Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liderii PDL Alba nu dau nicio şansă Alianţei de Centru Dreapta la alegerile din 2012 în judeţ

Publicat

în

Liderii PDL Alba nu dau nicio şansă nou constituitei Alianţe de Centru Dreapta (ACD) la alegerile din 2012, cel puţin nu în judeţul Alba, unde „democrat-liberalii pot pierde numai dacă se faultează singuri”. Deşi spun că este o formaţiune care nu trebuie privită cu dezinteres, democrat-liberalii din Alba cred că aceasta nu are forţa pentru a-i detrona în judeţ, chiar dacă PNL, PC şi PSD vor decide să desemneze candidaţi unici. În opinia deputatului Clement Negruţ, bazele acestei Alianţe au fost puse încă din 2009, când Crin Antonescu a fost partenerul lui Geoană iar PNL a fost partenerul PSD. „Iată că o înţelegere parafată atunci, în opinia mea, Crin Antonescu a fost obligat să o contraparafeze acum din două motive. Unu, PC nu mai avea posibilitatea de a avea grup în Parlamentul României pentru că protocolul cu PSD se rupea, iar din punct de vedere al liberalilor câştigul era prevăzut prin cele două Antene ale lui Voiculescu şi categoric amândouă partidele şi-au rezolvat o problemă. Astfel liberalii au găsit soluţia de a se alia cu PSD nu direct, ci prin această verigă care este PC. Dedesubtul acestei Alianţe este un troc şi în niciun caz bunăstarea poporului român, având în vedere că au pregătit un program doar din 2012 încolo”, crede deputatul PDL Clement Negruţ. El este de părere că procentul pe care-l ţinteşte ACD în Alba la alegerile din 2012, de 40%, este iluzoriu. „Niciodată n-o să poată să bată ei PDL, un partid cu peste 40 de primari în judeţ. Noi (n.r. – PDL) suntem singurii care ne putem faulta”, a mai adăugat Negruţ. La rândul său, secretarul general al democrat-liberalilor din Alba, senatorul Alexandru Pereş, a fost de părere că „40% pe această combinaţie (n.r. PNL+PSD+PC) ACD n-o să reuşească niciodată în judeţul Alba”
Prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, a fost mult mai radical decât colegii său în declaraţii: „După alegerile din 2012, PDL va avea 50 de primari şi nu 45 cât are acum. Ştiu pe ce mă bazez când afirm acest lucru, ştiu care e situaţia şi care sunt realităţile din comunele şi oraşele judeţului. Nu mi-e teamă de nimeni iar cât priveşte viitorii mei contracandidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba vă pot spune de pe acum că îi bat de nu se văd. Nu mi-e teamă de nimeni şi sunt convins că locuitorii judeţului au înţeles că noi n-am făcut decât să le aducem ceva mai bun în localităţile în care trăiesc, fie că este vorba de drumuri, alimentări cu apă, canalizare, proiecte culturale”.
Ioana PITICARIU

Publicitate

Ştirea zilei

MITĂ la granița României: Polițiștii de frontieră primeau bani de la români întorși din străinătate pentru a-i scăpa de carantină

Publicat

în

MITĂ la granița României: Polițiștii de frontieră primeau bani de la români întorși din străinătate pentru a-i scăpa de carantină

Polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare au făcut, joi, 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare și Maramureș la polițiști și la alte persoane într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu primirea de bani pentru neaplicarea măsurilor de carantină.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, sunt puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, la mai multe imobile ale unor polițiști de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației – SPF Petea, precum și la alte persoane, dar și la imobile aparținând SPF Petea.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție, printre care luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, dar și alte infracțiuni, cum ar fi fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârșite de agenți de poliție de frontieră.

Electrica Furnizare Discount

Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit, în mod direct sau prin intermediul șoferilor ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României.

Joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, ofițerii DGA au prins în flagrant un agent de poliție de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

”Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar și alte infracțiuni (fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârșite de agenți de poliție de frontieră cu funcții de execuție, în legătură cu pretinderea și primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al DGA.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Doi politiști au insultat o femei pe stradă și s-au lăudat pe Facebook: ”Ești prea mare, nu vede radarul de tine” 

Publicat

în

VIDEO| Doi politiști au insultat o femei pe stradă și s-au lăudat pe Facebook: ”Ești prea mare, nu vede radarul de tine”

Doi polițiști din Covasna au apărut într-o filmare în timp ce batjocoreau o femeie care mergea pe marginea străzii. Unul dintre ei scoate capul pe geam și îi spune ”Ești prea mare, nu mai vede radarul de tine”, în timp ce colegul lui râde și are un limbaj inadecvat. După ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare, Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Covasna a început o anchetă disciplinară în cazul celor doi agenți.

Celor doi poliţişti, aflaţi în timpul serviciului, li s-a părut amuzant să ia peste picior trecătorii. Momentele au fost filmate, iar înregistrarea a fost postată pe rețele de socializare.

În filmare se vede cum unul dintre polițiști scoate capul pe geamul mașinii de poliție și îi cere, ironic, unei femei să treacă pe cealaltă parte a drumului, pentru că obturează radarul.

Electrica Furnizare Discount

”Treci pe partea cealaltă! Aşa, da! Eşti prea mare, nu mai vede radarul de tine, dă-te pe partea cealaltă!”, îi spune polițistul, în timp ce colegul lui se amuză și îl completează folosind un limbaj inadecvat.

Cei doi polițiști sunt cercetați disciplinar

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna a început cercetarea disciplinară în cazul celor doi agenți, după ce imaginile au fost postate pe Facebook.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a dispus cercetarea prealabilă a faptelor ce pot constitui abateri disciplinare comise de cei doi polițiști, din cadrul Poliției Stațiunii Covasna, în împrejurarea arătată, urmând ca, la finalizarea acestei proceduri disciplinare, să fie luate măsuri, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002, privind Statutul Polițistului”, a anunțat IPJ Covasna.

sursa: Gandul.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Târgul Apulum Agraria 2021: Copii sunt încurajați să consume fructe și legume și să urmeze o alimentație sănătoasă

Publicat

în

FOTO VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Târgul Apulum Agraria 2021: Copii sunt încurajați să consume fructe și legume și să urmeze o alimentație sănătoasă

În cadrul Târgului Apulum Agraria 2021, cei mici vor putea participa în cadrul unui atelier, în cadrul căruia copiii vor fi încurajați să consume mai multe fructe și legume și de a urma o alimentație sănătoasă.

„Avem aici în cadrul Târgului Agraria, un atelier pentru copii, „Toamna are gust”, prin care dorim să încurajăm consumul de fructe și legume în rândul celor tineri, pentru că ei sunt viitorul, și de promovare și încurajare a unei alimentații sănătoase și a consumului de lapte.

Electrica Furnizare Discount

Și în școli după cum știți avem programul prin care dăm lapte, corn, biscuiți și mere și ne dorim promovarea unei alimentații sănătoase. Avem aici în jur de 20 de copii din clasa a treia, invitați să deguste fructe, legume și au tot felul de activități interactive”, a declarat unul din organizatori.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare