Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liderii PDL Alba nu dau nicio şansă Alianţei de Centru Dreapta la alegerile din 2012 în judeţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Liderii PDL Alba nu dau nicio şansă nou constituitei Alianţe de Centru Dreapta (ACD) la alegerile din 2012, cel puţin nu în judeţul Alba, unde „democrat-liberalii pot pierde numai dacă se faultează singuri”. Deşi spun că este o formaţiune care nu trebuie privită cu dezinteres, democrat-liberalii din Alba cred că aceasta nu are forţa pentru a-i detrona în judeţ, chiar dacă PNL, PC şi PSD vor decide să desemneze candidaţi unici. În opinia deputatului Clement Negruţ, bazele acestei Alianţe au fost puse încă din 2009, când Crin Antonescu a fost partenerul lui Geoană iar PNL a fost partenerul PSD. „Iată că o înţelegere parafată atunci, în opinia mea, Crin Antonescu a fost obligat să o contraparafeze acum din două motive. Unu, PC nu mai avea posibilitatea de a avea grup în Parlamentul României pentru că protocolul cu PSD se rupea, iar din punct de vedere al liberalilor câştigul era prevăzut prin cele două Antene ale lui Voiculescu şi categoric amândouă partidele şi-au rezolvat o problemă. Astfel liberalii au găsit soluţia de a se alia cu PSD nu direct, ci prin această verigă care este PC. Dedesubtul acestei Alianţe este un troc şi în niciun caz bunăstarea poporului român, având în vedere că au pregătit un program doar din 2012 încolo”, crede deputatul PDL Clement Negruţ. El este de părere că procentul pe care-l ţinteşte ACD în Alba la alegerile din 2012, de 40%, este iluzoriu. „Niciodată n-o să poată să bată ei PDL, un partid cu peste 40 de primari în judeţ. Noi (n.r. – PDL) suntem singurii care ne putem faulta”, a mai adăugat Negruţ. La rândul său, secretarul general al democrat-liberalilor din Alba, senatorul Alexandru Pereş, a fost de părere că „40% pe această combinaţie (n.r. PNL+PSD+PC) ACD n-o să reuşească niciodată în judeţul Alba”
Prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, a fost mult mai radical decât colegii său în declaraţii: „După alegerile din 2012, PDL va avea 50 de primari şi nu 45 cât are acum. Ştiu pe ce mă bazez când afirm acest lucru, ştiu care e situaţia şi care sunt realităţile din comunele şi oraşele judeţului. Nu mi-e teamă de nimeni iar cât priveşte viitorii mei contracandidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba vă pot spune de pe acum că îi bat de nu se văd. Nu mi-e teamă de nimeni şi sunt convins că locuitorii judeţului au înţeles că noi n-am făcut decât să le aducem ceva mai bun în localităţile în care trăiesc, fie că este vorba de drumuri, alimentări cu apă, canalizare, proiecte culturale”.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensii militare 2024: Polițiștii și militarii condamnați penal pentru fapte de corupție vor pierde pensiile de serviciu

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii militare 2024: Polițiștii și militarii condamnați penal pentru fapte de corupție vor pierde pensiile de serviciu Există o propunere legislativă care îi vizează pe poliţiştii şi militarii condamnaţi pentru faptele de corupţie care, dacă acest proiect va fi adoptat şi promulgat, vor pierde pensiile de serviciu. „În ultimii ani, tot mai multe infracţiuni de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea