Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

Liceul Teoretic Teiuş: Premiul I în campania „Hai pe net!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Mare zi de sărbătoare la Liceul Teoretic Teiuş, cu prilejul festivităţii de decernare a premiului I câştigat de unitatea condusă de prof. Octavian Rusu în cadrul campaniei „Hai pe net!”, derulate în luna martie a.c., la eveniment luând parte efectivul de cadre didactice şi elevi şi membrii Clubului Pensionarului Teiuş, beneficiari ai acestui proiect. În deschidere, eleva Riana Pantea a interpretat la vioară primele două strofe ale Imnului „Deşteaptă-te, române!”, după ce a luat lecţii de pe net, iar apoi elevele Alexandra Pătrânjan – preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor, Ştefana Homănă, Petronela Stana şi Ana Frim au vorbit despre acţiunile în care s-au implicat elevii în cadrul telecentrului de la Liceul Teoretic Teiuş. Este vorba despre realizarea de afişe şi pliante, prezentarea instrumentelor TIC de testare a competenţelor digitale şi de sporire a şanselor de angajare şi o sesiune de referate ale elevilor pe tema comunicării virtuale.

Cornelia Popescu, reprezentantul Fundaţiei EOS, organizatoarea în România a campaniei internaţionale „Hai pe net!”, împreună cu Microsoft Romania, a precizat că în acest an au fost amenajate peste 5000 de telecentre în 37 de ţări de pe 3 continente: Europa, Asia şi Africa. În România, au existat 576 de telecentre, fapt ce a situat România pe locul II în clasamentul european, cu 15.760 de debutanţi în utilizarea Internetului. „Ne mândrim că suntem azi aici şi ne bucurăm că dăm premiul la secţiunea «Cel mai bun video» echipei coordonate de prof. Ramona Humeniuc de la Liceul Teoretic Teiuş”, a declarat Cornelia Popescu, care a ţinut să-i felicite pe câştigători. Ea a înmânat laureaţilor premiul constând într-o diplomă, un echipament Microsoft KinectBundle cu Xbox 360, o şepcuţă şi un tricou personalizat cu logo-ul campaniei „Hai pe net!”. Totodată, Liceul Teoretic Teiuş a fost felicitat în cadrul unei teleconferinţe transmise în direct şi de către conducerea EOS Timişoara. Echipa coordonată de prof. Ramona Humeniuc şi asistată de prof. Marius Pintea a organizat activităţi de prezentare a site-urilor dedicate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, la care au fost invitaţi şomerii şi membrii Clubului Pensionarilor Teiuş, care au fost iniţiaţi în utilizarea elementară a calculatorului, pentru a naviga pe site-uri cu teme sportive şi specifice vârstei (procurarea biletelor de tratament, de exemplu). Celelalte activităţi au fost centrate pe teme adresate părinţilor elevilor cu privire la siguranţa copiilor pe Internet (singur.info), fiind prezentate site-uri în limba română care oferă informaţii despre siguranţa copiilor, dar şi activităţi pentru elevi: navigare pe Internet, crearea adreselor de e-mail, a conturilor pe reţele de socializare şi utilizarea noii aplicaţii de testare a competenţelor TIC “Skillage” pentru tineri cu vârsta între 16-18 ani.Fostul profesor de sport Vasile Contor a spus că pensionarilor chiar a început să le placă activitatea din telecentru, putând atât să stabilească noi canale de comunicare cu cei dragi aflaţi în străinătate, cât şi să acceseze site-urile preferate, cum ar fi cele de sport.De asemenea, directorul Octavian Rusu a declarat că implicarea elevilor teiuşeni în această campanie vine să completeze activităţile pe care liceenii le desfăşoară în cadrul proiectelor multilaterale, Liceul Teoretic Teiuş fiind, se pare, printre singurele din ţară din această categorie care derulează şi proiecte Leonardo, nu doar Comenius. A urmat un program artistic, cu muzică pop, break-dance şi muzică folk, dar şi „Odă bucuriei”, iar la final s-a urmărit filmul care a adus premiul I prof. Ramona Humeniuc de la Liceul Teoretic Teiuş.

Robert GHERGU 

Elit - Gustul Desăvârșit

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Doi din cinci candidaţi la concursurile pentru șefia companiilor de stat, ar urma să fie obligatoriu femei: Ce propune Ministrul Familiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Doi din cinci candidaţi la concursurile pentru șefia companiilor de stat, ar urma să fie obligatoriu femei: Ce propune Ministrul Familiei

În cursul zilei de marți, 17 august, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunț că va propune în Guvern, schimbarea Ordonanţei privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice, astfel ca din cinci candidaţi, doi să fie de gen feminin, scrie News.ro.

”O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea ordonanţei de urgenţă 101 / 2011 privind guvernanţa corporativă, a întreprinderilor publice, astfel încât din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a spus ministrul.

Firea a mai arătat că se spune că femeile sunt bune la domeniul executiv, dar crede că sunt extrem de capabile şi pentru funcţii de conducere.

Elit - Gustul Desăvârșit

”De aceea, cred că instituţiile stratului trebuie să fie primele care dau un astfel de exemplă, că le susţin pe femei, că le apreciază şi le promovează”, a mai declarat Gabriela Firea, arătând că este convinsă că acestea nu doresc să fie discrminate pozitiv, dar încă există multe bariere de gen, în întreprinderi de stat şi corporaţii.

Mnistrul Familiei a mai afirmat că trebuie să ne aliniem la regulile de bun simţ şi la standardele europene.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Primele șase luni ale anului 2022 au adus o creștere economică a României de 5,8%. Datele INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Primele șase luni ale anului 2022 au adus o creștere economică a României de 5,8%. Datele INS

În primul semestru al anului 2022, economia României a crescut cu 5,8%, conform datelor transmise de către Institutul Național de Statistică.

În trimestrul II 2022, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul intern brut a crescut cu 2,1%, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2021 Produsul intern brut s-a majorat cu 5,3%, mai arată datele Statisticii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consumul populației, măsurat prin intermediul comerțului cu amănuntul (care reprezintă 70% din PIB) a încetinit în primul semestru la 5,2% (de la 5,7%), pe fondul inflației ridicate care îi face pe oameni mai precauți atunci când merg să-și facă cumpărăturile. Consumul gospodăriilor își epuizează din ce în ce mai mult combustibilul, având în vedere epuizarea economiilor făcute în pandemie, erodarea puterii de cumpărare, condițiile financiare mult mai stricte și incertitudinea sporită, arată un raport al BRD destinat investitorilor. Prin urmare, se mai arată în document, ar putea fi dificil ca acest consum privat să își păstreze dinamica pozitivă, mai ales dacă schimbările în materie de fiscalitate se materializează și condițiile de pe piața muncii se deteriorează.

Producția industrială a scăzut și ea ușor în prima jumătate a anului, având performanțe lunare negative. În iunie contracția a fost de aproape 5% față de luna mai 2022. Sectorul de producție are în față o serie de obstacole – de la încetinirea vizibilă a activității economice din zona euro (principală destinație de export), la războiul din Ucraina care exacerbează probleme preexistente (lipsa componentelor, prețurile materiei prime etc) pentru ramuri cheie cum e industria auto și cele conexe.

Activitatea de construcții a frânat destul de puternic în primele 4 luni, o revenire timidă fiind înregistrată după din luna mai (deși construcțiile inginerești au rămas tot pe minus). Nu trebuie uitat că creșterea costului vieții, a ratelor dobânzilor și a prețurilor la locuințe afectează la rândul lor cererea de locuințe.

Eliminarea restricțiilor legate de pandemie la începutul lunii martie 2022 a contribuit în schimb la dinamizarea în ritm accelerat a serviciilor de piață destinate companiilor (creștere de 25% pe primele 5 luni) și a celor destinate gospodăriilor populației (creștere de aproape 40% pe primele 5 luni).

Sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vouchere sociale 2022: Mii de români s-au ales cu cardurile blocate. Care este motivul pentru care nu mai pot folosi banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Vouchere sociale 2022: Mii de români s-au ales cu cardurile blocate. Care este motivul pentru care nu mai pot folosi banii

Românii doar ce au primit voucherele sociale că au și încercat să le vândă la suprapreț ori să își achiziționeze țigări sau băuturi alcoolice din cei 250 de lei, astfel, mai mulți români cu venituri mici s-au ales imediat cu cardurile blocate.

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, mai bine de 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate. Persoanele care se află în această situație ori le-au vândut, ori au încercat să-și cumpere alcool cu ajutorul social. După cum a adăugat Marcel Boloș, o a treia categorie de indivizi rămași fără bani de la stat sunt cei care nu au putut fi identificați pentru a-și primi dreptul.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cine primeşte 250 de lei de la stat

Voucherele sociale sunt acordate mai multor categorii care se află în risc de sărăcie. Suma acordată este de 250 de lei, din care persoanele au voie să-și cumpere doar alimente de bază. De asemenea, aceste tichete pot fi utilizate și la localurile partenere, de unde românii pot lua mâncare preparată.

Cei care beneficiază de vouchere sociale sunt:

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023. Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari.

În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate. Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card şi pentru alte informaţii beneficiarii sunt rugaţi să apeleze Serviciul Clienţi al emitentului.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare