Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liberalii sar în apărarea primarilor din Aiud şi Ciugud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mihai Nicuşor şi Florin Roman, vicepreşedinţi ai PNL Alba au comentat în cadrul unei conferinţe de presă că atacurile la adresa primarilor din Aiud şi Ciugud sunt venite „din partea unor nulităţi pe care-i cunosc doar familia şi eventual portarul de la CJ Alba. Nişte traseişti notorii care n-au făcut nimic bun în viaţa lor. Se visează primari minţind şi dezinformând, dar n-au fost în stare să producă un minim în viaţa lor de politicieni. Ăsta e stilul PDL: omul care nu-i cu noi este un om rău”. Roman a mai precizat că la ultimul sondaj făcut de PNL, vicepreşedintele CJ Alba care l-a atacat pe primarul Aiudului, Horaţiu Josan, avea o cotă de popularitate de…0,5%. „Nici noi n-o să-l nominalizăm, pentru a nu-i mări cumva, din greşeală, această popularitate” a subliniat Roman. „Nu ştiu cu ce probabilitate primarul Aiudului îşi va păstra funcţia anul viitor. Dar vă pot preciza cu o siguranţă de 100% că individul de care vorbim nu va mai fi vicepreşedinte al CJ Alba anul viitor” a completat Mihai Nicuşor. (N.I.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Albaiulianul Florin Tomuța în fruntea transportatorilor din Ardeal: „Suntem vitali pentru întreg sistemul românesc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Albaiulianul Florin Tomuța în fruntea transportatorilor din Ardeal: „Suntem vitali pentru întreg sistemul românesc”

Albaiulianul Florin Tomuța, lider al grupului Tomiflex, a fost ales în unanimitate de membrii Asociației „Apulum” să reprezinte interesele transportatorilor din Ardeal, ca vicepreședinte al COTAR ( Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România ).

Astfel, Florin Tomuța își asumă responsabilitatea de a reprezenta drepturile și doleanțele colegilor de breaslă în negocierile cu autoritățile decidente.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Șoferii din ALBA, nemulțumiți de majorarea prețului pentru roviniete în funcție de norma de poluare: ”În prezent statul dorește să ne încarce cu alte taxe, să pună altă greutate pe noi”

„Sunt pregătit să-mi respect îndatorirea, când alții văd funcții eu văd ce treabă este de făcut. Doresc să se înțeleagă: suntem vitali pentru întreg sistemul românesc. De ce trageți pielea de pe noi?

Toate aceste măriri de costuri pentru transportatori, unele cu 700%, vor ajunge să se reflecte în prețul plătit de consumatorul final, transportul este în tot și în toate „, a declarat acesta, în exclusivitate, pentru ZiarulUnirea.ro

„Suntem hotărâți să declanșăm o amplă acțiune de protest, să ne protejăm pe noi și consumatorul final. Plec la drum cu speranță și mă voi întoarce cu certitudine!”, a adăugat liderul grupului Tomiflex și vicepreședintele asociației transportatorilor „Apulum”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Avocatul Ioan Rus, fost prefect și senator a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avocatul Ioan Rus, fost prefect, senator și președinte al PSD Alba, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia.

Titlul primit reprezintă un simbol a recunoașterii meritelor și al aprecierii pentru eforturile depuse în beneficiul colectivității. Este o distincție care arată că eforturile și implicarea în viața comunității nu trec neobservate și sunt apreciate la justa lor valoare.

Fost decan al Baroului Alba, av. Ioan Rus s-a implicat pentru înființarea Curții de Apel în municipiul Alba Iulia și a Universității ”1 Decembrie 1918”, fiind unul dintre cei care au lucrat la elaborarea Constituției României.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent președinte de onoare al PSD Alba, av. Ioan Rus este un reprezentant al social-democrației care a promovat justiția socială, egalitatea și libertatea individuală.

Ioan Rus s-a născut la data de 12.09.1950, în comuna Albac, sat Ruseşti, judeţul Alba.

A urmat cursurile şcolii primare din satul Păltiniş, comuna Alba, cursurile şcolii generale din Albac, apoi ale Liceului „Avram Iancu” din Câmpeni. în perioada 1967-1972 a urmat Facultatea de drept din Cluj-Napoca, unde obţinut Diploma de licenţă în drept cu nota 10.

Deşi putea să ocupe o funcţie juridică în Cluj- Napoca sau în alte oraşe marile ţării a optat pentru funcţia de judecător la Judecătoria Alba Iulia, unde a lucrat în perioada 1972 – 1974.

În perioada 1975 – iunie 1979 a lucrat la fostul Comitet judeţean Alba al UTC, îndeplinind funcţia de secretar.

În perioada iulie 1979 – septembrie 1989 a lucrat ca avocat la Biroul de asistenţă juridică din Câmpeni Judeţul Alba, îndeplinind funcţia de director al acestuia în perioada 1981 – 1989.

În perioada octombrie 1989 – decembrie 1992 a lucrat ca avocat în cadrul Colegiului de avocaţi Alba.

În perioada mai 1990 – decembrie 1992 a fost senator din partea FSN în Senatul României, îndeplinind următoarele funcţii: secretar al Comisiei de redactare a proiectului de Constituţie a României, vicepreşedinte al Comisiei de petiţii, membru în comisia juridică şi liderul grupului parlamentar al FDSN în Senatul României.

Ca senator, d-nul avocat Rus s-a implicat activ în procesul legislativ şi în rezolvarea unor probleme ale judeţului Alba.

Şi-a adus contribuţia la elaborarea proiectului de Constituţie, care, la data adoptării, a fost considerată ca una dintre cele mai modeme şi democratice din Europa, prin consacrarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, separaţiei puterilor în stat, precum şi prin înfiinţarea unor instituţii democratice.

A susţinut declararea prin lege a zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României, cu referire la evenimentul de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, fapt ce a contribuit la îndreptarea, într-o mai mare măsură, a atenţiei autorităţilor publice naţionale către municipiul Alba Iulia şi judeţul Alba.

De asemenea, d-nul avocat şi-a adus aportul la elaborarea noii legislaţii de reformă în justiţie, reuşind să obţină înfiinţarea Curţii de Apel în municipiul Alba Iulia.

D-nul avocat Rus a fost autorul mai multor amendamente la proiectul Legii fondului funciar, aprobate de Senat, prin care s-au rezolvat multe din problemele privind retrocedarea terenurilor şi pădurilor, preluate de statul comunist.

S-a implicat activ în înfiinţarea Universităţii 1 Decembrie 1918, iniţiind proiectul de hotărâre de guvern şi ducând o adevărată bătălie la Ministerul Educaţiei şi la Patriarhia Română pentru a le convinge de necesitatea înfiinţării universităţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Festivitatea de absolvire la Colegiul Național Inochentie Micu Clain din Blaj: Emoții și fericire pentru elevii claselor a XII-a, promoția 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Festivitatea de absolvire la Colegiul Național Inochentie Micu Clain din Blaj: Emoții și fericire pentru elevii claselor a XII-a, promoția 2023

Ceremonia de absolvire a elevilor claselor a XII-a de la Colegiul Național Inochentie Micu Clain din Blaj a avut loc miercuri, 31 mai, în curtea din fața instituției școlare.

Atmosfera memorabilă a fost imortalizată de fotograful Andrei Stânea, care a surprins cele mai emoționante momente din ziua plină de emoții a absolvenților.

Elit - Gustul Desăvârșit

Traversînd “Podul Minciunilor”(numit aşa deoarece aici se intâlneau femeile şi bârfeau), spre a urca pe Dealul Hula Blajului, în partea dreaptă se află clădirea impunatoare numită înainte “ Institutul Recunoştinţei”.

Numele aminteşte de contribuţia pe care au adus-o elevii şi locuitorii din Blaj şi din împrejurimi la edificarea acestei clădiri. Edificiul a fost terminat în anul 1929 şi a funcţionat iniţial ca “Şcoală normală” pentru pregătirea viitoarelor învăţătoare.

Foto: Andrei Stânea Facebook


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare