Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitația pentru instalarea de semafoare la 9 treceri de pietoni din Alba Iulia a fost anulată

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Primăria a publicat pe SEAP o valoare estimată a contractului calculată greșit

semafoare cu butonLicitația privind ”Dirijarea circulației pietonale în zonele aglomerate, prin semafoare la buton corelate – proiectare + execuție”, lansată de Primăria Alba Iulia, a fost anulată zilele trecute. Motivul este valoarea estimată a contractului care, se pare, a fost calculată greșit.

Dacă la publicarea anunțului pe SEAP (în luna iulie a.c.) valoarea era de 410.454 de lei (fără TVA), potrivit unei contestații făcute către CNSC de unul dintre ofertanți, cu doar două zile înainte de termenul final (în luna august), Primăria Alba Iulia a modificat această valoare la 645.246 de lei (fără TVA).

Conform CNSC, ”având în vedere că autoritatea contractantă a modificat substanţial valoare estimată a contractului, aceasta fiind cu aproximativ 36% mai mare, contestatorul susţine că există riscul ca autoritatea contractantă să descalifice oferta sa reţinând o pretinsă inacceptabilitate a ofertei motivată de preţul neobişnuit de scăzut şi să continue procedura de atribuire”.

Totuși, anularea licitației nu a fost dispusă de CNSC, decizia fiind luată înainte ca acesta să se pronunțe, de către Primăria Alba Iulia, care a anunțat că ”în urma verificării valorii estimate a contractului, a constatat o eroare de calcul a acesteia (…) astfel că în temeiul art.209 alin.1, lit.c, alin.4, lit.b din O.U.G. nr.34/2006, a dispus anularea procedurii de atribuire”.

CITEȘTE ȘI: Firma Elis Pavaje va construi încă 5 sensuri giratorii în Alba Iulia – contractul încheiat cu primăria are o valoare de 1,2 milioane de lei

În acest caz contractul de lucrări prevedea instalarea de semafoare în 5 zone din municipiul Alba Iulia, după cum urmează: la trecerea de pietoni de pe B-dul Revoluției – în zona magazinului Flanco; 3 treceri de pietoni de la intersecția B-dului Revoluției 1989 cu B-dul Transilvaniei; trecerea de pietoni de pe B-dul Revoluției 1989 – în dreptul Liceului Militar; 2 treceri de pietoni de la intersecția B-dului Revoluției 1989 cu str. Cloșca; 2 treceri de pietoni de la intersecția B-dului Revoluției 1989 cu str. Vânătorilor.

Decizia de amplasare a semafoarelor a fost luată de administrația locală pentru fluidizarea circulației în zonă (care este considerată cea mai aglomerată din oraș). Pe lângă acestea, în următoarele 6 luni, tot pe B-dul Revoluției vor fi construite și 3 sensuri giratorii, la intersecția Bd. Revoluției 1989 cu str. V. Goldiș; intersecția Bd. Revoluției 1989 cu str. Cloșca; intersecția Bd. Revoluției 1989 cu str. Calea Moților (în zona Stadionului Municipal).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea