Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitația de 17 milioane de euro privind concesionarea centrului de management și depozitare a deșeurilor de la Galda de Jos va fi reluată pentru a treia oară!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Licitația de 17 milioane de euro privind concesionarea centrului de management și depozitare a deșeurilor de la Galda de Jos va fi reluată pentru a treia oară!

Consilierii județeni din Alba au aprobat în cea mai recentă ședință trei proiecte de hotărâre necesare în procesul de relansare a concesionării centrului de management şi depozitare a deşeurilor de la Galda de Jos.

În septembrie 2019, Consiliul Județean Alba a fost nevoit să anuleze pentru a doua oară în ultimii doi procedura publică de concesionare prin licitație a celui mai mare centru de management și depozitare a deșeurilor din Transilvania.

Este vorba despre trei proiecte:

• ”Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fundamentare a deciziei de concesionare a delegării operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale realizate în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba (Faza1 + Faza2)”,

• ”Proiect de hotărâre nr. 70 privind aprobarea caietului de sarcini aferent procedurii de atribuire a contractului având ca obiect delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale realizate în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba (Faza 1 + Faza 2)

• ”Proiect de hotărâre nr. 71 privind aprobarea proiectului de contract având ca obiect delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale realizate în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al De­șeurilor în Județul Alba (Faza 1 + Faza 2)”.

CJ Alba a decis anularea licitaţiei după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis în parte contestaţiile depuse de doi dintre operatorii care au participat la procedura de achiziţie publică. Este vorba despre companiile Eco Bihor SRL Oradea şi Polaris Mediu SRL Târgu Jiu, care au contestat la CNSC raportul procedurii şi, implicit, acordarea contractului în valoare de aproape 17 milioane de euro (77,28 milioane de lei) către societatea Eco Sud SA Bucureşti. Decizia CNSC a fost pronunţată în 5 septembrie 2019 şi ar fi putut fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Consiliul Judeţean a decis, însă, să nu mai facă şi acest pas şi a anulat întreaga procedură. Faptul că CNSC a decis să fie evaluată doar oferta câştigătorului a pus comisia de licitaţie în imposibilitatea de a finaliza procedura. Prin urmare, documentaţia va fi lansată din nou pe portalul de achiziţii publice în perioada următoare. CJ Alba a mai anulat, în ianuarie 2018, procedura de concesionare, însă, atunci, decizia a fost luată înainte de a se încheia perioada de depunere a ofertelor. În aceste condiții, operaţionalizarea centrului, finalizat în 2017, va fi amânată din nou cu câteva luni bune, poate chiar un an. Contractul are ca scop delegarea prin concesiune a operării şi administrării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Galda de Jos, unde există o staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, depozitul conform şi instalaţiile aferente fiecăruia şi a staţiilor de transfer de la Blaj şi Tărtăria, toate construite în cadrul proiectului cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Tot în cadrul acestui contract urmează să fie operate staţia de transfer de la Abrud, staţiile de sortare de la Zlatna şi Aiud, respectiv staţia de transfer şi sortare de la Baia de Arieş. De asemenea, procedura de delegare va include şi transportul deşeurilor de la aceste staţii la CMID Galda de Jos, unde vor fi sortate, tratate mecano-biologic şi, în final, depozitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea