Rămâi conectat

Sport

Liderul din Liga a 4-a a bătut divizionara secundă la ea acasă! În amical, FC Brașov – CS Universitatea Alba Iulia 3-4 (2-2)

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia, liderul Ligii a 4-a Alba, a câștigat meciul amical de sub Tâmpa, de pe “Tineretului” cu divizionara secundă FC Brașov, scor 4-3 (2-2), după o prestație mai mult decât lăudabilă a echipei lui Mihai Manea.

Studenții au condus cu 2-0, goluri Baghiu (13) și M. Domșa (14), la acest scor Botia (FC Brașov) a ratat un penalty, șut în bară), iar până la pauză Azzouzi și Mihalcea au restabilit egalitatea în două minute (38 și 39), profitând de greșelile neexperimentatului goalkeeper advers. Și startul actului secund a fost dominat de vizitatori ce au avut în continuare o evoluție curajoasă și au punctat prin Ad. Lăcătuș (47) și M. Domșa (47) pentru ca pe final Iurcu (87) să reducă diferența. CSU a mizat pe Negrușa – Bălșan, I. Neag, R. Trif, Bucurică – S. Fulea – M. Domșa, Al. Petresc, Joldeș, Ad. Lăcătuș – Baghiu; au mai intrat Ad. Hăprian, Macarie, Criș, Năcreală, Bercea, Olălău, Salman Sufyan (absenți Mincă, Vl. Ignat, Oara, Apetri, Circov, Ad. Păcurar, M. Morar, Goguța, Puha). Un rezultat excelent pentru imbatabila grupare din Cetatea Marii Uniri, ce domină fotbalul județean, cu 34 de puncte din 36 posibile.

Stegarii” îl au președinte din această vară pe Ioan Mărginean “Limoniu” tocmai socrul lui Bogdan Duma, oficialul “alb-albaștrilor”. În tribună s-a aflat și antrenorul Călin Moldovan (ex-Metalurgistul Cugir), care este foarte aproape să revină pe banca tehnică brașoveană după ce a câștigat la CNSL memoriul depus în urma îndepărtării sale deși promovase cu Corona Brașov, echipă ce a cesionat locul.

Electrica Furnizare Discount

Sursa foto: CSU Alba Iulia (facebook)

Publicitate

Sport

Ocnamureșeanul Florian “Bela” Bartha, convocat iarăși la echipa națională de volei a României

Publicat

în

Centrul Florian “Bela” Bartha (21 ani), voleibalist originar din Ocna Mureș, a fost convocat iarăși în echipa națională de seniori a României.

Federația Română de Volei a stabilit un stagiu de pregătire în perioada 16-23 decembrie în vederea participării la Golden League de anul viitor. Lotul se va reuni la Galați, iar din 20 decembrie se va deplasa în Ungaria pentru două meciuri de verificare.

Jucătorul originar din Alba a ajuns în această vară la SCMU Craiova, după trei ani petrecuți la Unirea Dej. Gruparea din Bănie, la care talentatul voleibalist a evoluat în mod constant în acest sezon se plasează pe locul al 5-lea după 8 etape iar campionatul precedent a terminat pe ultima treaptă a podiumului. Pe lângă acest transfer, Florian Bartha a avut în intersezon și o altă satisfacție, fiind convocat la echipa națională mare la jocurile din Golden League, din Ucraina, debutând cu acest prilej la prima reprezentativă.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Sport

Șahist în vârstă de 9 ani aproape de victorie în fața unui maestru internațional, remiză după o partidă cu peste 100 de mutări. Rezultatele Openului Internaţional al României de la Alba Iulia

Publicat

în

Șahist în vârstă de 9 ani aproape de victorie în fața unui maestru internațional, remiză după o partidă cu peste 100 de mutări. Rezultatele Openului Internaţional al României de la Alba Iulia

Samuel Ghimpu (ACS Smart Galaţi) învingător în Openul Internaţional al României la şah. Andrei Negrean (9 ani) evoluţie excelentă la primul său turneu jucat la Alba Iulia

Ediţia a 5-a a Openului Internaţional al României, turneu organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Federaţia Română de Şah şi găzduit de Hotel Transilvania din Alba Iulia, a fost una dominată de la un capăt la celălalt de juniorii din loturile naţionale ale României prezenţi la turneu, care au reuşit să îi scoată din lupta pentru podium pe principalii favoriţi ai turneului, marii maeştri internaţionali Marius Manolache şi Vladislav Nevednichy, dar şi pe alţi maeştri internaţionali experimentaţi cotaţi cu şanse la podium.

Aflat la prima sa prezenţă la openul albaiulian, maestrul FIDE Samuel Ghimpu (18 ani, ACS Smart Galaţi), campion naţional de juniori la categoria sa de vârstă, s-a impus autoritar cu 6,5 puncte din 9 partide. Juniorul gălăţean, care a avut un start excelent cu 5 puncte din 6 jocuri, şi-a permis să încheie la egalitate ultimele 3 partide împotriva principalilor urmăritori şi să îşi conserve poziţia de lider până la finalul competiţiei. Următoarele locuri în clasament au fost ocupate de maestrul FIDE George Stoleriu (19 ani, Politehnica Iaşi), candidatul de maestru Pavel Nastore (14 ani, ACS Phoenix Buzău), care datorită punctelor rating câştigate la Alba Iulia va obţine titlul de maestru FIDE, şi maestrul internaţional Alexandru Manea (CSM Baia Mare) toţi cu 6 puncte, maestrul FIDE Pasti Aron (15 ani, Ungaria), marele maestru internaţional Vladislav Nevednichy (Politehnica Iaşi) şi Mihai Pădurariu (17 ani, CSU Târgovişte) cu 5,5 puncte.

Electrica Furnizare Discount

Marea revelaţie a turneului a fost juniorul în vârstă de doar 9 ani, Andrei Negrean (Clubul Central de Şah Bucureşti), care a obţinut 4 puncte. Andrei a fost foarte aproape să obţină şi prima sa victorie împotriva unui mare maestru internaţional, favoritul nr.1 al turneului Marius Manolache reuşind să obţină în extremis remiza la capătul unei partide cu peste 100 de mutări! Cele 74 de puncte rating acumulate la Alba Iulia de juniorul al cărui tată este din Cugir, îl ajută pe acesta să revină pe prima poziţie în clasamentul mondial al juniorilor de vârsta sa cu un rating virtual de 1921.

Alături de Andrei Negrean, un alt junior în vârstă de doar 10 ani, Henry-Edward Tudor, s-a remarcat în mod deosebit la Alba Iulia printr-un joc foarte matur şi creativ pentru vârsta sa, care l-a ajutat să obţină 3,5 puncte şi 44 puncte rating. Cu siguranţă cei doi copii foarte talentaţi vor avea un cuvând important de spus în şahul juvenil românesc şi internaţional în anii următori. De altfel turneul a fost unul în care juniorii din loturile naţionale ale României au avut evoluţii apreciate, Andrei Filip, Hunor-Zoltan Antal, Lia-Alexandra Maria, Alexandru-Mircea Butolo şi Robert-Gabriel Sava câştigând nu doar experienţă, dar şi puncte rating.

La finalul turneului, pe lângă premiile din clasamentul general, s-a acordat următoarele premii speciale:

Juniori sub 20 de ani: 1.Pasztor Balazs (Ungaria) 2.Alexandru-Mircea Butolo (CSU Bucureşti) 3.Ilie Arion (CSO Cugir)

Juniori sub 16 ani: 1.Hunor-Zoltan Antal (Colegiul Naţional Aprily Lajos Braşov) 2.Lia Maria (Dinamo Bucureşti) 3.David Botea (Dinamo Bucureşti)

U12: 1.Andrei Negrean (Clubul Central de Şah Bucureşti) 2.Henry Tudor (ACS Fianchetto Constanţa) 3.Robert Sava (Clubul de Şah Hannibal Bucureşti)

Competiţia de dezlegări (rezolvări de probleme) a fost câştigată de George Stoleriu (Politehnica Iaşi) cu 30 puncte, punctajul maxim fiind obţinut şi de al doilea clasat Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia), departajarea făcându-se la timpul de rezolvare a problemelor. Podiumul a fost completat de Ovidiu Crăciun (CSO Cugir) cu 26,5 puncte.

Turneul a fost arbitrat cu profesionalism de arbitrii internaţionali Dinu-Ioan Nicula (Bucureşti) şi Ciprian-Sorin Muntean (Satu Mare), partidele openului fiind transmise live pe mai multe site-uri internaţionale de şah. Din partea gazdelor turneului, premiile au fost înmânate de Marius Ceteraş şi Mihnea Costachi, care le-au transmis participanţilor invitaţia de a participa şi la următoarele turnee organizate la Alba Iulia.

Citește mai mult

Sport

În play-off-ul Under 19 LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș iernează pe locul secund după victoria netă cu CFR Simeria

Publicat

în

În ultimul meci al anului, contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului Under 19 din Seria a 7-a, LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș a învins clar pe CFR Simeria, scor 5-1 (3-0) și va ierna pe poziția secundă a ierarhiei.

Echipa pregătită de Cosmin “Coco” Groza a acumulat 34 de puncte (golaveraj 11-4) și s-a distanțat la 5 “lungimi” de formația din Hunedoara ce ocupa treapta a treia a podiumului. Au marcat Grecu (4), Hăprianu (9, 68), Buhazi (29), Stanciu (81) pentru o victorie netă a grupării ce a strâns 7 partide fără eșec (inclusiv în sezonul regular), înregistrând 6 succese și o remiză (2-2, etapa trecută acasă cu LPS Tg. Jiu). Au evoluat: Ifrim – Stanciu, Vințan/cpt, Osz-Strakator, Marcu, Dărămuș, Popescu, Grecu, Hăprianu, Tutelea, Buhazi; mai intrând Pauletti, Popa, Szekely, Gaboran.

Formația Under 17, condusă de Doru Oancea, a remizat, scor 1-1 (0-0), tot pe teren propriu, cu CFR Simeria, golul amfitrionilor fiind marcat de Nistor (55). Formula LPS Sebeș a fost compusă din Pauletti/cpt – G. Fleacă, Todea, T. Fleacă, Fălămaș, Roșu, Adam, Avram, Glonț, Țălnar, Nistor; au mai jucat Ghibu, Oancea, Rîpa, Șerb, Moldovan-Varro (pe bancă Morariu). Cu 13 puncte, golaveraj 7-4, LPS Sebeș se clasează pe locul al 4-lea în play-out-ul Seriei a 7-a la Under 17. Stagiunea se va relua în 19 martie 2022, cu o dublă externă, cu Pandurii Tg. Jiu.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare