Teodor Atanasiu: Liberalii îi sprijină pe colegii din USL Alba în acţiunea de „validare populară” a candidaţilor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

   Deputatul liberal Teodor Atanasiu, co-preşedinte al USL Alba, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că împreună cu partenerii din USL s-a decis ca până la jumătatea lunii februarie să fie stabiliţi candidaţii de primar ai uniunii iar pînă în martie, cei pentru parlamentare. Atanasiu a precizat că liberalii vor sprijini logistic şi moral acţiunea  colegilor de la PSD, care vor demara o „simulare de vot” pentru a afla dacă oamenii propuşi pentru a fi lansaţi în cursa electorală coincid sau nu cu preferinţele electorilor. Liderul liberal a spus că USL-ul va urmări în această „simulare de vot” şi interesul pentru actul de votare a locuitorilor din Alba. Totodată, Atanasiu a mai spus că oamenii desemnaţi de USL pentru candidaturile la Primăria Alba Iulia şi CJ Alba rămân neschimbaţi.
„PSD a decis deja, la nivelul Comitetului Executiv Naţional (CExN), ca actualii parlamentari să fie şi candidaţii partidului la alegerile parlamentare, dar şi aceştia vor trebui să treacă testul validării populare prealabile. Actualii parlamentari vor fi o parte din candidaţi, pentru că PSD o să mai aibă încă 120 de candidaţi care trebuie validaţi prin vot public deschis, nu doar în interiorul partidului”, a declarat Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, co-preşedinte USL.  (N.I.T.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Jurj Daniela 17 ianuarie 2012 at 0:18

Domnule Atanasiu, cum va puteti compromite in halul asta…?

Alex 17 ianuarie 2012 at 1:36

VOTAM PARTIDUL POPORULUI NU PE TINE PORCULE

Costel* 17 ianuarie 2012 at 8:22

Dumnealui este destul de gras dar inca nu a reusit sa realizeze parametrii pentru sacrificare, inca nu a rezolvat imparteala cladirilor armatei cu domnul Hava. Poate dupa alegeri.

cl 17 ianuarie 2012 at 10:22

daca candideaza tot coclici ii bine. sigur o sa castigati.

Costel* 17 ianuarie 2012 at 11:45

Nu draga, Coclici se duce in locul doamnei Badea dupa ce doamna se muta la primarie.

Piticul Atomic 17 ianuarie 2012 at 13:13

Asa ramane Eutanasiule, se modifica, dar nu se schimba nimic, validare populara doar pentru „catei”, „Bosii” ca tine si Potorina raman fara contracandidati. Validarea populara ii o frectie la picior de lemn, adevarata validare se face pri Alegeri primare, si nu mai incerca sa aburesti pe cineva, ca nimeni nu mai ii „prostul tau”!

Aurelian 17 ianuarie 2012 at 16:03

Cu aceasta „validare populara a candidatilor”, USL „reinventeaza roata, si o face patrata in 4 colturi”. Eutanasiu, incearca sa ne abureasca, cum faceau comunistii, puneau o lista unica, si era „votata” in procent de 100%. Sistemul de Alegeri Primare(nu validare populara) ii caracteristic sistemului electoral nordamerican, unde candidatii pentru diferite functii publice i-si depun candidaturile in cadrul partidului, care sun validate in cadrul unui scrutin intern al partidului sau largit cu participarea si a cetatenilor care nu sunt membrii de partid, si asta numai in cazul cand exista mai multe candidaturi, americanii nu fac demagogie. Una este conducerea partidului care se ocupa de administrarea partidului, si alta sun candidatii, care sunt alesi prin scutin, si nu impusi de presedinte, sau de conducerea partidului. Cu acest articol nu cred ca Eutanasiu se compromite, intrucat cat ii de compromis, nu il mai poate leza nimic, si nimeni!

Comentariile sunt oprite