Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liceeni dependenţi de drogul numit… cultură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia s-a desfăşurat zilele trecute un spectacol cultural-artistic „Iubeşte viaţa!”, organizat în cadrul proiectului “Fii free!”. Proiectul a fost iniţiat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu (CPECA), în parteneriat cu CPECA Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, reprezentate de 4 licee sibiene şi 3 licee albaiuliene. Este vorba despre Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Liceul Sportiv Alba Iulia şi Colegiul Economic „D.P. Marţian”, dar în sala de spectacole am văzut şi elevi însoţiţi de profesori de la alte unităţi liceale din municipiu.
Scopul acestui proiect este de a le arăta tinerilor că îşi pot umple timpul liber în mod plăcut şi util, fără să apeleze la droguri, al căror consum are efecte deosebit de nocive. Din alocuţiunile adresate în deschidere de Claudiu Duşa, şeful CPECA Alba, respectiv de omologul său sibian, tinerii spectatori au aflat care este riscul consumului de droguri şi au fost informaţi despre serviciile pe care le oferă cele două centre antidrog, precum şi despre proiectul menţionat.
Pentru început, pe scenă au urcat 4 perechi de dansatori de la Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” Sibiu, care au prezentat o suită de jocuri populare tradiţionale săseşti, în aplauzele spectatorilor. Programul artistic s-a încheiat cu piesa de teatru „Poftim: o şansă!”, susţinută de trupa Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, implicat în derularea proiectului. Urmează ca în viitorul apropiat şi liceenii albaiulieni să susţină un spectacol la Sibiu, în baza parteneriatului existent.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| Explozie de culori de 1 Decembrie, la Alba Iulia: Foc de artificii pe timp de zi, de Ziua Națională a României

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

VIDEO| Explozie de culori de 1 Decembrie, la Alba Iulia: Foc de artificii pe timp de zi, de Ziua Națională a României

Pe data de 1 Decembrie, în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, s-a desfășurat un eveniment deosebit – focul de artificii pe timp de zi. Începând cu ora 12:20, în Piața Tricolorului, cerul Cetății Unirii a fost luminat de un impresionant foc de artificii timp de câteva minute.

Pentru locuitorii din Alba Iulia, aceasta a fost a treia oară când au avut privilegiul să se bucure de un astfel de spectacol de artificii diurn.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Artificiile cu fum, special concepute pentru a fi utilizate în timpul zilei, au contribuit la crearea unui spectacol vibrant de culoare și sunet în atmosfera din jurul Catedralei Încoronării.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare