Rămâi conectat

Curier Județean

Lideri ai UITP, impresionaţi de confortul şi curăţenia din autobuzele STP Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Societatea de Transport Public Alba Iulia a fost vizitată miercuri, 20 martie, de Artur Perchel, manager pentru ţările Europei de Est în cadrul Uniunii Internaţionale de Transport Public – UITP şi Tonu Karu, reprezentantul oraşului Tallin (Estonia) la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat primit din partea firmei la redacţia Ziarului Unirea .

 „Cei doi au dorit să afle detalii legate de transportul public din Alba Iulia, în condiţiile în care STP a fost declarată recent „cel mai bun transportator public de călători din România – 2013” cu prilejul galei anuale a revistei TIR Magazin. Aceştia au testat sistemul de ticketing electronic şi chiar au făcut două curse cu autobuzele din trafic, validându-şi călătoria cu cele două carduri emise pe numele lor.

 Reprezentantul UITP, Artur Perchel, a fost impresionat de confortul şi curăţenia din autobuze şi s-a arătat foarte interesat de îmbunătăţirile realizate în ultimii doi ani de STP Alba Iulia, printre care hărţile de transport public şi sistemele de anuţare vocală în autobuze şi în staţii. De asemenea, atât Artur Perchel cât şi Tonu Karu au dorit să afle detalii despre filtrele aspirante montate pe câteva autobuze din Alba Iulia de către inventatorul Corneliu Birtok – Băneasă, care reduc consumul cu peste 10% şi măresc performanţele motorului. De altfel, aceştia intenţionează să intre în contact cu inventatorul român pentru a-l ajuta să îşi promoveze filtrele la nivel European.

 Uniunea Internaţională de Transport Public – UITP este o reţea intenaţională pentru autorităţi şi operatori, institute de ştiinţă şi cercetare şi furnizori de servicii legate de industria transporturilor. UITP are în prezent peste 3400 de membri din 92 de ţări şi se consideră avocatul global al transportului public şi al inovaţiilor din acest sector.

 STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizaţii, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP care va avea loc în acest an. „

*Însă unele disfuncţionalităţi privind respectarea traseelor autobuzelor STP Alba Iulia ştirbesc din imaginea acesteia

 Nota redacţiei: Este adevărat că STP Alba Iulia este una dintre cele mai moderne societăţi de transport local din ţară, dar în ultima vreme pe adresa ziarului Unirea au venit mai multe sesizări legate de respectarea traseelor şi a condiţiilor civilizate de călătorie. Ultima sesizare primită în aceste zile ne-a semnalat unele nereguli în circulaţia autobuzelor STP pe ruta Alba Iulia – Drâmbar, caz în care, deşi cetăţenii spun că plătesc abonamentul integral, autobuzele STP nu-i transportă până la capăt de linie, unii find nevoiţi să meargă pe jos chiar şi 2 kilometri. De asemenea, potrivit declaraţiilor călătorilor, nu se respectă numărul de locuri din microbuzele care circulă pe acest traseu. Ca urmare, solicităm conducerii STP Alba Iulia să lămurească grabnic această problemă, care îi ştirbeşte din prestigiul câştigat atât la nivel local cât şi naţional. Pentru a rămâne cei mai buni, cei din conducere trebuie să fie atenţi chiar şi la cele mai mici disfuncţionalităţi. Aşteptăm chiar un comunicat spre publicare în legătură cu acest caz.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea