitiva!
Nici paine fara munca, nici munca fara paine!

mike 15 octombrie 2017 at 5:32

Pentru cei ce pling , milosi nevoie mare — Luati la voi acasa daca atit de mult va pasa de plosnitele societatii — Nene Darzule,fi primul care da exemplu– Sunt sigur ca au fost anuntati cu mult timp inainte — deci –au avut timp sa-si rezolve problemele– Apoi nu Hava a decis ,ci forul legislativ.PUNCT.

Obrejanu 15 octombrie 2017 at 20:20

Glasul sangelui…..?

Comentariile sunt oprite