// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Nu susținem proiectul de lege prin care românii trebuie să justifice banii trimiși în țară

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul din care face parte și președintele acestuia, Călin Popescu Tăriceanu, ”nu prea sunt de acord” cu proiectul prin care romanii vor fi obligați să justifice cu documente sumele mai mari de 1.000 de euro pe care le trimit în țară.

”Noi nu susținem așa ceva. Considerăm că prin această lege în loc să-i atragem pe cei (n.r. românii) din străinătate să vină acasă să-și reîntregească familiile, dimpotrivă, vor pleca și familiile acestora în străinătate. Așa ceva ALDE și președintele Tăriceanu nu își doresc. Nu vom fi de acord cu acest proiect de lege”, a spus Ioan Lazăr, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Inițial, Ioan Lazăr a spus că ALDE și Călin Popescu Tăriceanu ”nu prea este de acord cu acest proiect”.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că proiectul care stabileşte ca românii din străinătate să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară face parte din transpunerea unei prevederi europene, dar că România nu ar trebui să se grăbească să o transpună.

Afirmaţia a venit în urmă cu câteva zile în contextul în care pe site-ul Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) apare încă din 31 ianuarie un proiect de lege prin care românii din diaspora vor fi obligaţi să justifice cu documente sumele trimise în ţară mai mari de 1.000 de euro, riscând confiscarea banilor şi amenzi de până la 150.000 de lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419