Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitație de peste 13 milioane de lei pentru construirea unui pod nou peste Mureș, la Șeușa, plus repararea drumurilor de acces în comuna Ciugud

Publicat

în

Licitație de peste 13 milioane de lei pentru construirea unui pod nou peste Mureș, la Șeușa, plus repararea drumurilor de acces în comuna Ciugud • Locuitorii din Șeușa, Ciugud, Limba vor scurta drumul spre Alba Iulia cu circa 7 km

O licitație în valoare de 13.346.722,88 de lei, fără TVA, a fost lansată marți de Primăria Ciugud pentru construirea unui nou pod peste Mureș în locul punții pietonale de la Șeușa. În cadrul aceluiași contract este prevăzută și modernizarea unor drumuri de acces în comuna Ciugud.

Construirea podului și drumurilor de acces în comuna Ciugud va duce, în primul rând, la crearea unei rute facile de transport către municipiul Alba Iulia și către principala rută de transport terestru, dar vor contribui de asemenea și la creșterea mobilității locuitorilor din zonă, îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și persoane, condiții sociale normale pentru locuitorii comunităților locale etc.

Avantajați vor fi în principal locuitorii din Șeușa, Ciugud și Limba care în prezent sunt nevoiți să ocolească circa 7 kilometri pentru a ajunge în Alba Iulia. Potrivit caietului de sarcini, proiectul cuprinde lucrări de drumuri de acces (DC307) situat în extravilanul localității Șeușa (zona Șesu Mureșului), respectiv extravilanul localității Drâmbar (Islazul Drâmbarilor) proiectat ca două tronsoane, respectiv DC307 tronson I cu acces din Șeușa DJ107C km 2+580 cu lungimea de 1,187 km și DC 307 tronson II cu acces din zona industrială DJ 107 km 2+336 cu lungimea de 0,454 km, în lungime totală de 1,641 km și un pod nou peste Mureș la km 1+201,46 pe drumul DC 307 tronson I, în lungime de 133,90 m.

Electrica Furnizare Discount

Zona aferentă podului, cuprins între cele două sectoare, care include podul și parțial rampe de acces, este de 149,21 metri. Implementarea acestui proiect va aduce o schimbare în viața locuitorilor din Șeușa, Ciugud, Limba și o parte din Drâmbar, pentru că distanța spre și de la Alba Iulia s-ar scurta considerabil. Podul peste Mureș va fi construit în locul punții pietonale de la Şeuşa.

În prezent accesul înspre și din municipiul Alba Iulia spre Ciugud se face pe cele două poduri – de la Partoş şi de la Teleac. Prin urmare, locuitorii din satele Şeuşa, Ciugud, Limba şi o parte a celor din Drâmbar ocolesc peste 7 kilometri. Dacă acest proiect va fi implementat ar însemna că de la Şeuşa până pe strada Mărăşeşti, în Alba Iulia, vor fi de parcurs doar circa doi kilometri.

Astfel, locuitorii comunei Ciugud vor economisi nu doar timp, ci și bani. De asemenea, indirect vor beneficia de investiție și locuitorii din Daia Română pentru care se va scurta drumul spre Alba Iulia. Pentru realizarea investiției a fost încheiat un contract cu PNDL.

Publicitate

Ştirea zilei

CRIZA prețurilor la energie: Este afectat Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia de aceste scumpiri? Ce demersuri a întreprins instituția, în numele pacienților

Publicat

în

CRIZA prețurilor la energie: Este afectat Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia de aceste scumpiri? Ce demersuri a întreprins instituția, în numele pacienților

Scumpirile la electricitate şi gaze naturale afectează şi instituţiile publice, nu doar consumatorii casnici.  Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a realizat toate demersurile necesare pentru a beneficia de cele mai bune prețuri de pe piață, spun reprezentanții acestuia, iar procedurile de achiziții se realizează prin bursă.

La gaz, au adăugat aceștia, conform OUG 118/2021 prețul maxim nu va depăși suma de 250 lei/MWh întrucât spitalul a formulat cerere către furnizorul de gaz pentru plafonare. Astfel, tarifele nu vor putea crește mai mult de 2,5 ori. Noul contract, cu noile scumpiri, a intrat în vigoare începând cu ianuarie 2022 și nu avem încă facturi pentru luna ianuarie.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Care este situația facturilor din decembrie 2021, comparativ cu decembrie 2020

„La gaz, în decembrie 2021, valoarea facturii a fost mai redusă, cu 42%, față de luna decembrie 2020, dar și consumul de gaze a fost mai redus, cu 13%, în decembrie 2021 față de luna decembrie 2020. (așa cum am precizat, noul contract intră în vigoare în ianuarie 2022 când facturile vor fi mai mari, dar nu vor depăși plafonul per MWh).

La energia electrică scumpirile s-au produs, iar prețul per MWh, de luna trecuta, va fi similar cu cel din aceasta luna. Astfel, în decembrie 2021, am plătit o factură mai mare, cu 90%, față de decembrie 2020, dar și cantitatea de energie electrică consumată a fost mai mare, cu 25%, în luna decembrie 2021 față de luna decembrie 2020 (și la energia electrică beneficiem de un preț sub plafon).”

Aceste date au fost transmise de către reprezentanții Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, la solicitarea ZiarulUnirea.ro

SJU Alba Iulia se numără astfel printre unitățile medicale cele mai „norocoase”, din țara noastră, în ceea ce privește valoarea facturilor la utilități care trebuie achitate.

Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Huși a primit o factură de 80.000 de lei, doar la gaze, conform cu noile prețuri.

În condiţiile în care, în cursul anului 2021, toate facturile la apă, gaze şi electricitate, pe o lună, însumau, în medie, o cheltuială de aproximativ 96.000 de lei, scrie publicația Vremea Nouă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT RUTIER GRAV pe A1: Mașina firmei de pază care patrulează autostrada s-a făcut zob

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT RUTIER GRAV pe A1: Mașina firmei de pază care patrulează autostrada s-a făcut zob

Circulația se desfășoară momentan doar pe banda a doua pe autostrada A1, la kilometrul 471, sensul de mers de la Lugoj spre Timișoara. Puțin după ora 15:00, o camionetă a acroșat autoturismul firmei de pază care patrulează pe autostradă, mașină care se afla oprită pe banda de urgență.

În urma accidentului, banda de urgență și banda 1 sunt închise, circulația desfășurându-se doar pe banda 2, până la îndepărtarea efectelor coliziunii. Impactul a fost unul puternic, mașina firmei de pază fiind practic distrusă, făcută zob.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Focar de COVID-19 la Judecătoria Blaj: Instituția își va restrânge activitatea până în 24 ianuarie

Publicat

în

Focar de COVID-19 la Judecătoria Blaj: Instituția își va restrânge activitatea până în 24 ianuarie

Astăzi, 20 ianuarie 2022, a avut loc o ședință a Colegiului de Conducere al Curții de Apel Alba Iulia, în cazul celor nouă cazuri de COVID-19 depistate la Judecătoria Blaj.

Prin adresa nr. 73/I/I/A/38 din data de 20.01.2022 preşedintele Judecătoriei Blaj a informat Colegiul de conducere al Curţii de Apel Alba Iulia despre numărul mare de judecători şi personal auxiliar al instanţei care a fost depistat pozitiv cu Covid 19 şi, în temeiul art. 2 din Legea nr. 114/2021, a propus restrângerea activităţii de judecată a întregii instanţe până la data de 24.01.2022, inclusiv.

Electrica Furnizare Discount

În ceea ce priveşte compartimentul arhivă/registratură s-a propus fie restrângerea activităţii până la data de 25.01.2022 inclusiv, fie delegarea unui grefier arhivar din cadrul altei instanţe pentru data de 24.01.2022.

Informează, de asemenea, că la acest moment activitatea Judecătoriei Blaj nu se poate desfăşura întrucât nici un grefier ori grefier arhivar nu este în activitate.

Colegiul de conducere al Curții de Apel Alba Iulia a hotărât:

Art. 1 – Aprobă propunerea de restrângere a activităţii de judecată a Judecătoriei Blaj pentru perioada 20.01.2022 – 24.01.2022, inclusiv.

Art. 2. Prezenta hotărâre se comunică de îndată Judecătoriei Blaj şi Consiliului Superior al Magistraturii şi se publică pe site-ul Curţii de apel Alba Iulia, pe site-ul Judecătoriei Blaj din cadrul portalului instanţelor de judecată http://portal.just.ro, precum şi, în extras, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare